Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ...

ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΒΙΝΤΕΟ


Γράφει ο Κυανούς Ουρανός

Οι παρατιθέμενες διαπιστώσεις έχουν αφορμή τις διαφορετικές απόψεις, τις οποίες διαβάζω κι ακούω, περί Παλαιάς Διαθήκης αλλά κι άλλων θεμάτων. 

Προκαταβολικά διευκρινίζω ότι (αν και νηπιοβαπτισμένος Ορθόδοξος) δεν "ανδρώθηκα" στην Ορθοδοξίαν αλλά στον Ελληνισμόν, έχοντας την τύχη να διδαχθώ τα Ελληνικά πολιτιστικά στοιχεία από τον πατέρα μου, ο οποίος αν και επιστήμων μηχανικός υπήρξε καθ' όλον τον βίον του μέγας Ελληνολάτρης και μου μετέδωσε την αγάπη για τον Ελληνισμόν. 

Λέγοντας δε Ελληνισμόν δεν εννοώ μόνο τα θαρραλέα ιστορικά Ελληνικά επιτεύγματα αλλά κυρίως τα πνευματικά/πολιτιστικά/φιλοσοφικά/επιστημονικά, τα οποία τον ανέδειξαν ως τον μοναδικόν πολιτισμόν επί γης. Ίσως κάποιους στενοχωρώ αλλά επί γης δεν υπήρξεν άλλος πολιτισμός πλην του Ελληνικού. Για όποιον έχει αντίρρησιν, μπορούμε να το συζητήσουμε ... πολιτισμένα! 


Ο Ελληνικός πολιτισμός έδωσε κυρίως δύο όπλα στην ανθρωπότητα : την γλώσσα, για να εκφράζει ότι πλέον σύνθετον (απόδειξις ότι μέχρι σήμερα πολλές επιστήμες χρησιμοποιούν κυρίως τα ελληνικά, ειδικά εκεί όπου άλλες γλώσσες αστοχούν) και την σκέψιν/λογικήν, για να μπορεί να δομεί εγκύρως γνώσιν. 

Κανείς άλλος υποτιθέμενος πολιτισμός δεν τα πρόσφερε! Επιπλέον ο Ελληνικός πολιτισμός, αντιγράφων την Φύσιν, ουδέν αλόγως, ουδένα μάτην εποίησεν!

Σήμερα δυστυχώς ο Έλλην αγνοεί αυτά τα στοιχεία κι έρχεται να διατυπώσει την γνώμην του για οτιδήποτε θέμα χωρίς βάσεις, οπότε αυτό που παραθέτει είναι απλά η προσωπική του άποψις χωρίς ίχνος τεκμηριώσεως. 

Θα αιτολογήσει : "ετσι είναι, γιατί έτσι νομίζω, γιατί έτσι με βολεύει, γιατί έτσι μου είπαν και μου άρεσε κλπ". 

Αν τον ζορίσεις με κάτι που το αγνοεί, αντί να το ερευνήσει (όπως ο Ελληνισμός επιτάσσει!) θα σε αποκαλέσει "φασίστα" (ακόμα και για μη πολιτικά θέματα), "γραφικόν" (ακόμα και για μη θεολογικά θέματα) ή "απαραδέκτως καβαλημένον" επειδή έτυχε να σπουδάσεις κάποια στοιχεία (είτε σε σχολές ή μόνος), τα οποία αυτός αγνοεί.


Αλλά μήπως είναι φασίστας ή καβαλημένος και ο Πλάτων, ο οποίος δίδαξε :

«Γνώμην δύνανται να έχουν άπαντες, γνώσιν για να έχουν γνώμην, έχουν;»

(Όταν δεν έχεις γνώσιν, δεν δικαιούσαι να έχεις γνώμην).

Πόσο λυπηρό να θέλουν να λέγονται Έλληνες και να ειρωνεύονται την γνώσιν!

Δυστυχώς δεν σταματούν εκεί οι λυπηρές διαπιστώσεις. Χαρακτηρίζουν λογική την γνώμη τους αγνοώντας τι είναι λογικό! 

Αυτό δεν αφορά μόνον τους ασπούδαστους (τους οποίους καθόλου δεν ειρωνεύομαι αν έτυχε να μην σπουδάσουν) αλλά κυρίως τους σπουδασμένους κι επιστήμονες, οι οποίοι συνεχώς χαρακτηρίζουν "λογική" την άποψίν τους αγνοώντας το σημαντικότερο :

"Λογικό είναι ότι συνάδει με τους κανόνες Λογικής του Αριστοτέλους!"

Ακούν οι τηλεοπτικοί καθηκητάδες;

Με αυτούς τους κανόνες δομήθηκε η γνώσις αιώνες τώρα, με αυτούς τους κανόνες δημιουργήθηκε η Επιστήμη, με αυτούς τους κανόνες λειτουργούν σήμερα οι υπολογιστές κι όλη η ψηφιακή τεχνολογία, ασχέτως αν είναι για το καλό ή το καλό της ανθρωπότητος, δεδομένου ότι το ανθρώπινο σφάλμα παντού (αθέλητα ή εσκεμμένα) παραμονεύει.

Θα ρωτήσει ο μη σπουδασμένος : "μα είναι δίκαιο αυτό, να μην έχω γνώμη επειδή δεν σπούδασα;"

Απάντησις : "γιατί εκφράζεις γνώμη στον ιατρόν για το πως θα σε εγχειρίσει;"

Δυστυχώς η γνώσις αποκτάται με κόπον, «αγαθά κόποις κτώνται»

Επανάληψις : " Όταν δεν έχεις γνώσιν, δεν δικαιούσαι να έχεις γνώμην"

Ο Πλάτων το είπε, δεν το λέω εγώ. Αλλά κάνε λίγο υπομονή.

Υπήρξαν όμως κάποιοι "καραμπάμ" αγράμματοι, που απέκτησαν γνώσιν άνευ σπουδών.

Η γνώσις τους μάλιστα εκτείνεται πολύ πέραν των επιστημονικών γνώσεων. Πως είναι δυνατόν;

Αυτοί έκαναν χρήσιν ειδικών συνθηκών και κατέφυγαν στον Παντογνώστη, ο οποίος είπε (Ματθ.ς') :

«[7] Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·

[8] πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιγήσεται.

[9] ἢ τίς ἐστιν ἐξ ὑμῶν ἄνθρωπος, ὃν ἐὰν αἰτήσῃ ὁ υἱὸς αὐτοῦ ἄρτον, μὴ λίθον ἐπιδώσει αὐτῷ;

[10] καὶ ἐὰν ἰχθὺν αἰτήσῃ, μὴ ὄφιν ἐπιδώσει αὐτῷ;

[11] εἰ οὗν ὑμεῖς, πονηροὶ ὄντες, οἴδατε δόματα ἀγαθὰ διδόναι τοῖς τέκνοις ὑμῶν, πόσῳ μᾶλλον ὁ πατὴρ ὑμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς δώσει ἀγαθὰ τοῖς αἰτοῦσιν αὐτόν;»

[Μετάφρασις : Σεις ζητείτε από τον Θεόν τα πνευματικά και υλικά αγαθά, που σας χρειάζονται και θα σας δοθούν, γυρεύετε και θα βρήτε αυτό το καλόν που θέλετε. Κτυπάτε την θύραν της θείας αγάπης και θα ανοίξη διάπλατα προς χάριν σας.

Διότι καθένας, που ζητεί με πίστιν από τον Θεόν, λαμβάνει το καλόν που ζητεί. Και εκείνος που γυρεύει, ευρίσκει και σε καθέναν που κτυπά την θύραν του Θεού, θα του ανοιχθή αυτή.

(Παρετε ένα παράδειγμα, από όσα συμβαίνουν μεταξύ σας). Ποιός άνθρωπος από σας, που θα του ζητήση το παιδί του ψωμί, θα δώση εις αυτό πέτραν;

Και εάν του ζητήση ψάρι, μήπως θα του δώση φίδι;

Εάν λοιπόν σεις οι άνθρωποι, που είσθε ατελείς και διεφθαρμένοι από την αμαρτίαν, ξέρετε να δίνετε ωφέλιμα πράγματα εις τα παιδιά σας, πόσον μάλλον ο ουράνιος και πανάγαθος Πατήρ σας θα δώση αγαθά, καλά και ωφέλιμα δώρα, εις εκείνους που του τα ζητούν;]

Έσκυψε π.χ. ταπεινά προς τον Πλάστην ο Όσιος γέροντας Πορφύριος και προσευχόμενος αιτήθηκε κι Εκείνος του απεκάλυψε το μυστικό του καρκίνου. Προσευχήθηκαν οι Άγιοι Πατέρες των Οικουμενικών Συνόδων και το Άγιο Πνεύμα τους φώτισε, αποκαλύπτοντας την Αλήθεια. Και τους είπε αυτά κι αυτά τα βιβλία είναι θεόπνευστα κι αυτά θα συμπεριλάβετε στην Αγία Γραφή.

Έρχεσαι λοιπόν εσύ σήμερα και λες : "αυτά τα βιβλία 'δεν τα γουστάρω και δεν μου κάθονται καλά' και τα απορρίπτω!" Με τί προσόντα καλέ μου; με τί γνώσιν εκφράζεις γνώμην; Η αμφισβήτησις του Αγίου Πνεύματος συνιστά μη συγχωρούμενον αμάρτημα. Το γνωρίζεις;

Το κακό όμως είναι ακόμα χειρότερο : Με την αμφισβήτησιν της Αγίας Γραφής αρχίζουν οι αιρέσεις, οι οποίες είναι γνωστόν από ποιόν τροφοδοτούνται. 

Ένας κακός λογισμός εκφράζεται με γνώμην και ιδού η αίρεσις, η οποία μπορεί να ταλανίζει την Εκκλησία από αιώνα έως αιώνες. 

Για να καταλαγιάσει η αναστάτωσις της Εκκλησίας απαιτείται το «Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν», προσφυγή με πόνο και δάκρυα στον Παντογνώστη και συ δεν προβληματίζεσαι, που πετάς άνευ περισκέψεως την γνώμη σου;

Προσωπικά δεν θυμάμαι φορά να ρώτησα τον γέροντα και να μην μου απάντησε κάπως έτσι : "στο Ευαγγέλιο λέει ότι ... ο Απόστολος Παύλος λέει ότι ... οι Άγιοι (Θεοφόροι) Πατέρες μας λένε ότι ...".

Ποτέ δεν τον άκουσα να μου πει την γνώμην του! Διότι όπως διδάσκει ο Όσιος γ.Ιωσήφ Ησυχαστής : «Παν αγαθόν εκ Θεού έχει την αρχήν. 

Δεν γίνεται αγαθός λογισμός μη ων εκ Θεού, μηδέ πονηρός μη ων εκ του διαβόλου» και «ο μη υποτασσόμενος ενί, υποτάσσεται πολλοίς. και εν τέλει ανυπότακτος μένει». Ποιός λοιπόν εχέφρων τολμά να πει την γνώμη του για θεολογικά θέματα;

Αυτή η Θεόπεμπτη γνώσις είναι και η επιλογή του Χριστού, ο Οποίος δεν επέλεξε κοσμικά μορφωμένους για Αποστόλους αλλά αγράμματους, εις τους οποίους ενεφύσησε μέσω του Αγίου Πνεύματος την πάντων γνώσιν.

Κάποτε ο γ. Πορφύριος είπε σε ερωτώντα εξομολογούμενον :

"μπορείς να έρθεις σε λίγες μέρες γιατί είμαι άρρωστος και δεν μπορώ να προσευχηθώ για να σου απαντήσω. Αν επιμένεις σήμερα την ΓΝΩΜΗ μου θα σου πω!". 

Ο ίδιος πάλι είχε προτρέψει τον μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτον να προτιμήσει από αυτόν "προσευχόμενον" ιερέα, παραπέμποντάς τον στον Όσιον γ. Ιάκωβον Τσαλίκη, λες κι ο ίδιος δεν ήταν προσευχόμενος!

Κατά το μυστήριον της εξομολογήσεως δεν ακούμε την γνώμην του εξομολόγου. Ο εξομολόγος είναι ο διάμεσος, μέσω της προσευχής του οποίου ακούομεν την θέσιν του Αγίου Πνεύματος και η παρακοή σε Αυτό συνιστά βαρύτατον αμάρτημα αφού Το αμφισβητείς. 

Αμφισβητείς το τρίτο πρόσωπον της Αγίας Τριάδος, «το λαλήσαν δια των προφητών». Ποιών προφητών; Μα αυτών, οι οποίοι αναφέρονται εις την Παλαιάν Διαθήκην.

Δεν έχει υπάρξει πατέρας της Πίστεως, ο οποίος να αμφισβητήσει την Παλαιά Διαθήκη. Πολλοί από αυτούς ήταν υπέρμετρα κοσμικά σπουδασμένοι και υπέταξαν κάθε λογισμόν αμφισβητήσεως παρά τις γνώσεις τους, όπως οι Τρείς Ιεράρχες. 

Κάποιοι από αυτούς ζήτησαν τον φωτισμόν του Αγίου Πνεύματος, ώστε να ερμηνεύσουν εις βάθος τα γραφόμενα. Εσύ ταλαίπωρε, που την αμφισβητείς με τι προσόντα το κάνεις; 

Δεν πάει να την έχεις διαβάσει και 5 και 10 και 50 φορές, αν δεν σου ανοίξει το φως το Άγιον Πνεύμα δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβεις. Σου κρατά το φως κλειστό γιατί Το αμφισβητείς, οπότε είσαι μακράν της Πηγής της Γνώσεως.

Ας δούμε και κάποια στοιχεία της Παλαιάς Διαθήκης (ΠΔ) :

Η Παλαιά Διαθήκη είναι ο νόμος, τον οποίον έδωσε ο Τριαδικός Θεός, εις τους τότε πιστεύοντας Αυτόν, οι οποίοι ονομάζονταν εβραίοι. Ο χαρακτηρισμός "εβραίος" δεν είναι εθνικός διότι :

1) Πρώτος εκλήθη υπό του Κυρίου ο Αβραάμ μετά των ανθρώπων του (συγγενών και δούλων) από την Βαβυλώνα. Προφανέστατα οι τότε ομοεθνείς του Αβραάμ, οι οποίοι παρέμειναν στην Βαβυλώνα ίδια φυλετική καταγωγή είχαν με τον Αβραάμ αν και μη εβραίοι αλλά ο πολύς κόσμος αγνοώντας την εκκλησιαστική Ιστορία δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει.

2) Όσο η Σάρα δεν μπορούσε να τεκνοποιήσει, έδωσε την δούλη της Άγαρ (εβραία δεν ήταν; αφού ήταν στην συνοδεία του Αβραάμ, που εγκατέλειψε την Βαβυλώνα) στον Αβραάμ, ώστε να νοιώσει την χαρά της πατρότητος με την γέννησιν του Ισμαήλ. 

Οι απόγονοι των εβραίων Άγαρ και Ισμαήλ, οι Αγαρηνοί ή Ισμαηλίτες υπήρξαν η μαγιά του Αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου. Τι τους καθιστά μη εβραίους πλέον; 

Η διαφορετική πίστις τους άρα κάτι πνευματικό κι όχι εθνολογικό. Αλλά και οι Ασκενάζυ ή Χαζαροεβραίοι εδώ και 10 αιώνες, καμμία εθνική συγγένεια δεν έχουν με τους αρχικούς εβραίους (Σεφαραδίτες) αλλά η εβραϊκή πίστις τους τους καθιστά εβραίους

3) Επί βασιλέως της Αιγύπτου Πτολεμαίου Β' (υιού του Πτολεμαίου Α', στρατηγού του Μεγάλου Αλεξάνδρου) και με διαταγήν του, μεταφράσθηκε στα Ελληνικά η ΠΔ από 72 ελληνομαθείς εβραίους ραββίνους, γνωστή σαν Μετάφρασις των Ο' (των εβδομήκοντα).

 Για σένα που αμφισβητείς θα σου πω ότι κάτι περισσότερο ήξερε από σένα ό Έλλην βασιλεύς Πτολεμαίος. 

Αν θες σου το λέω : τον φώτισε ο Θεός, ώστε να υπάρχουν τα εγκλήματα των φαρισαίων καταγεγραμμένα και πέραν του εβραϊκού χώρου.

4) Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο Τριαδικός Θεός!!! Όποιος το αμφισβητεί (ορθόδοξον εννοώ, πέραν των ορθοδόξων δεν με απασχολεί) ας μας εξηγήσει γιατί ο ενανθρωπισμένος Χριστός όλο στις συναγωγές δίδασκε και κατακεραύνωνε τους φαρισαίους για την διαστροφήν του Θείου Λόγου. 

Ο ίδιος εξ άλλου είπε ότι δεν ήρθε να καραργήσει τον Νόμος αλλά να τον (συμ)πληρώσει! Τους κατηγορούσε ότι σκότωσαν τους προφήτες, που Εκείνος έστειλε ώστε να ορθοδρομήσει τον λαόν Του από την εκτροπή των φαρισαίων.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, ΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΕΚΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ...

[μια παρένθεσις για όσους "έλληνες" υποστηρίζουν ότι ο Ιησούς ήταν Έλλην : Εδώ γελάνε. Δηλαδή πήγε ο "έλλην" Ιησούς και περιτμήθηκε; Ή που τον έχανες, που τον εύρισκες, δίδασκε τον εβραϊκόν νόμος στις συναγωγές; Τώρα αν είδες ότι ο μανδύας του ήταν made in Greece, γνώμη σου είναι.]


5) Με την Ανάστασιν του Κυρίου και την επιβεβαίωσιν των προφητειών της ΠΔ, οι εβραίοι δήλωσν ότι έχασαν τα πρωτότυπα (εβραϊκά) κείμενα της ΠΔ (αν θέλουμε το πιστεύουμε...) και μεταξύ 6ου και 10ου αιώνα συνέγραψαν πάλι τα κείμενα, γνωστά ως Μασόρα ή μασοριτικό κείμενο. \

Στην Ιστορία η λέξις "μασοριτικό" έμεινε σαν συνώνυμο της κοπτορραπτικής. Άραγε βάσει ποιού κειμένου μετέφρασαν; 

Το σίγουρο είναι ότι το εβραϊκό κείμενο διαφέρει του κειμένου των Εβδομήκοντα κι αυτό δεν προβληματίζει κανέναν από τους πολεμίους της ΠΔ, χώρια που σήμερα ακόμα και η Μασόρα έχει υποβαθμιστεί σεις την εβραϊκήν λατρείαν προς χάριν Ταλμούδ και Καμπάλα (καθαρά σιωνιστικά~διαβολικά κείμενα).

Κάποιοι επιτήδειοι (πχ. Λιακόπουλος) πλασσάρουν δήθεν μεταφράσεις από το εβραϊκό κείμενο (σαν αυθεντικότερο) αποκρύπτοντες ότι είναι μεταγενέστερον κατά μια χιλιετία της Μεταφράσεως των Εβδομήκοντα. 

Μάλιστα από εκεί αντλούν και το όνομα "γιαχβέ", που δεν υπάρχει πουθενά στην Μετάφρασιν των Εβδομήκοντα, παρά μόνον "Κύριος". 

Είναι δε τέτοια τα πραγματοποιούμενα λογικά άλματα, ώστε να δικαιολογηθούν όταν ζοριστούν, όπου λένε : "ε, αφού στα εβραϊκά ο Κύριος λέγεται γιαχβέ", αγνοώντας ότι την εποχή συντάξεως της πρωτοτύπου ΠΔ η εβραϊκή γλώσσα διέφερε της μασοριτικής εποχής. Άρα ονοματίζουν τον Χριστόν με όνομα μεταγενέστερον.

Συμπεράσματα 

Εσύ λοιπόν ο έχων την (ατεκμηρίωτη) γνώμη περί ΠΔ, κάνεις ακριβώς το ίδιο με τους μισθωτούς καθηκητάδες της TV, που λένε την δική τους γνώμη, καταπατώντας διαχρονικές αρχές Επιστήμης και Ιατρικής. Είστε ίδιοι κι απαράλλακτοι άρα μην διαμαρτύρεσαι για την διαστροφή τους.

Όταν λοιπόν αμφισβητείς την Θεοπνευστία της ΠΔ και σε προτρέπω να το εξομολογηθείς στον πνευματικό σου αλλά συ το αρνείσαι, τότε αφήνεις έναν πνευματικόν σκώλωπα να ροκανίζει την ψυχή σου, δεχόμενος κάτι ανθρώπινο, χοϊκό και ατελές υπεράνω της θέσεως του Θεού, την οποίαν αν κλίνεις ευλαβικά θα σου εκφράσει μέσω του πνευματικού.

Επίλογος

Κάποτε ο Friedrich Nietzsche, διδάσκων σε συναδέλφους του μεταπτυχιακά μαθήματα ερωτήθηκε "τι είναι αλήθεια". Είπε λοιπόν (για την αλήθεια του καθενός προφανώς) : "αλήθεια είναι αυτό που δεν καταστρέφει τις ψευδαισθήσεις σου!" 

Παρότι αντίχριστος είναι μια άποψις πολύ πραγματιστική, η οποία επιβεβαιώνεται καθημερινά στην συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων κι αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίον οι άνθρωποι δεν ομονοούν είτε σε επίπεδον υπερεθνικόν ή εθνικόν ή κοινωνικόν είτε ακόμα και οικογενειακόν. 

Αυτή είναι η αιτία των "βλαμμένων" πάσης φύσεως ανθρωπίνων σχέσεων του σήμερα.

Ο Χριστός είπε : Ξεχάστε την γνώμη σας, πετάξτε τον εγωισμό σας, κενώστε την ψυχή σας να χωρέσει το Άγιο Πνεύμα και να γίνετε δοχεία Θείας Χάριτος και κατά Χάριν θεοί. Αυτή είναι η Συγχώρησις του Κυρίου. Άλλωστε ο Χριστός πάλιν είπε : «χωρίς Εμού, ου δύνασθε ποιείν ουδέν».

Δυο χιλιάδες χρόνια ο κόσμος Τον αγνοεί κι αν συνεχίσει έτσι θα φθάσει μέχρις εξαφανίσεως και συ με την γνώμη σου θα πας... αποστρεφόμενος την μοναδικήν ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΕΩΣ & ΣΩΤΗΡΙΑΣ, η οποία εκφράζει την ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ κι όχι την ατομικήν κατά Nietzsche.

Κυανούς Ουρανός

Ασχέτως των ανωτέρω, σας παραθέτω ένα video, ώστε να προβληματιστείτε με την διαφορά Ορθοδοξίας και παπικής κακοδοξίας με τον γ. Παρθένιον, ηγούμενον της Ι.Μ.Αγίου Παύλου, του Αγιωνύμου Όρους :





22 σχόλια:

  1. Εγκαθετος και τυφλος δεν υπηρξα ποτε. Τα εκανες πενηνταρακια με αυτη την αναρτηση. Μπραβο σου και καταλαβα παρα πολλα. Ευχαριστω που μου ανοιξες τα ματια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδελφέ ευχαριστώ αλλά τα εύσημα αλλού. Αυτό που έμαθα είναι να προσπαθώ να κάνω υπακοή στο Θέλημα και Λόγο του Θεού. Ο Όσιος γ.Εφραίμ Κατουνακιώτης είχε πει "είπε ο γέροντας, είπε ο Χριστός". Αλλά για τον Θεοφώτιστον γέροντα μιλάμε όχι τον κάθε παπάρα διαβολιστή επίσκοπο, που ιδρύει το δικό του διαβολικό παραμάγαζο. Υπακοή όπως ήξεραν να κάνουν οι Έλληνες στις αρχαιοελληνικές φάλαγγες όπυ ακόμα και τα φρύδια ίδια τα κουνούσαν. Αν σε ενδιαφέρει δες αυτό >> https://oimos-athina.blogspot.com/2021/01/blog-post_57.html
      Εμπιστοσύνη στον Χριστό και όλα θα τα καταφέρουμε!

      Διαγραφή
  2. Βρε CyanUranus εγραψες ότι ’’Αυτό που έμαθα είναι να προσπαθώ να κάνω υπακοή στο Θέλημα και Λόγο του Θεού. ‘’ δηλαδη αν καταλαβα καλα πιστευεις ότι είναι εκ Θεου η Π. Διαθηκη και ότι είναι γραμμενο σε αυτην, λοιπον φιλε, επιμενεις να μην μου απαντας σε αυτά που σε ρωτω.
    1.πιστευεις ότι είναι εκ θεου αυτό
    2. πιστεύεις ότι είναι δυνατό ο Θεός , Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ, Ο ΠΟΛΥΕΥΣΠΛΑΧΝΟΣ, να διατάζει να σκοτώσουν και να ξεκοιλιάσουν έγκυες, να βιάζουν γυναίκες και μικρά κοριτσάκια, να σφάζουν παιδιά, άνδρες, γυναίκες, ηλικιωμένους, και αυτά όλα να τα ονομάζουν θεόπνευστα, διότι κάποιοι εβραίοι τα έγραψαν αυτά;
    3.πιστευεις ότι είναι δυνατόν ο θεός να ορκίζεται ; και όμως….. «“Ορκίστηκα στον εαυτό μου”, λέει ο Κύριος…» (Γένεσις, 22: 16)……..«Αν δεν ακούσετε τα λόγια αυτά, ορκίζομαι στον εαυτό μου, λέει ο Κύριος, ότι ο οίκος αυτός θα κατασταθεί έρημος» (Ιερεμίας, 22: 5).
    4. πιστεύεις ότι είναι δυνατόν ο θεός να είπε τέτοιο πράγμα …..ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ… 14,21 ‘’Δεν θα τρώτε κανένα ψοφίμι εσείς οι Ιουδαίοι. Τα ψοφίμια θα τα σερβίρετε μόνο στους ξένους που φιλοξενείτε ή θα τα πουλάτε σε ξένους.’’
    5. πιστεύεις σε αυτό που είπε ο θεός της Π.Δ ότι «Και αν κάποια ψυχή αμαρτήσει από άγνοια, αυτός πρέπει να φέρει κατσίκα χρονιάρικη για προσφορά περί αμαρτίας· και ο ιερέας θα κάνει εξιλέωση για την ψυχή, που αμάρτησε από άγνοια, όταν αμαρτήσει από άγνοια μπροστά στον Κύριο, για να κάνει εξιλέωση γι’ αυτόν· και θα του συγχωρηθεί» (Αριθμοί, 15: 27-28)……. Σχόλιο: γιατί εμείς πάμε για εξομολόγηση και δεν προσφέρουμε μια κατσίκα; Αυτό γράφει η Π.Διαθηκη, που εσύ την αποκαλείς θεόπνευστη
    6.πιστευεις σε αυτό που εγραφη στην ‘’θεοπνευστη’’ Π.Διαθηκη Α΄ Βασιλειών 15.1-3 ‘’Αυτά διατάσσει Κυριος ο παντοκράτωρ ‘’Πηγαινε λοιπόν τώρα να κτυπήσης τους Αμαληκίτας και αναθεμάτισε αυτούς και όλα τα υπάρχοντά των. Δεν θα λυπηθής κανένα, αλλά θα εξολθρεύσης αυτούς, θα αναθεματίσης αυτούς και τα υπάρχοντά των. Κανένα από αυτούς δεν θα λυπηθής αλλά θα φονεύσης όλους, από άνδρα έως γυναίκα, από νήπιον μέχρι και θηλάζον, από μοσχάρι μέχρι προβάτον, από καμήλαν μέχρι όνον’’
    7.εσυ πιστευεις … σε αυτό; Δευτ. 20,16 ‘’ Ιδού όμως πως θα συμπεριφερθήτε προς τας πόλεις των λαών τούτων, των οποίων τας χώρας έδωσε Κυριος ο Θεός σας εις σας ως κληρονομίαν· δεν θα αφήσετε εις την ζωήν και δεν θα συλλάβετε ζωντανόν ως αιχμάλωτον κανένα, που αναπνέει’’
    Εγώ CyanUranus δεν μπορώ να δεχτώ ότι όλα αυτά είναι θεόπνευστα… Ο Πραγματικός Τριαδικός Αγαθός Δημιουργός ούτε τιμωρεί, ούτε και σκοτώνει. Όταν έζησε ανάμεσά μας για να μας διδάξει την αγάπη και να μας θυμίσει ποιοι είμαστε, καθώς Τον σταύρωναν, μέσα στους πόνους του τρομερού μαρτυρίου είπε για τους σταυρωτές Του, τούτα τα λόγια : “Πατέρα, συγχώρεσε τους, δεν ξέρουν τι κάνουν.” Δεν ζήτησε να αφανιστούν, ούτε να κατέβει φωτιά απ τον ουρανό και να τους κάψει, ούτε τους σκότωσε ο ίδιος ενώ μπορούσε.
    Δυστυχώς, αψηφώντας κάθε λογική, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που όντας υποταγμένοι στο σκότος του μυαλού τους, συνεχίζουν με διαβολικό μένος να αδικούν τον Λυτρωτή Ιησού Χριστό και να τον κάνουν ένα με τον ‘’ θεο ‘’ της παλιάς διαθήκης.
    Σημείωση: Δυστυχώς είναι ‘’δεμένα’’ τα χέρια μου ( προσωρινά) για να σου δώσω την απάντηση που θέλω…… σύντομα όμως θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγραψα αυτά μιλώντας και σκεπτόμενος Ε´ηνικά κι 'εχοντας εμπεδώσει τον Ελληνικόν τρόπον σκέψεως. Ορθόδοξα όμως θα σου πω : "μετά πτώτης και δευτέρας νουθεσίας παραιτού", όπως ο Απόστολος Παύλος έγραψε.
      ΓΕΩΚΩΝ δεν είμαι ούτε πνευματικός και κυρίως ούτε ο πνευματικός σου. Σε παρότρυνα να πας να πεις αυτά στον γέροντά σου και να του δείξεις τι "κακοδοξίες" γράφω! Προσωπικά έχω ευλογία από τον δικό μου γέροντα για να γράφω αυτά που γράφω. Εσύ έχεις ευλογία από τον γέροντά σου να κατηγορείς τον Θείον Λόγον; ΕΧΕΙΣ ΚΑΚΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ;
      Πρόσεχε πολύ γιατί μαθαίνοντας ποιός είναι ο γέροντάς σου δεν το έχω σε τίποτα να πάω να του δείξω τεκμηριωμένα ότι κατηγορείς τον Θείον Λόγον. Θα το αντέξεις;
      Πες μας έστω έναν Θεοφόρον Πατέρα, που να είπε την γνώμη σου. ΤΟΛΜΑΣ;
      Αν δεν πεις σημαίνει ότι τάσσεσαι με το κογκλάβιο της ιεραρχίας, που κόβει και ράβει την νέα θρησκεία.
      Φιλάκια (χριστιανικά εννοείται)

      Διαγραφή
    2. Όσο για τις απειλές (Δυστυχώς είναι ‘’δεμένα’’ τα χέρια μου ( προσωρινά) για να σου δώσω την απάντηση που θέλω…… σύντομα όμως θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΑ) πολύ βαρβαρικές τις βρίσκω και καθόλου Ελληνικές. Αν δεν φοβηθείς όταν με δεις απλά θα σου πω Ελληνικά" "πάταξον μεν, άκουσον δε!". Χαχαχαχα

      Διαγραφή
    3. ΩΡΑΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΣ. ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ; ΕΤΣΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;

      Διαγραφή
  3. Κύριε Ρωμανέ, μην αφήνετε την πόρτα του κήπου ανοιχτή γιατί μπαίνουν αδέσποτα... "Άσε τα σαπια , ηλίθιε.. Κοίταξε την σκατόφατσα σου,στον καθρέφτη..."
    Να είμαστε φιλόζωοι αλλά όχι και για κόπρους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. CyanUranus, συνεχιζεις να με κατηγορας χωρις να απαντας τις ερωτησεις μου, Ότι και αν λες είναι όλα γραμμένα στην Π.Δ δεν μπορούν να τα αρνηθούν ούτε να τα κρύψουν, όταν λέει η Π.Δ ‘’ …….και πάσας τας εν αυτή εγκυμονούσας διέσχισεν (ξεκοίλιασε) σε ρωτώ αυτό είναι θεόπνευστο ;
    Και ότι για να μας συγχωρέσει ο θεός ( των εβραιων) πρέπει να του πάρουμε ένα κατσικάκι, είναι αυτό θεϊκό μήνυμα, CyanUranus ; ……. Πρέπει να κάνουμε τα στραβά μάτια μήπως και ενοχληθούν κάποιοι;

    Όταν γράφει η Π.Δ ‘’ Και τη νύχτα εκείνη βγήκε ο άγγελος του Κυρίου, και πάταξε στο στρατόπεδο των Ασσυρίων 185.000· και όταν σηκώθηκαν το πρωί, τι να δουν, ήσαν όλοι νεκρά σώματα» (Βασιλέων Β’, 19: 35).’’ Τι πρέπει να σκεφτώ ότι οι Ασσυριοι ξύπνησαν το πρωί και είδαν οι ίδιοι ότι ήσαν νεκροί;

    Γράφεις σε μένα ( άρα πρέπει να απαντήσω αν μου το επιτρέψουν) ‘’Έρχεσαι λοιπόν εσύ σήμερα και λες : "αυτά τα βιβλία 'δεν τα γουστάρω και δεν μου κάθονται καλά' και τα απορρίπτω!" Με τί προσόντα καλέ μου; με τί γνώσιν εκφράζεις γνώμην; Η αμφισβήτησις του Αγίου Πνεύματος συνιστά μη συγχωρούμενον αμάρτημα. Το γνωρίζεις;
    Αμφισβήτησα ποτέ μου το Άγιο Πνεύμα ; είναι όμως δυνατόν το Άγιο Πνεύμα να έχει σχέση με το ξεκοίλιασμα των εγκύων, είναι δυνατόν να έχει σχέση με εντολή να βιάζουν γυναίκες και να σκοτώνουν βρέφη και παιδιά; αυτά είναι που αμφισβητώ, διότι τρομάζω όταν σκέπτομαι ότι κάποιοι πιστεύουν σε ένα τέτοιον θεό…. Είναι θεοπνευστία όλα αυτά που ανέφερα στο κείμενο μου;
    Είναι δυνατό ο Θεός , Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ, Ο ΠΟΛΥΕΥΣΠΛΑΧΝΟΣ, να διατάζει να σκοτώσουν και να ξεκοιλιάσουν έγκυες, να βιάζουν γυναίκες και μικρά κοριτσάκια, να σφάζουν παιδιά, άνδρες, γυναίκες, ηλικιωμένους, και αυτά όλα να τα ονομάζουν θεόπνευστα, διότι κάποιοι εβραίοι τα έγραψαν αυτά;
    Δεν μπορώ να δεχτώ ότι όλα αυτά είναι θεόπνευστα, διότι εγώ ο αμαρτωλός πιστεύω ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ,
    ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. Δεν πιστεύω σε ιδεολογίες , είμαι εναντίον όλων, όσων πολεμούν την Ορθοδοξία, την Ελλάδα και τον απανταχού Ελληνισμό, είμαι εναντίον όσων καίνε την Ελληνική σημαία, είμαι εναντίον όσων καταστρέφουν την Ελληνική Παιδεία, για μένα δεν υπάρχουν ιδεολογίες, υπάρχει μόνο Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε καρανοητούλη, ξεχνάς ότι πρώτος εσυ δεν απάντησες στον ΠΟΙΟΣ ΘΕΟΦΟΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΥΜΜΕΡΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΛΗΡΩΔΙΕΣ ΣΟΥ.
      Στο ξαναλέω, θα πάω στο γέροντά σου και θα του πω ότι προκαλείς υβρίζοντας τον Θείο Λόγο.
      Για τις γνώμες που πετάς απαντά το άρθρο μου, τεκμηριωμένο κι ανεπτυγμένο επί των ελληνικών λογικών τεκμηριώσεων.
      Κοίτα που είσαι tale-quale με τους Βασιλακόπουλος και Παγώνες. Δεν συμμερίζεται κανείς φωτισμένος γέροντας τις απόψεις σου.
      ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΑΝ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙΣ; ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ;

      Διαγραφή
  5. ΓΕΩΚΩΝ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΟ-ΓΙΟ Ο ΚΥΑΝΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΑΝ ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΡΕΖΙΛΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΣΟΥ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ελληνοκεντριστες ορθοδοξοι εναντιων ορθοδοξων γιαχβεδιστων, καλη φαση. Εν τω μεταξυ, ο τοπος αλωνεται σιγα σιγα απο το ισλαμ. Τελικα καταληξατε εαν οι αγγελοι εχουν φυλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΣΟΥ. ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ. ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ;

      Διαγραφή
  7. Αυτό να σου το απαντήσει ο CyanUranus που τα γνωρίζει όλα, ας ρωτήσει τον δικό του Γέροντα, ας ψάξει μέσα στην θεόπνευστη Π.Διαθηκη μπορεί να είπε κάτι ο Γιαχβε………. εγώ δεν μπορώ να σου απαντήσω διότι όπως είπε και κάποιος, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΓΙΟ-ΓΙΟ……… τι περιμένεις από ένα γιο γιο, πνευματικές κουβεντες…… ΡΩΜΑΝΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΟΣΜΙΟΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.
    ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
    ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ,ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΛΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΑΣΠΑΣΕΩΝ ΑΝΤΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΣΙΜΠΙΜΑΤΟΣ.
    ΑΚΟΜΑ ΤΣΙΜΠΆΝΕ ΠΟΛΛΟΙ .
    ΤΟ 1,7% ΑΠΟΔΙΔΕΙ
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΥΡΗΤΗΡΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το άρθρον υπέροχον , συμφωνώ για το επίπεδο, όμως
      το ουρητήριο αρμόζει στα κατωτέρω κοσμητικά των ανώνυμων σχολίων και μάλιστα σε άρθρο θεολογικού περιεχομένου.

      κάκαλα, ασε τα σάπια ηλίθιε,κοίταξε την σκατόφατσά σου,όχι για κόπρους, καρανοητούλη sic

      Διαγραφή
  9. Τι κριμα σε ενα τοσο ομορφα τεκμηριωμενο αρθρο να ξυνονται για καυγα καποιοι. Προσωπικα θεωρω αρτιοτατο το αρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχετε ακούσει ποτέ την ιστορία του μοναχού Νικήτα από το Γεροντικο του Βορρά; Δεν θα γράψω λεπτομέρειες, είναι μεγάλη ιστορία. Με λίγα λόγια ο μοναχός είχε λίγη έπαρση, που δεν την είχε αντιληφθεί, τον προσέγγισε ο διάβολος παριστανωντας τον άγγελο, είπε στον Νικήτα να μην προσεύχεται και ότι θα το κάνει αυτός για λογαριασμό του. Τον ώθησε να διαβάζει μόνο την Π.Διαθήκη και όχι την Καινή Διαθήκη και το Ευαγγέλιο του Χριστού μας. Ο μοναχός Νικήτας δαιμονιστηκε, όλα τα εξηγούσε με βάση την Π. Διαθήκη και όταν κάποιος έκανε αναφορά στην Καινή Διαθήκη, αυτός εκνευριζοταν. Ήθελα απλά να αναφέρω την ιστορία αυτήν. Μου είχε κάνει εντύπωση, ίσως κάτι να δείχνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας κατανοω ΓΕΩΚΩΝ, ειναι δυσκολο να αποδεχθει καποιος πως ειναι δυνατον η Αληθεια να φανερωθηκε σε περιπλανομενους γιδοβοσκους με υποτυπωδη πολιτισμο. Πιστευε, και μη ερευνα λοιπον. Βεβαια στη συνεχεια την απερριψαν την Αληθεια και σκοτωσαν τον Λογο αλλα αυτο δεν εχει σημασια. Απο την αλλη ποιοι ησαν οι Ό; Εχουμε καποιο ονομα; Ηταν λεει 2γλωσσοι λογιοι. Υπαρχει καποιο αλλο εργο τους που να εχει μεινει στην ιστορια; Μηπως ησαν Σαδουκαιοι;
    https://el.m.wikipedia.org/wiki/Σαδδουκαίοι
    Επισης, πως μπορουμε να ειμαστε σιγουροι για την ακριβεια των μεταφρασεων τους; Εχει γινει καποια εκ των υστερων συγκριση στο αυθεντικο κειμενο και την μεταφραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή