Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΟΚΑΝΙΣΕΙ Ο,ΤΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ ΠΟΝΤΙ(ΦΗ)ΚΑΣ


ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ)
 ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ



Φώτο από ΕΔΩ


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

η παρακάτω πληροφορία αναρτήθηκε στις 30 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα 14: 21

Οι πληροφορίες μας λένε ότι αυτό δεν έγινε έτσι, αλλά "δουλεύτηκε" εδώ και πολύ καιρό από εκκλησιαστικά και πολιτικά κέντρα αποφάσεων που βρίσκονται και σε άλλα θέματα σε αγαστή συναντίληψη, πάντα φυσικά για το καλό μας.

'Ηδη ο Ποντίφηκας Φραγκίσκος θα ερχόταν, αλλά τον καθυστέρησε η πανδημία και το πρόγραμμα εμβολιασμού . Ίσως όσοι περισσότεροι εδώ εμβολιαστούμε τόσο ποιό ασφαλής θα γίνει και η επίσκεψη του Ποντίφηκα;.

Άλλες πληροφορίες μας λένε, ότι η μισή περίπου Ιεραρχία φαίνεται να πρόσκειται θετικά υπέρ της επίσκεψης αυτής, η οποία ακούγεται να προγραμματίζεται για το Φθινόπωρο και θα συσχετιστεί με τα 200 χρόνια μνήμης και εορτασμού από το 21.

Από ότι ακούσαμε η επίσκεψη του Πάπα θα γίνει σε πολλά μέρη της Ελλάδος ακολουθώντας την ευφημισμένη διαδρομή των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στα μέρη μας , ξεκινώντας από τους αρχαίους Φιλίππους και καταλήγοντας στην αρχαία Κόρινθο (καθόλα τυχαίο που σήμερα των ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ο πρωθυπουργός κάνει μνεία περί του θέματος στον Αρχιεπίσκοπο)

Ήδη πολλές φορές στο παρελθόν εκπρόσωποι του Ελληνικού ΥΠΕΞ και του Μαξίμου διατύπωσαν στο Βατικανό το αίτημα αυτό της επίσκεψης του Πάπα στην χώρα μας.

Σε μια περίοδο που τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ και το ΑΙΓΑΙΟ βράζουν από αλυτρωτισμό και θρασύτατες ενέργειες επεκτατικότητας των γειτόνων μας ( βλ. φώτο) , κάποιοι προσδίδουν μείζονα σημασία στο γεγονός αυτό καθ αυτό της επίσκεψης.

Υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που έρχονται από την Ρωσική εκκλησία που διατείνεται ότι


Στην προηγούμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην αγιοτόκο και Ορθοδοξότατη Λέσβο που μέχρι σήμερα σηκώνει τα ανομήματα των σχεδιασμών των ισχυρών της γης ( σελίδες να γράφουμε δεν φτάνουν, γιατί κάποιοι ξύπνιοι νομίζουν ότι σαν πρόβατα Χριστού τρώμε κουτόχορτο)

Λοιπόν στην Λέσβο, όταν έγινε η επίσκεψη του Πάπα το 2016 κάποιοι τσομπαναραίοι φόρεσαν τα καλά τους και κατέβηκαν στην προκυμαία για να δούνε τον Πάπα και να πάρουν τις ευλογίες του γιατί πίστευαν σε αυτά που έλεγαν τα ΜΜΕ. 

Πίστεψαν μέσα τους ότι τώρα που τους επισκέφτηκε ο Πάπας, ότι θα λυθούν όλα τα προβλήματα τους βλ . προσφυγικό και το νησί θα διαφημιστεί σε όλο τον ντουνιά.

Σε λίγο καιρό είδαν τις μεγάλες ευλογίες του Πάπα , είδαν μεγαλύτερες ορδές αλλοδαπών να αποβιβάζονται στο νησί τους , είδαν να τους λείπουν πρόβατα ,είδαν πολλά στραβά και άσχημα.

Δεν γνώριζαν αυτοί ότι ο Πάπας εδώ και αιώνες δεν είναι μόνο εκκλησιαστικός ηγέτης αλλά κατεξοχήν ο πρώτος ισχυρός γεωπολιτικός παράγοντας στον πλανήτη και σε άμεση σχέση με δρομολογούμενες ιστορικές εξελίξεις .

Ο κάθε άνθρωπος είναι ευπρόσδεκτος στην φιλόξενη πατρίδα μας, αλλά στο τέλος τι κερδίζει η χώρα μας το γνωρίζουμε όλοι. Χρειαζόμαστε επειγόντως μαθήματα ιστορίας και Ορθοδοξίας και δεν υπάρχουν δάσκαλοι ούτε πατέρες, αλλά η πλειοψηφία " δροσίστηκε" με το αμίλητο νερό.

Ευχόμαστε να μην πιάσει τον Πάπα το φημολογούμενο σενάριο του lockdown λόγω της μετάλλαξης Δ΄ και φυσικά παίζει και το σενάριο αν ο ποντίφηκας εδώ γίνει υποδεκτός από οικουμενική κυβέρνηση συνεργασίας ή όχι;

Έτσι μέσα σε αυτό το στενό χρονικό πλαίσιο όπως λένε οι πληροφορίες μας θα προσδιοριστεί η επίσκεψη του Πάπα.

Κάποιοι επιθυμούν διακαώς την επίσκεψη αυτή και τις μεγάλες ευλογίες που θα αφήσει.

Κάποιοι όμως δεν θέλουν αυτές τις ευλογίες.


ΣΤΩΜΕΝ καλώς


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

( ΑΝΑΝΕΩΣΗ- δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε το άρθρο και τα νέα ήρθαν σε μία ώρα.

η παρακάτω πληροφορία αναρτήθηκε στις 30 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα 15: 54


ΟΛΟΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ



1 σχόλιο: