Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΥΠΕΡΟΠΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ...


Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ «ΤΟΡΠΙΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ»

ΒΙΝΤΕΟ



Η «Τορπίλη της Αποκάλυψης» της Ρωσίας - το πυρηνικό υποβρύχιο όχημα Ποσειδώνας - αλλάζει την αντίληψη της πυρηνικής απειλής, καθώς αντιπροσωπεύει μια νέα κατηγορία στρατηγικών όπλων, έγραψε το νορβηγικό έντυπο Resett .


Η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό μη επανδρωμένο σκάφος σε μεγάλα βάθη, όπου το όχημα θα είναι σε θέση να αναπτύξει αρκετά υψηλή ταχύτητα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η νέα τορπίλη θα μεταφερθεί και θα αναπτυχθεί σε μητρικά υποβρύχια, όπως το Belgorod και το Khabarovsk. Σύμφωνα με τον Resett , η Ρωσία πρόκειται να κατασκευάσει τέσσερα υποβρύχια για τη νέα τορπίλη.

Τον Αύγουστο, η αμερικανική έκδοση USNI News έγραψε ότι στην διαστημική εικόνα της Maxar Technologies που δείχνει το ωκεανογραφικό σκάφος Akademik Aleksandrov στο Severodvinsk (περιοχή Arkhangelsk), θα μπορούσε να δει ένα αντικείμενο που θυμίζει το πυρηνικό υποβρύχιο drone του Ποσειδώνα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την ανάπτυξη του στρατηγικού υποβρύχιου οχήματος Poseidon ικανό να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές κατά την ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση τον Μάρτιο του 2018. 

Ο Πούτιν σημείωσε ότι το υποβρύχιο όχημα θα είναι εξοπλισμένο με καινοτόμο πυρηνικό εργοστάσιο και θα κατηγοριοποιείται ως όπλο μαζικής καταστροφής ικανό να καταστρέψει στόχους τόσο στην επιφάνεια του νερού όσο και στο έδαφος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου