Ο Σ. ΣΟΪΓΚΟΥ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΡΣΩΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΝΕΙΠΕΡΟ. ΡΩΣΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ: «ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΕΡΣΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ!»
ΒΙΝΤΕΟ
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου διατάζει την προληπτική απόσυρση των στρατευμάτων πίσω από τον Δνείπερο αναφέρει το TASS. Mια ακόμη κίνηση τακτικής που φαίνεται να σχετίζεται και με πολιτικές εξελίξεις πέραν του Ατλαντικού.
O Δνείπερος θα είναι ο νέος Ευφράτης τo νέο φυσικό σύνορο των 2 όπως έγινε σε Β Συρία με ΗΠΑ ( τουλάχιστον όπως διαγράφεται η κοίτη του στα Ανατολικά);
Αναφέρεται ότι εάν το καθεστώς του Κιέβου καταφύγει σε μεγαλύτερη απόρριψη νερού από ταμιευτήρες ή σε ισχυρότερη επίθεση με ρουκέτες στο φράγμα Kakhovka, αυτό θα δημιουργήσει ροή νερού που θα πλημμυρίσει τεράστιες περιοχές και θα προκαλέσει θύματα αμάχων.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου έδωσε εντολή να ξεκινήσει η απομάκρυνση των στρατευμάτων πίσω από τον ποταμό Δνείπερο δηλαδή εγκαταλείπουν την πόλη της Χερσώνα και ταμπουρώνονται στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου.
Ωστόσο είναι κοινή αίσθηση ότι διήλθαν τον Ρουβίκωνα της ιστορίας και το ποτάμι δεν γυρνάει πίσω.. Ενδέχεται αυτή η εξέλιξη να σχετίζεται με διαφαινόμενη νίκη Ρεπουμπλικάνων σ’ ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ για Κογκρέσο και Γερουσία, ίσως να αλλάζουν οι συσχετισμοί και οι Ρώσοι επιδιώκουν μια διαπραγμάτευση υπό άλλες συνθήκες κι όρους για να παγιώσουν θέσεις κάτι που απορρίπτει ως τώρα το καθεστώς Κιέβου που διατείνεται ότι δε παραχωρεί ούτε σπιθαμή.
Για την Γερουσία η μάχη είναι οριακή (49-48 οι Ρεπουμπλικανοί είναι οριακά μπροστά) για την Βουλή των Αντιπροσώπων όλα δείχνουν πως θα έχουν την πλειοψηφία. Χαρακτηριστική η δήλωση ”η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα αναπτυσσόμενη πραγματικότητα” της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
«Αρχίστε να αποσύρετε τα στρατεύματα και λάβετε όλα τα μέτρα για να διασφαλίσετε την ασφαλή μετεγκατάσταση του προσωπικού, των όπλων και του υλικού πίσω από τον Δνείπερο», είπε ο Υπουργός Άμυνας,αναθέτοντας καθήκοντα στον Διοικητή της Ολοκληρωμένης Ομάδας Δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία Σεργκέι Σουροβίκιν.
Ο Σουροβίκιν αναφέρθηκε στον υπουργό Άμυνας νωρίτερα την Τετάρτη για την κατάσταση στην περιοχή αυτή.
Η άμυνα κατά μήκος των συνόρων του φραγμού του Δνείπερου είναι η πιο πρόσφορη επιλογή επιχειρήσεων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, είπε ο Σουροβίκιν.
“Εάν το καθεστώς του Κιέβου καταφύγει σε μεγαλύτερη απόρριψη νερού από ταμιευτήρες ή σε πιο ισχυρή επίθεση με ρουκέτες στο φράγμα Kakhovka, αυτό θα δημιουργήσει ροή νερού που θα πλημμυρίσει τεράστιες περιοχές και θα προκαλέσει θύματα αμάχους.
Μια περαιτέρω απειλή για τους αμάχους και πλήρης απομόνωση της ομάδας των δυνάμεών μας στη δεξιά όχθη του Δνείπερου θα αναδυθεί. Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι σκόπιμο να οργανωθεί η άμυνα κατά μήκος των συνόρων του φραγμού του ποταμού Δνείπερου», είπε ο διοικητής.
“Σύντροφε υπουργέ Άμυνας, μετά από διεξοδική αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης, η πρόταση είναι να αναλάβουμε την άμυνα κατά μήκος της αριστερής όχθης του ποταμού Δνείπερου”, επεσήμανε ο Σουροβίκιν.
«Καταλαβαίνω ότι αυτή είναι μια πολύ δυσάρεστη απόφαση. Ταυτόχρονα, θα διατηρήσουμε, που είναι το πιο σημαντικό, τις ζωές των στρατιωτών μας και, συνολικά, το αξιόμαχο των δυνάμεων, αυτό θα απελευθερώσει ένα μέρος των δυνάμεων και των δυνατοτήτων που θα εμπλακούν σε ενεργές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων σε άλλες κατευθύνσεις στη ζώνη της επιχείρησης», ανέφερε ο στρατηγός.
Πριν από αυτό, ο Ρώσος αρχηγός Άμυνας ζήτησε από τον Surovikin να αναφέρει την κατάσταση στην περιοχή Kherson. Αφού άκουσε την έκθεση, ο υπουργός Άμυνας συμφώνησε με τα συμπεράσματα και τις προτάσεις του διοικητή.
“Για εμάς η ζωή και η υγεία των Ρώσων στρατιωτικών είναι πάντα προτεραιότητα. Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη την απειλή για τον άμαχο πληθυσμό”, τόνισε ο Υπουργός Άμυνας.
Νωρίτερα οι Ρώσοι υπέστειλαν τις σημαίες από όλα τα δημόσια κτίρια της πόλης της Χερσώνα.
Η απόσυρση από Χερσώνα είναι ένας τακτικισμός που αποσκοπεί όντως να διασφαλίσει ακεραιότητα πληθυσμού και σρατευμάτων καθώς η Ουκρανία με κατεστραμμένες υποδομές εισέρχεται στη φάση του ρώσικου χειμώνα και το Κρεμλίνο φοβάται όντως ότι οι Ουκρανοί θα χάσουν τη ψυχραιμία τους και θα περάσουν σ΄αντίποινα ανατινάζοντας το φράγμα; Περνάμε σε νέα φάση πολέμου σε πόλεμο χαρακωμάτων με ασύμμετρα χτυπήματα εκατέρωθεν;
Ανάλυση Ρώσου πολεμικού ανταποκριτή από το μέτωπο.
Εγκαταλείποντας τη Χερσώνα κολλήσαμε μα μεγάλη ομάδα αντίπαλων στρατιωτών σε αυτή τη κατεύθυνση.Θα εξηγήσω γιατί. Κατά την απόσυρσή δυνάμεων και μέσων μας ανατινάχθηκαν οι γέφυρες στο Δνείπερο μεταξύ ημών και του εχθρού.
Υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο γι αυτούς να επιτεθούν αλλά επίσης αυτό το συγκεντρωμένο στράτευμά τους δεν δύναται πλέον ούτε ν’ απομακρυνθεί από τη Χερσώνα,
Κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού πολέμου η διάσχιση του Δνείπερου μας κόστισε 1,2 εκατομμύρια στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού με τη σύγχρονη προσφορά drones, προηγμένων πυραυλικών συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης κι άλλων τύπων πυροβολικού ο εχθρός επιχειρώντας να επιτεθεί δεν θα χάσει λιγότερους άνδρες από αυτούς που εμείς απωλέσαμε στο Β Παγκόσμιο. Κατά συνέπεια μια νέα επίθεση σε αυτή την κατεύθυνση ισοδυναμεί με θάνατο.
Αντίθετα το ν΄αφήσουμε την ομάδα μας στη Χερσώνα αυτό θα σήμαινε απλά απώλεια δυνάμεων. Πίσω από το ποτάμι δεν υπάρχουν γέφυρες η διάσχιση είναι υπό τα πυρά του αντιπάλου. Οι απώλειες θα ήταν κολοσσιαίες.
Κατά συνέπεια η απόφαση απόσυρσης των σταρτιωτών μας από την επίθεση είναι η μόνη σωστή και από τακτικής άποψης σωστή. Εχθρικές δυνάμεις αρκετά σημαντικές θα παραμείνουν πίσω από το ποτάμι ενώ αυτές θα μπλοκαριστούν. Θα οφείλουν να διατηρήσουν αδρανείς στρατιωτικούς σχηματισμούς ενώ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες κατευθύνσεις.
Την ίδια στιγμή σε αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να μεταφέρουμε αυτό το μέρος των ετοιμοπόλεμων μονάδων από τις μάχες της Χερσώνα ίσως προς την κατεύθυνση ου Ντόνετσκ όπου επιθετικές επιχειρήσεις είναι σ΄εξέλιξη για να ολοκληρώσουν τελικά την απελευθέρωση της Λαικής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και να οδηγήσουν μια επιχείρηση στοχεύοντας να εξολοθρεύσουν τον αντίπαλο από γη ρώσικης καταγωγής.
Βέβαια θα μπορούσαμε να φυλάξουμε για πολύ καιρό η Χερσώνα αλλά αυτό θα κόστιζε τεράστιες απώλειες σε πληθυσμό και στρατιωτικό δυναμικό. Κατά τη γνώμη θα ήταν μια απώλεια άνευ νοήματος. Είμαι σίγουρος ότι θα ξανάρθουμε στην Χερσώνα αλλά από την άλλη πλευρά.
Επομένως η Χερσώvνα προς το παρόν θα παραμείνει μια πρώτη νεκρή ουδέτερη ζώνη;
O κορυφαίος ιστορικός Κων/νος Μπαρμπής, γράφει :
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ εκ των κορυφαίων ιστορικών των Εβραίων, Μόζες Γκίμπορι υπογραμμίζει, ότι ( ο Χριστός) δεν κατάγεται εκ σπέρματος Ισραήλ, αλλά Λυκίων (Κρητοπελασγων αποίκων, ελληνικότατων εις ποσοστόν 95% της Γαλιλαίας). Ο θεολόγος των εβραίων Άντολφ Χόλλ τονίζει πώς «ορθότατα κατεδικάσθη εις θάνατον, αφού εγκλημάτησεν εις βάρος θεμελιωδών αξιών της ιουδαϊκής θρησκείας, πράγμα πού δεν θα έπραττε, αν ανήκεν εις την φυλήν μας».
Οι αρχαιοφαρισαίοι Άννας και Καϊάφας τον παρέπεμψαν εις τον Ρωμαίον διοικητήν της Ιουδαίας Πόντιον Πιλάτον (από τον ελληνικόν Πόντον), επειδή εγνώριζαν ότι η Μητέρα Του δεν ητο εβραϊκής καταγωγής (κατά την τότε νομοθεσία, η εθνικότης των τέκνων ακολουθούσε την μητρικήν). Και ότι, συνεπώς, ο ίδιος ητο υπήκοος της Ρώμης, αλλά άλλης εθνικότητος. Και αφού δεν ητο Ρωμαίος, αλλά ΝΑΖΑΡΗΝΟΣ (κατά την αναφοράν του προηγουμένου ανθύπατου Πούπλιου Λέντουλου Γναίου, η οποία ευρίσκεται εις την Βιβλιοθήκην Geramini της ιταλικής πρωτευούσης και απευθυνόταν προς τον αυτοκράτορα Τιβέριο), δι’ αυτό και τον παρέπεμψε εις τον εκεί διοικητή Ἡρώδην Ἀντύπαν, πού τον «επέστρεψεν» ης κάτοικον Ιουδαίας, πάντως αθώον, τότε μόνη εκδοχή ητο πώς ανήκε εις τούς ελληνικής καταγωγής Ρωμαίους υπηκόους! Μοναδική εκδοχή!
Αλώστε, όλοι οι Εβραίοι «προφήτες» δεν αναφέρονταν εις Υιόν του θεού (μεγίστη βλασφημία κατά την θρησκεία αλλά εις «ειδικόν απεσταλμένον» (Μεσσία) στρατηγόν, που θα τους απελευθέρωνε από τον ξενικόν ζυγόν και θα τους οδηγούσεν εις την παγκόσμιον κυριαρχίαν, αφού κατά την άποψη τους ο κόσμος δημιουργήθη διά το… Ισραήλ (χωρίς το οποίον δεν θα υπήρχε το σύμπαν!).
ΑΠΟΚΛΕΙΟΤΑΝ να ητο Εβραίος κάποιος, πού ισχυριζόταν ότι είχε την ιδιότηταν του Υιού του θεού!
Κατά τις ελληνικές προφητείες (Σίβυλλα Ερυθραία Ερωφίλη - 12ος π.Χ. αιών, Σίβυλλα η Κυμαία, Σόλων, Αισχύλος, Θουκυδίδης, Πλάτων) θα ερχόταν «Παρθενογέννητος θεάνθρωπος, υιός μίας Μαρίας («Μύρου της θαλάσσης), όστις θέλει υποστεί ευτελισμούς, βασανιστήρια, ταπεινώσεις, θάνατον μαρτυρικό, ομοιούμενος τοις θνητοίς της γαιός».
Πλείστα σημεία της διδασκαλίας Του είναι διαφανείς διασκευές η και επαναλήψεις αποφθεγμάτων της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας.
Ο ίδιος εις πεντήκοντα τουλάχιστον περιπτώσεις εις τα Ευαγγέλια την καταγωγή και την εθνικότητα τους χωρίζοντάς τους από τούς Εβραίους, διά τούς οποίους χρησιμοποιεί βαρυτάτους χαρακτηρισμούς. Δεν εφοίτησεν εις ραβινικήν σχολήν. Δεν ετήρει την αργίαν του Σαββάτου. Χορηγούσεν αφέσεις αμαρτιών, πράγμα πού μόνον ο Γιαχβέ ἤ Ἐλωχείμ ἤ Ἀδωνάϊ ἤ Σαβαώθ (θεός των Εβραίων) εδικαιουτο νά πράττη.
Εἰσῆλθεν εἰς τά Ἱεροσόλυμα ἐπί «πώλου ὄνου», ζώου ἰεροῦ δι’ αὐτούς. Προκλητική βλασφημία Του διά τήν ἰουδαϊκήν θρησκείαν ἀποτελοῦσεν ἡ δήλωσίς Του πώς ἦτο «Υἱός τοῦ Θεοῦ». Ἐπέλεξεν (πλήν τοῦ Ἰσκαριώτου Ἰούδα) Ἕλληνες μαθητές. Δέν ἦτο ἀσκητής καί ἀναχωρητής, δέν ἐτήρει τάς νηστείας καί ἀργίας των, ἀλλά μετεῖχεν εἰς ἐορτᾶς, πανηγύρεις καί γάμους, ἐξεδίωκεν δαιμόνια, ἐθεράπευεν ἀνίατας ἀσθενείας, προέβαινεν εἰς νεκραναστάσεις. Τρεῖς φορᾶς ἐτόνισεν πώς ἦτο «Ναζωραῖος» (ἀπό τήν ἑλληνικότατην Ναζάρα τῆς Γαλιλαίας). Διεκήρυττεν ὅτι ὁ Θεός εἶναι ἀόρατος, ἐνῶ κατά τούς Ἰουδαίους ὁ Ἰακώβ ὄχι μόνον τόν εἶδε, ἀλλά καί… πάλευε μαζί του ὁλόκληρον νύκταν!
Τήν ἑλληνικήν γλώσσαν, μέ τήν ὁποίαν διαλεγόταν, ἐδίδασκε, ἀπελογήθη εἰς τόν Πιλάτον καί ἀποχαιρέτησεν («Πάτερ, ἅφες αὐτοῖς, οὗ γάρ οἴδασι τί ποιούσι» - φράσιν αὐτολεξεί» τοῦ στρατηγοῦ Φωκίωνος, πού καταδίκασε εἰς θάνατον διά προδοσίαν ὁ γελοῖος ἀθηναϊκός ὄχλος, μετά ἀπό 45 στρατηγίες καί εἰς ἡλικίαν 85 ἐτῶν - καί «τετέλεσται») ἐδιδάχθη ἀπό τήν Μητέραν Του, πού ἀνῆκε εἰς τόν ἑλληνικόν κατά 95% πληθυσμόν τῆς Γαλιλαῖας. Ἀφοῦ ἐκείνη ἦτο πτωχή καί ἀσχολεῖτο μέ ἐργασίας χειρωνακτικάς, ἐγνώριζε καί ὁμιλοῦσε τήν ἑλληνικήν γλώσσαν ἀκριβῶς ἐπειδή καταγόταν ἀπό οἰκογένειαν Ἑλλήνων!