Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»


Γράφει ο Τηλέμαχος Χορμοβίτης

Το περιστατικό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ένα ακόμη βήμα στον αυταρχικό κατήφορο που έχει πάρει η Αυστραλία την εποχή του κορωνοϊου. 

Αυτή η άλλοτε βαθιά φιλελεύθερη χώρα, διάσημη για τον ατομικισμό και το πνεύμα ανεξαρτησίας των κατοικών της, έχει μεταμορφωθεί μέσα σε δυο χρόνια σε ένα σκληρό αστυνομικό κράτος με τη μεγάλη πλειοψηφία των φοβισμένων Aυστραλών να χειροκροτούν δυστυχώς κάθε ολοκληρωτικό μέτρο της κυβέρνησής τους. 

Εγκλωβισμένη στην παρανοϊκή και αδιέξοδη πολιτική της ολοκληρωτικής εξάλειψης του κορωνοϊου ("zero-covid" policy) , η Αυστραλία έχει γνωρίσει τα πιο σκληρά και μακροχρόνια λοκντάουν στον πλανήτη. 

Από την αρχή της πανδημίας, η Μελβούρνη βρίσκεται σε λοκντάουν για 262 μέρες συνολικά κατέχοντας έτσι το παγκόσμιο ρεκορ (https://www.smh.com.au/.../melbourne-ends-262-days-of...) ενώ η ευκολία που οι πολιτείες της χώρας επιβάλλουν καραντίνες φαίνεται από την περίπτωση της πρωτεύουσας Καμπέρα, η οποία έβαλε λουκέτο επειδή βρέθηκε ...ένα κρούσμα! 
(https://www.euronews.com/.../australian-capital-goes-into... ) 

Στη Μελβούρνη πάλι (πρώτευουσα του αυστραλιανού καραντινισμού) κατά τη διάρκεια του λοκντάουν επιτρέποταν να κυκλοφορήσεις μόνο 2 ώρες για άσκηση και 1 ώρα για ψώνια και μέσα σε απόσταση 3 μιλιών από το σπίτι σου, διαφορετικά θα πλήρωνες εξοντωτικά πρόστιμά που έφταναν μέχρι και τα 13.000 ευρώ.

 Παράλληλα ίσχυε και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.  (και αυτό σε μια χώρα που δεν είχε απαγόρευσει την κυκλοφορία ούτε το 1942 όταν η Ιαπωνία απειλούσε να εισβάλλει στο νησί). Επιπλέον, η αστυνομική βία έχει γίνει πια καθημερινό φαινόμενο. 

Η αστυνομία ρίχνει πλαστικές σφαίρες σε ειρηνικούς διαδηλωτές εναντίον των λοκντάουν,   (https://www.theguardian.com/.../victoria-covid-update...) μπουκάρει μέσα σε σπίτια,  (https://www.ethnos.gr/.../koronoioskaloysesespasimothskar...), ξυλοκοπεί ανθρωπους επειδή δεν φοράνε μάσκες 

(https://www.in.gr/.../melvourni-astynomiki-via-se.../ ) ενώ στο Σίδνευ κατεβηκε μέχρι και ο στρατός στους δρόμους για να επιβάλλει τα περιοριστικά μέτρα! 

( https://www.bbc.com/news/world-australia-58021718 )

 Παράλληλα, από την ενάρξη της πανδημίας η Αυστραλία έχει θεσπίσει τους πιο αυστηρούς και παράλογους συνοριακούς ελέγχους παγκοσμίως, με αποτέλεσμα 38.000 Αυστραλιανοί να έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό. 

( https://www.abc.net.au/.../stranded-australians.../100337702

Και το κερασάκι στην οργουελιανή τούρτα; Tα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τα κρούσματα κορωνοϊου και τις επαφές τους!

 (https://unherd.com/.../inside-australias-covid.../

Αυτή είναι χώρα που χειροκρούν σήμερα οι εγχώριοι καραντινάκηδες και αυτό είναι το δυστοπικό μέλλον που οραματίζονται για την Ελλάδα.


Τηλέμαχος Χορμοβίτης


Η Αυστραλια ιδρυθηκε ως αποικια φυλακισμενων, με στρατιωτικη διοικηση που λειτουργουσε ως δεσμοφυλακας. Αυτες ηταν οι βασεις του κρατους και σε αυτες επανηλθαν οι Αυστραλοι. Ουδεποτε ηταν "φιλελευθεροι". 

Μην ξεχνουμε οτι ειναι και ο λαος που εκανε την "τελειοτερη" γενοκτονια στην ιστορία...σκοτωσαν ολους μεχρι και τον τελευταιο΄τους ιθαγενεις της νησου Τασμανιας.

Το Αγγλοσαξονικό μπλοκ έχει πάψει να είναι μέρος του ελεύθερου κόσμου από τη στιγμή που εξόντωσε τον Τζούλιαν Ασάντζ με τον τρόπο που το έκανε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου