Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ -ΤΑΤΑΡ


ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ, ΠΡΟΩΡΗ ΚΑΙ ΑΚΑΙΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΤΑΡ.




Προεδρικές εκλογές 2023. Ολοκληρώθηκαν μέσα από μια καλά χειραγωγημένη «δημοκρατική» διαδικασία. 

Αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με δεδηλωμένο πρόγραμμα του στο Κυπριακό, να συνεχίσει την παλιά χρεωκοπημένη διαδικασία επίλυσής του, την οποία είχαν σχεδιάσει και επιβάλει οι ξένοι Εμπόροι των Εθνών, οι οποίοι είναι και οι νονοί της εισβολής, της κατοχής, των διχοτομικών αποσχιστικών ενεργειών του Τούρκου κατακτητή και των δεινών που υπέφερε και υποφέρει μέχρι σήμερα ο Κυπριακός Λαός. 

 Αυτό επιβεβαιώνεται δυστυχώς από την πρώτη κιόλας ενέργειά του, να συναντηθεί με τον ΤΑΤΑΡ.

Στεκόμενοι όμως στις εξαγγελίες που έκαμε ο νέος Πρόεδρος για κινητοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό στη βάση αρχών Δικαίου, Ευρωπαϊκού κεκτημένου, κ.λπ. κ.λπ. έχουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:

Αυτές οι εξαγγελίες δεν δικαιολογούν με κανένα τρόπο την άκαιρη και βεβιασμένη συνάντηση του εκλεγμένου Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τατάρ. Θα αποτελεί μέγα επαναλαμβανόμενο πολιτικό – διπλωματικό σφάλμα. 

Θα αποτελεί ένα ακόμη πολιτικό σφάλμα το οποίο πειθαρχημένα έκαναν οι προκάτοχοί του και μέσω αυτού του σφάλματος άνοιγε ο δρόμος για συνέχιση του κατήφορου στη διαδικασία αποδόμησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω των Δικοινοτικών συνομιλιών.

Ο Τατάρ πρέπει να είναι το τελευταίο πλάσμα που θα έπρεπε να είχε στο πρόγραμμά του να συναντήσει ο νέος Πρόεδρος. Τουλάχιστον ο νέος Πρόεδρος θα έπρεπε οι πρώτες του κινήσεις να ήταν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για δρομολόγηση των δράσεων κατά της Τουρκικής αδιαλλαξίας ως κατοχικής δύναμης, τις οποίες εξήγγελλε στην προεκλογική εκστρατεία. Συνάντηση πρώτα με τον Τατάρ εξουδετερώνει τη δυναμική της εξαγγελθείσας πρότασης του για ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Παράγοντα. «Μυρίζει» για ακόμη μια φορά Βρετανικός δάκτυλος.

Γιαυτό καλούμε το Νέο Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη να περιμένει την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του και να ξανασκεφθεί το πρόγραμμά ενεργειών του.

Σωστά, ο Νέος Πρόεδρος , εξήγγειλε ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Παράγοντα αλλά αυτό πρέπει να γίνει όχι στη βάση που επιχειρήθηκε από τους προκατόχους του, αλλά, στη βάση με την οποία οι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία. 

Να απαιτήσει από τους Ευρωπαίους χωρίς δισταγμό και αναστολές, στήριξη και δράση για πλήρη αποκατάσταση της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποκατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Λαού μας. Να απαιτήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Να απαιτήσει πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλονται από την Τουρκία στο Κράτος μας, τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους μας.

Αν αυτό δεν γίνει, τότε, η προεκλογική ρητορική του εκλεγμένου Προέδρου, που έδωσε στους ψηφοφόρους εικόνα νέας εποχής, στη βάση αρχών του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, θα αποτελεί για ακόμη μια φορά, έπεα πτερόεντα..

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια





4 σχόλια:

  1. ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ,ΟΛΙΓΟΝ ΑΛΛΑΓΜΕΝΗ
    ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ;
    ΠΟΙΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ,ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ,ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ,ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΥΣ;
    ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ;
    ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ.
    ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΑΝΑΓΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΔΙΧΟΤΟΜΙΣΗ .
    ΚΑΖΑΝ ΚΑΖΑΝ Ο ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ;
    ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΜΕ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΒΑΣΕΙ ΕΝΤΟΛΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί Κερυνειώτες, στις προεδρικές εκλογές ο υποψήφιος για την προεδρία που υποστήριζε το Σωματείο σας Αδούλωτη Κερύνεια, ο κ. Κολοκασιδης Γιώργος έλαβε παγκυπρια το 1.33% των ψήφων, αυτό έπρεπε να σας προβληματίσει, ότι το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ τελικά το ξέχασαν και οι Κερυνειωτες, στις βουλευτικές του 2021 στην ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ σας, Καλέσατε, τους πρόσφυγες, εκτοπισμένους και ολον τον λαό να μην δώσουν ψήφο στα Κόμματα ΑΚΕΛ (κομμουνιστικό κόμμα) και ΔΗΣΥ (κεντροδεξιό κόμμα) οι ηγεσίες των οποίων έχουν διαγράψει την επιστροφή των προσφύγων και εκτοπισμένων…… και ότι Υπάρχουν οι επιλογές, έξω από αυτές του ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, οι οποίες θα μπορούν να δώσουν μηνύματα και να τροχοδρομήσουν και εξελίξεις για να δοθούν λύσεις, λοιπον φιλοι μου αυτές οι επιλογές που λέτε ότι υπάρχουν ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ που υποστήριξαν την εκλογή του Νέου προέδρου της Κύπρου του Νίκου Χριστοδουλίδη τον οποίον σήμερα τον κατηγοράτε.
    Φίλοι μου στο δημοψήφισμα για το σχέδιο ΑΝΑΝ εψήφισα ΟΧΙ, μπορείτε να μου πείτε πόσοι κερυνιωτες ψήφισαν ΝΑΙ ; ειμαι διπλα σας για να αγωνιστούμε για απελευθέρωση ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ…… ΣΤΑ ΑΔΑΝΑ της τουρκιας εκει που εγιναν οι φονικοι σεισμοι οι Τούρκοι έθαψαν ζωντανούς αιχμαλώτους Έλληνες της Κύπρου το 1974
    ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΟΚ ΤΟΥΡΚΟΥ….Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» μετέφερε τον διάλογο δύο Τούρκων στρατιωτών: «……..να τους μεταφέρουμε (τους ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ) στα Άδανα και να κάνουμε ότι κάναμε και στους άλλους. Τους άλλους τους μεταφέραμε, τους δέσαμε τα χέρια και τα πόδια και ζωντανούς τους θάψαμε κοντά σε έναν ποταμό εκεί…Δεν ξοδέψαμε καμία σφαίρα. Επειδή τους θάψαμε στην όχθη, το ποτάμι με το πέρασμα του χρόνου θα τους σκεπάσει και θα τους παρασύρει. Δεν θα μπορούν να βρουν τα ίχνη τους».
    2023, ο μεγάλος σεισμός των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία κτύπησε άγρια την τουρκική πόλη Άδανα, τεράστια καταστροφή, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ, τα σχολια δικα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ,ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ.
    ΚΑΛΑ ΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ,ΤΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΣΑΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΣ;
    ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ,ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ.
    ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή