Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΟ ΚΥΜΑ OMICRON ΗΔΗ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ!

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΟΣ ΔΑΝΙΑΣ:  «Η OMICRON ΦEΡNEI ΣE 2 ΜΗΝΕΣ ΤΟ  ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ»!



Στο Λονδίνο, το κύμα Omicron ήδη μειώνεται και αναμένεται να τελειώσει στα μέσα Ιανουαρίου. Ένα μήνα μετά το ντεμπούτο του όπως στη Νότια Αφρική.

Θα πρέπει να μειωθεί στη Γαλλία σε λίγες μέρες. Όλος αυτός ο «πανικός» που ενέπνευσε ο Υπ. Υγείας Βεράν στη Γαλλία (σσ και όχι μόνο στη Γαλλία) δεν έχει κανένα νόημα! 

Τελικά από παιδί κι από Άδωνι μαθαίνεις την αλήθεια…
( τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση) που δήλωσε ότι πιστεύει ότι σε ένα μήνα αν όλα εξελιχθούν κανονικά θα έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία..

Άλλωστε σήμερα επικαλέστηκε τη Δανό επιδημιολόγο επικεφαλή Υγείας στη Δανία που λέει ότι η Omicron φέρνει το ΤΕΛΟΣ της πανδημίας και «θα έχουμε την κανονική μας ζωή πίσω σε δύο μήνες»
Η Tyra Grove Krause είναι η επικεφαλής επιδημιολόγος στο κρατικό Serum Institute Δανίας
Μιλώντας τη Δευτέρα, είπε ότι ο κίνδυνος νοσηλείας του Omicron ήταν ο μισός από αυτόν της Delta αναφέρει σε δημοσίευμά της η dailymail.
Αυτό, είπε, θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της πανδημίας σε περίπου δύο μήνες.
Η Δανή επικεφαλής υγείας είπε ότι η παραλλαγή του Covid-19 Omicron φέρνει το τέλος της πανδημίας, λέγοντας ότι «θα έχουμε την κανονική ζωή μας πίσω σε δύο μήνες».

Μιλώντας στο δανικό TV 2, η Tyra Grove Krause – η επικεφαλής επιδημιολόγος στο Κρατικό Serum Institute της Δανίας – είπε ότι μια νέα μελέτη από τον οργανισμό διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος νοσηλείας από το Omicron είναι ο μισός από αυτόν που παρατηρείται με την παραλλαγή Delta. Αυτό, είπε, έδωσε στις δανικές αρχές ελπίδα ότι η πανδημία Covid-19 στη Δανία θα μπορούσε να τελειώσει σε δύο μήνες.


Τους έπιασε αδιάβαστους ο Άδωνις. Το ότι είναι διαβαστερός όσο κι αν διαφωνεί κάποιος μαζί του σε κάποιες ιδεοληψίες του δεν μπορεί να του το αρνηθεί. Νομίζω τελικά του Άδωνι μεταξύ των άλλων επιλογών που είδαμε στο κυβερνητικό μπλοκ του πήγαινε το Υπ. Υγείας περισσότερο. Αλλά προφανώς και είναι πιο ευφυής ο άνθρωπος σιγά μην κάτσει να καεί συμπούπουλος για μια .. πανδημία..

Μιλώντας στο δανικό TV 2, η Tyra Grove Krause η επικεφαλής επιδημιολόγος στο κρατικό Serum Institute της Δανίας – είπε ότι μια νέα μελέτη από τον οργανισμό διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος νοσηλείας από το Omicron είναι ο μισός από αυτόν που παρατηρείται με την παραλλαγή Delta +5
«Πιστεύω ότι θα το έχουμε μέσα στους επόμενους δύο μήνες και μετά ελπίζω ότι η μόλυνση θα αρχίσει να υποχωρεί και θα επιστρέψουμε στην κανονική ζωή μας», είπε τη Δευτέρα.

Παρά τους πρώτους φόβους ότι το Omicron θα μπορούσε να παρατείνει την πανδημία λόγω του αυξημένου επιπέδου μόλυνσης, η κ. Krause είπε ότι στην πραγματικότητα θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της πανδημίας.

Σύμφωνα με τη μελέτη: «Η Omicron είναι εδώ για να μείνει και θα προσφέρει κάποια μαζική εξάπλωση της μόλυνσης τον επόμενο μήνα. Όταν τελειώσει, θα είμαστε σε καλύτερη θέση από ό,τι ήμασταν πριν ».

Όμως, ενώ οι αριθμοί μόλυνσης στις χώρες με την παραλλαγή εκτινάσσονται στα ύψη, ο ειδικός είπε ότι το εξαιρετικά μολυσματικό Omicron φαίνεται πιο ήπιο από την παραλλαγή Delta και επομένως περισσότεροι άνθρωποι θα μολυνθούν χωρίς σοβαρά συμπτώματα.

Ως αποτέλεσμα, είπε, αυτό θα προσφέρει ένα καλό επίπεδο ανοσίας στον πληθυσμό.

Η Δανία σημείωσε άνοδο σε νέα κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες και την Κυριακή κατέγραψε τον υψηλότερο μέσο όρο των μολύνσεων που έχει καταγραφεί ποτέ, καταγράφοντας κατά μέσο όρο 20.886 την προηγούμενη εβδομάδα, ή 3.592,74 ανά εκατομμύριο ανθρώπους – ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη.

Ανέφερε τις υψηλότερες νέες μολύνσεις άνευ προηγουμένου στις 27 Δεκεμβρίου (41.035).

Συγκριτικά, ο μέσος όρος επτά ημερών του Ηνωμένου Βασιλείου σε ημερήσια νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 ανά εκατομμύριο ανθρώπους βρίσκεται σε 2.823,31 από τη Δευτέρα, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο αριθμός αυτός είναι 1.215,76 – χαμηλότερος από πολλές χώρες στην Ευρώπη.

Ωστόσο, η κυρία Krause τόνισε ότι πρέπει να γίνει ακόμη δουλειά για να νικηθεί η πανδημία τους επόμενους μήνες.

«Το Omicron θα κορυφωθεί στα τέλη Ιανουαρίου και τον Φεβρουάριο θα δούμε μείωση της πίεσης μόλυνσης και φθίνουσα πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης», είπε.

«Αλλά πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια τον Ιανουάριο, γιατί θα είναι δύσκολο να τα βγάλουμε πέρα».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου