Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΝΑ ΒΕΒΗΛΩΝΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΝΑΟΥΣ!

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΕ ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;;; ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ"ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ" ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΝΑΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ NETESHIN, ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΑΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ, ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΒΙΑΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

4 ΒΙΝΤΕΟ



Το Φανάρι άναψε το πράσινο φως, Ουκρανία. ”Αγανακτισμένοι”, ναζιστές και αστυνομία εισέβαλαν σε ναό κατά τη λειτουργία στην πόλη Neteshin βιαιοπράγησαν και τραμπούκισαν επίσκοπο, ιερείς και πιστούς και κατέλαβαν βίαια την εκκλησία! Aποθρασύνθηκαν μετά την ”μεγαλειώδη” εμφάνιση του Ζελένσκι στο Φανάρι.. όπου παραλίγο να έχουμε ως και στέψη!!

Στις 09/07/2023 εισβολή και βίαιη κατάληψη του καθεδρικού ναού της πόλης Neteshin του UOC της Κανονικής όσο και Διωκόμενης Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτό συμβαίνει στην εποχή μας. Στην πόλη Neteshin της Ουκρανίας, οι Ορθόδοξοι πιστοί και οι ιερείς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την εκκλησία τους.

( Άλλο λίγο και θα έστεφε τον Καρλομάγνο στην Πόλη… Γεννάδιος Σχολάριος 2. Ο Ζελένσκι έχει πάρει το βραβείο Κρλομάγνου, στο Φανάρι τον έβαλαν στη βασιλική έδρα. )





Μια ομάδα ανθρώπων ήρθε με ουκρανικές σημαίες και ναζιστικά συνθήματα. Συμμετείχε και η αστυνομία. Φώναζαν υβριστικά συνθήματα και χλεύαζαν τον ορθόδοξο κλήρο και τους πιστούς.Bιαιοπράγησαν εναντίον τους..


Στη Neteshyna, ένα πλήθος Ουκρανοναζί κατέλαβε τον καθεδρικό ναό του UOC με τη συνδρομή μπράβων του Ζελένσκι και της αστυνομίας. Συμμετείχαν οι τοπικές αρχές, οι βουλευτές και ο γενικός διευθυντής του NPP Khmelnytskyi.

Στις 9 Ιουλίου 2023, ένα πλήθος ”αγανακτισμένων” ”ακτιβιστών” κατέλαβε τον καθεδρικό ναό της Θεοτόκου «The Unburnt Bunch» στη Neteshyna, στην περιοχή Khmelnytskyi, αναφέρει το news.church.ua.

Οι επιδρομείς εισέβαλαν στον Καθεδρικό Ναό Neteshyn κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Μετά το τέλος της λειτουργίας, ο υπεύθυνος του ναού Αρχιερέας Victor Tyshkun και ο κλήρος του καθεδρικού ναού προσπάθησαν να δημιουργήσουν εποικοδομητικό διάλογο με τους ”ακτιβιστές”, αλλά οι τελευταίοι φώναζαν συνεχώς υβριστικά συνθήματα και χλεύαζαν τον ορθόδοξο κλήρο και τους πιστούς.

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης του ιερού, οι υποστηρικτές της OCU κατέφυγαν σε ειλικρινά ιερόσυλες ενέργειες, φώναξαν τα συνθήματα: «Φύγετε», «Φύγετε». Όταν ιερείς και πιστοί του UOC άρχισαν να φεύγουν, φώναξαν «Κάτω ο ιερέας» και «Δόξα τω Θεώ». 

Επίσης, οι πιο επιθετικοί στην εκκλησία φώναξαν, χτυπούσαν και χρησιμοποίησαν σωματική βία εναντίον των ενοριτών του καθεδρικού ναού. Ασκήθηκε απαράδεκτη βία σε γυναικόπαιδα.



Όλα αυτά συνέβησαν με την άμεση συμμετοχή και τη βοήθεια του γενικού διευθυντή του NPP Khmelnytsky Andrey Kozyura, των τοπικών αρχών και των λεγόμενων κληρικών της OCU που επέβαλε το Φανάρι. Δρουν ως λύκοι με προβιά. Μόνο Ουνίτες έχουν επιδείξει στο παρελθόν τέτοιες συμπεριφορές….

Επιπλέον, όταν οι ιερείς έδειξαν στους ”ακτιβιστές” την ουκρανική σημαία, την οποία οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από το Bakhmut παρέδωσαν στους ενορίτες του καθεδρικού ναού σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσευχή και την ανθρωπιστική τους υποστήριξη, ο κληρικός της OCU “Αρχιμανδρίτης” Vladyslav είπε ότι αφού αυτή η σημαία υπογράφηκε από στρατιώτες από την Υπερκαρπαθία, “δεν είναι Ουκρανική, και Μικρή Ρωσία”.


Στο βίντεο φαίνεται ότι οι αστυνομικοί έκαναν αλυσίδα μπροστά στο ιερό βήμα και έσπρωξαν τον ιερέα και τους ενορίτες έξω από την εκκλησία. Το πλήθος των εισβολέων και αστυνομικών συνέθλιψαν τον επίσκοπο. Αστυνομικοί άρπαζαν ιερείς και τους πετούσαν έξω από το ναό.

Νωρίτερα, απευθύνθηκαν απειλές κατά των κληρικών του καθεδρικού ναού και πιστών του UOC από την πλευρά των υποστηρικτών του OCU.

Ο δήμαρχος του Neteshyn, Oleksandr Suprunyuk, τους συνεχάρη για τη “νίκη στο ιδεολογικό μέτωπο” και δημοσίευσε μια φωτογραφία του αρχιερέα του UOC Viktor Tyshkun, ο οποίος φεύγει από τον καθεδρικό ναό με ένα πακέτο με βιβλία.

Λένε ότι αύριο το υπουργείο Πολιτισμού θα στείλει επιτροπή για «αποδοχή» και σφράγιση των κτιρίων 57 και 58 στη Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου που είναι και ο τελικός στόχος. Προφανώς θα ελέγξουν αν ο κόσμος έχει μορφωθεί μετά την επίδειξη δύναμης την προηγούμενη φορά..

ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΓΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Από τις 10 εργάτες του Yπ. πολιτισμού προσπάθησαν να σφραγίσουν δύο κτίρια της μονής Λαύρας σήμερα, το Νο 57 και το Νο. 58.
Ευτυχώς η αστυνομία παρακολουθούσε μόνο και δεν βοήθησε τους κατακτητές. Επομένως, μια χούφτα Ορθόδοξοι μπόρεσαν να υπερασπιστούν τα ιερά. Η επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού επιχείρησε να σφραγίσει τα κτίρια της Λαύρας. Συνάντησαν όμως έναν τοίχο προσευχής. Υποχώρησε σήμερα η ομάδα σφράγισης ορθοδόξων ιερών του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πρωτοφανείς διωγμοί Ορθοδόξων στον 21ο αιώνα..

Βαρθολομαίε τι κάνεις;;;;; με βαριοπούλες και αλυσοπρίονα οι δικοί του σπάνε τις πόρτες των Ορθόδοξων ναών και τους καταλαμβάνουν….Iερέας με πυροσβεστήρα δίνει μάχη με τους ”τζιχαντιστές”-θρησκευτικο-πειρατές!!






Eισέβαλαν και στον καθεδρικό ναό του UOC στη Bila Tserkva. Οι Φαναρτζήδες του αχειροτόνητου Αφάνιου καταλαμβάνουν σαν ληστές τον ένα μετά τον άλλον τους ναούς…. με βαριοπούλες κι αλυσοπρίονα σπάνε τις πόρτες..

Στη Bila Tserkva, εκπρόσωποι της OCU έσπασαν την πόρτα και κατέλαβαν τον καθεδρικό ναό του UOC.

Στις 10 Ιουλίου, γύρω στις 6 το πρωί, ομάδα ατόμων εισήλθε στο έδαφος του Καθεδρικού Ναού της Μεταμόρφωσης της Λευκής Εκκλησίας.

Οι επιδρομείς υποστηρικτές της OCU έσπασαν πρώτα την ξύλινη πόρτα και μετά έσπαγαν τη μεταλλική για τρεις ώρες.Χρησιμοποιήθηκε… αλυσοπρίονο και βαριοπούλα.

Το Τμήμα Πληροφόρησης και Παιδείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας ενημερώθηκε σχετικά από την υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Bila Tserkva.



Το δίκτυο αναφέρει ότι ο Mykola Gopainych, ένας «ιερέας» βουλευτής του OCU, ηγήθηκε της κατάσχεσης.

Την ίδια ώρα, άτομα με σπορ εμφάνιση έκλεισαν τις πύλες και δεν επέτρεψαν στους ενορίτες να εισέλθουν στην περιοχή. Σε βάρος τους χρησιμοποιήθηκε σωματική βία. Η αστυνομία είτε δεν έκανε τίποτα είτε βοήθησε να απωθήσουν τους πιστούς του UOC που ήρθαν στον καθεδρικό ναό όταν έμαθαν για την επίθεσή του.

Ο Μητροπολίτης Bilotserkiv και Bohuslav Αυγουστίνος έκανε ένα σχόλιο για τα σημερινά γεγονότα.

Σύμφωνα με τον επίσκοπο, για τρεις ώρες οι «νέοι ιδιοκτήτες» χτυπούσαν τις πόρτες του ιερού. Μάλλον οι πιστοί του UOC έκαναν μια καλή επισκευή στον καθεδρικό ναό, αφού οι πόρτες αποδείχτηκαν τόσο δυνατές…

Ο Μητροπολίτης Aυγουστίνος σημείωσε ότι οι ενορίτες του UOC θα προστατεύσουν τα ιερά τους με όλα τα διαθέσιμα μέσα: «Σε κάποιον αρέσει ή όχι, αλλά υπάρχει τάξη. Και θα αντισταθούμε σε αυτό που συμβαίνει. Γιατί είναι παράνομο – τόσο η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου όσο και ο τρόπος που συμβαίνει».



Γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου; Γιατί να πάμε για αναγκαστική κατάσχεση, αν η OCU έχει ήδη επανειλημμένα ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις.

«Πώς να ενωθούμε όταν συμβαίνει αυτό; Κάποιοι λένε ότι πρέπει να ενωθούμε (με την OCU — .)… Να ενωθούμε με ποιον; Ακόμη και όταν συμβαίνει κάτι σε μια οικογένεια, μεταξύ συγγενών ή σε μια ομάδα, η εκεχειρία είναι πρώτα απαραίτητη για έναν διάλογο. Και εδώ; Είναι απλώς απίστευτο…» είπε o Γέροντας Αυγουστίνος.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν επίσης ότι μέλη της OCU έσπασαν το χέρι μιας πιστής γυναίκας από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία καθώς την έριξαν στο έδαφος του καθεδρικού ναού κατά την κατάσχεσή του. Μετά το κάταγμα, η γυναίκα επετράπη να βγει από το καθεδρικού ναό και οι γιατροί που εκλήθησαν άρχισαν να την κατηγορούν ότι «δεν έπρεπε να έρθει εδώ». Μόνο στις χούντες…
«Αντί να την βοηθήσουν άρχισαν να την κατηγορούν, ρωτώντας γιατί είχε έρθει εδώ. Όλα αυτά είναι ανομία, το καταλαβαίνουμε», είπε μια ενορίτης που βρισκόταν κοντά στο θύμα.

Eισέβαλαν στον καθεδρικό ναό του UOC στη Bila Tserkva.

Τώρα ο καθεδρικός ναός περιβάλλεται από πιστούς μας. Η αστυνομία προστατεύει πραγματικά τους κλέφτες του PSU από το πλήθος των ιδιοκτητών του καθεδρικού ναού.

Ας υπάρξει δικαιοσύνη!

”Ένας ιερέας, προστάτευε το ναό στη Bila Tserkva με έναν πυροσβεστήρα, είναι απλά ένας ήρωας, ο σεβασμός μας! Αυτός είναι ο Αρχιμανδρίτης Oleksiy, και μόνος του υπερασπίστηκε τον καθεδρικό ναό για 3 ώρες! Τώρα κρατείται όμηρος από ληστές,.… Πειρατικό καράβι η OCU, πήγαινε στο Φανάρι!”.

Tην ψευδοεκκλησία που σύστησε το Φανάρι για τις ανάγκες των Αμερικανών οι πιστοί την αποκαλούν αντί για Kιβωτό πειρατικό καράβι και την κατευοδώνουν …να σαλπάρει για Φανάρι….Ποιός είναι ο κάπτεν Χουκ…;





 

3 σχόλια:

  1. Το 1925 ρώτησαν την Αγία Ματρώνα:

    " Γιατί επέτρεψε ό Θεός νά κλείσουν καί νά γκρεμίσουν τόσες Εκκλησίες στη Ρωσία;" καί απάντησε μέ τά παρακάτω λόγια:
    "Αυτό ήταν τό θέλημα τού Θεού. Ο λαός είναι σάν υπνωτισμένος καί μιά φοβερή δαιμονική δύναμη έχει μπεί σέ δράση. Βρίσκεται στόν αέρα, καί διεισδύει παντού. Παλιά, ή δαιμονική αυτή δύναμη κατοικούσε στά έλη καί στά πυκνά δάση, επειδή οί άνθρωποι πήγαιναν τακτικά στήν εκκλησία, φορούσαν καί τιμούσαν τόν σταυρό. Τά σπίτια τους ήταν προστατευμένα από τίς εικόνες, τά κανδήλια πού έκαιγαν, τόν αγιασμό πού έκαναν...Τά δαιμόνια πετούσαν μακριά καί φοβόντουσαν νά πλησιάσουν...

    Σήμερα όμως, τά σπίτια αυτά αλλά καί οί ίδιοι οί άνθρωποι έχουνε γίνει κατοικητήριο δαιμόνων γιά τήν απιστία τους καί τήν απομάκρυνσή τους από τό Χριστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι θα επαληθευτεί (και) η επόμενη προφητεία:

    Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως θα πνιγεί μέσα στο αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανδρίζου και κραταιούσθω εν τοις πειρασμοίς η καρδία σου και εγκολπώνου ως μέγιστον φυλακτήριον την υπομονήν και μακροθυμίαν. Έτι και έτι κραταιούσθω η ισχύς σου εν ταις θλίψεσι, καθότι μικρόν και απερχόμεθα των ενθάδε.

    Το έαρ εγγίζει. Ο χειμών των θλίψεων μικρόν μικρόν διαλύεται. Και τας φωλεάς, όπου δια των αλλεπαλλήλων πειρασμών και θλίψεων ειργασάμεθα, μετ’ ολίγον θα καταλάβομεν. Και ουδείς πλέον τότε ο ερίζων. Ουδείς ο φθονών. Ουδείς ο επηρρεάζων και εκδικών. Πάντα ταύτα ενθάδε μεμένηκαν.

    Και το μοχθηρόν και περιπαθές τούτο σωμάτιον, ό περικείμεθα ένθα – το μη θέλον τας εντολάς του Θεού εργάσασθαι – ενταύθα εις την τεκούσα αυτό μητέρα γην αποσπώμεθα, και ημείς ελευθερίω αέρι ως αετοί υψιπέται τας αγίας μονάς καταληψόμεθα.

    Ει δε και πάλιν μετά την ανάστασιν το χοϊκό τούτο φυλάκιον λαμβάνομεν, αλλ’ ουχί πλέον καρυβαρές και πολύφορτον, ηδυπαθές και δυσκίνητον. Αλλά όλως τη πυραυγεί αίγλη του γλυκυτάτου μας Ιησού ηλλοιωμένον, απαστράπτον και ακτίνας εκπέμπον υπέρ τον ήλιον, διαυγάζον και αυτόν τον αιθέρα.

    Λοιπόν, μικρά τα ενταύθα παθήματα προς σύγκρισιν της μελλούσης ανταποδόσεως.

    Όθεν, ψυχή μου, κάμνε υπομονήν…

    (Παππούς Ιωσήφ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή