Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

«ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΕΡΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΩ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ».

Η ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


Γράφει ο Gary D. Barnett |
Μετάφραση: Απολλόδωρος

 «Η ανοχή και η απάθεια είναι οι τελευταίες αρετές μιας κοινωνίας που πεθαίνει».
~ Αριστοτέλης

Αυτό είναι ένα θέμα πάνω στο οποίο έχω αναφερθεί ή γράψει εκτενώς εδώ και πολύ καιρό, αλλά είναι ζωτικής σημασίας αν το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας πρόκειται ποτέ να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι η ελευθερία και η ευημερία τους εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τις δικές τους προσπάθειες και ποτέ δεν πρέπει να αφεθεί ποτέ σε βασιλιάδες, κυβερνήτες, προέδρους, τεχνοκράτες ή κυβερνήσεις. 

Η εξάρτηση από το κράτος για οποιαδήποτε αποκατάσταση των παραπόνων, για οποιαδήποτε επιστροφή σε μια πιο ελεύθερη κοινωνία ή για οποιαδήποτε προσδοκία δικαιοσύνης μπροστά στην κτηνώδη κρατική επιθετικότητα, εγχώρια ή εξωτερική, είναι ανόητη. 

Είναι ισοδύναμο με το να περιμένουμε από τον πρόθυμο δουλοκτήτη να ηγηθεί των προσπαθειών για την απελευθέρωση όλων των σκλάβων. Αυτή η στάση φαίνεται ότι έχει καταλάβει τις αδιάφορες μάζες σε τέτοιο βαθμό, ώστε να έχει προκαλέσει πλήρη τύφλωση στην πραγματικότητα του δικού τους σχεδιασμένου αφανισμού.

Η αδιαφορία, η απάθεια, η τεμπελιά, η δειλία και η εξάρτηση, είναι τα θεμέλια της δουλείας και η επιτομή της συναίνεσης στη δική σας υποδούλωση, συναινώντας σε έναν αφέντη ή σε μια κυρίαρχη τάξη τεράτων που επιδιώκουν την εξουσία. 

Στην πραγματικότητα, αυτές οι συμπεριφορές είναι αυτό που επιδιώκεται από την κυρίαρχη "ελίτ" και το επιτελείο των ελεγχόμενων και συνεργαζόμενων πιονιών τους στην πολιτική και την κυβέρνηση.

 Διότι χωρίς έναν άμυαλο και υπάκουο πληθυσμό, η κυριαρχία των λίγων είναι αδύνατο να επιτευχθεί, πράγμα που σημαίνει ότι το συλλογικό προλεταριάτο πρέπει να πεισθεί με ψέματα και ακραία προπαγάνδα ότι η ίδια η ύπαρξή του πρέπει να υπαχθεί στην κυριαρχία μιας καταπιεστικής και αυταρχικής κυβέρνησης, προκειμένου να αντέξει οποιαδήποτε "πολιτισμένη" αρμονία. 

Αυτή η "σκέψη" είναι φυσικά όχι μόνο γελοία, αλλά και εντελώς οπισθοδρομική και αντίθετη προς την ελευθερία ή οποιαδήποτε ειλικρινή κοινωνική αρμονία και συνοχή. .

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η ελευθερία μπορεί να υπάρξει μόνο όταν υπάρχουν κανόνες και διατάγματα που καθορίζουν τα "νόμιμα δικαιώματα" και περιγράφονται σε κάποιο είδος επίσημου συνόλου αποτρόπαιων περιοριστικών "νόμων", έγκυρων "διακηρύξεων" ή κάποιου ψεύτικου συντάγματος. 

Αυτό είναι ένα παράδειγμα απόλυτης σύγχυσης και μιας μεγάλης παρανόησης της λογικής και της προσωπικής ευθύνης. Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, υπήρχαν εκείνοι που επιδίωκαν να εξουσιάζουν τους άλλους, οπότε κυβερνήσεις με τη μία ή την άλλη μορφή, με ελάχιστες εξαιρέσεις, υπήρχαν αέναα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου του ανθρώπου στη γη. 

Λαμβάνοντας υπόψη τα ελαττώματα του ανθρώπινου ζώου, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά αυτό που είναι πολύ πιο ανησυχητικό, είναι ότι ο κοινός άνθρωπος δεν έχει ποτέ καταλάβει ότι έχει αποτύχει να επιτύχει τη δική του καθαρή και ανεξάρτητη ελευθερία από την αρχή του χρόνου, και πάντα εξαρτιόταν από άλλους για να επιτύχει το έργο της εξασφάλισης της ατομικής του ελευθερίας. 

Όσο υπάρχει αυτή η κενή και ψυχωτική νοοτροπία, η υποδούλωση των μαζών θα κυριαρχεί.

Αυτό που δείχνει είναι ότι η δίψα για εξουσία βρίσκεται στις καρδιές της ανθρωπότητας και είναι εγγενής σε κάποιο βαθμό σε όλη την κοινωνία, αλλά μόνο οι χειρότεροι λίγοι επιδιώκουν και κυνηγούν επιθετικά το έργο του απόλυτου ελέγχου των πολλών.

 Αυτά είναι τα κατακάθια της ύπαρξής μας, τα οποία χωρίς καμία ηθική πυξίδα ή συμπόνια, χρησιμοποιούν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά προκειμένου να προκαλέσουν φόβο στο μυαλό των ανθρώπων σε τέτοιο βαθμό ώστε να προκαλέσουν ψευδή εξάρτηση από την κυριαρχία των άλλων. 

Πρόκειται για μια εντελώς ληστρική ενέργεια- μια στοχευμένη εκμετάλλευση των αδύναμων, προκειμένου να αποκτήσουν εξουσία και έλεγχο της κοινωνίας, και μάλιστα με οποιοδήποτε κόστος. Γιατί αλλιώς θα υπήρχε ο αέναος πόλεμος, που φυσικά υπάρχει από αιώνων.

Ναι, υπήρξαν στιγμές αντίστασης, αλλά σπάνια οποιαδήποτε αντίσταση βασίστηκε στην πραγματική αναρχία, ή στον εθελοντισμό χωρίς καμία κυβερνητική παρουσία, που είναι φυσικά ο μόνος βιώσιμος δρόμος προς την ελευθερία. 

Αντίθετα, μόλις η ανακούφιση από την τυραννία ήταν ορατή, εκείνοι που προσποιούνταν ότι αναζητούσαν πραγματική ανεξαρτησία, στράφηκαν ξανά και ξανά σε κάποιου είδους δομική διακυβέρνηση από πάνω προς τα κάτω, με την οποία, μια κυρίαρχη μοναρχία ή ολιγαρχία, αναζητήθηκε σκόπιμα και της επετράπη να επιβλέπει μια "νέα" κυβερνητική δομή που λέγεται ότι είναι καλύτερη από την προηγούμενη. 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή η στάση κέρδισε για πάντα, και χωρίς εξαίρεση, και απέτυχε για πάντα χωρίς τέλος, θα πρέπει να θεωρηθεί αδιαμφισβήτητο, ότι ο ίδιος ο λαός έχει αποδεχτεί οικειοθελώς την υποτέλειά του, και ως εκ τούτου είναι ο χειρότερος εχθρός του, διότι δεν είχε ποτέ το θάρρος να επιτύχει την αυτοκυριαρχία.

Αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά και επιδεινώνονται ραγδαία σε τόσο ακραίο βαθμό, ώστε να προκαλέσουν την οριστική πτώση της ανθρωπότητας- τουλάχιστον από κάθε προοπτική να μπορέσει ποτέ ξανά να επιτύχει έστω και την πιο απομακρυσμένη πιθανότητα ατομικής ελευθερίας. 

Λόγω της πλήρους έλλειψης κινήτρων και ενδιαφέροντος από τον απλό άνθρωπο, για να κερδίσει και να προστατεύσει τη δική του διαφυγή από την υποδούλωση στο κράτος, το τέλος της ζωής όπως την ξέρουμε είναι κοντά. 

Η αδιάκοπη επιδίωξη της εξουσίας και του ελέγχου όλων από τους λίγους έχει επιτέλους αποκτήσει τα απαραίτητα εργαλεία για να ολοκληρώσει την καθολική κατάληψη των μυαλών και των σωμάτων της ανθρωπότητας στο σύνολό της.

Η τεχνολογία έχει ξεπεράσει αυτό που κάποτε θεωρούνταν πραγματικότητα, με την έννοια ότι η διαμόρφωση του ανθρώπου και της μηχανής, η επιθετική δημιουργία μιας υπεράνθρωπης κοινωνίας χωρίς συνείδηση ή ηθικές ανησυχίες, είναι όχι μόνο δυνατή, αλλά και πιθανή αυτή τη στιγμή.

 Αυτό έχει χαρακτηριστεί ως η εποχή της "τεχνητής νοημοσύνης" (AI) και δεν είναι τίποτα λιγότερο από την επιθυμητή αντικατάσταση των ανθρώπων από μη ανθρώπινα γρανάζια σε έναν τροχό μιας ολοκληρωτικής τεχνοκρατικής διακυβέρνησης. 

Η επερχόμενη τεχνοκρατία, αν αφεθεί να καρποφορήσει, θα οδηγήσει στην εξαφάνιση του ανθρώπου μέσω μιας νοητικής και φυσικής επανεκκίνησης της ίδιας της ζωής. 

Είμαστε ήδη πολύ βαθιά στο δρόμο προς αυτόν τον τεχνολογικό δυστοπικό εφιάλτη, και οι περισσότεροι εξακολουθούν να είναι τυφλοί απέναντι στον μεγάλο κίνδυνο που εγκυμονεί για όλους μας.

Τα σχόλια του πιο αξιοσημείωτου συμβούλου του σατανικού Klaus Schwab του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), του Yuval Noah Harari, είναι κατάλληλα εδώ, καθώς η κατανόηση των κινήτρων αυτών που επιδιώκουν να κυβερνήσουν τον κόσμο είναι επιτακτική ανάγκη για την ανακάλυψη των σχεδίων αυτών των τεράτων, τα οποία παραδέχονται εύκολα και ανοιχτά. Ο ίδιος δηλώνει σε μια ομιλία του στο WEF: "Ο κ:

"Η εξίσωση που καθορίζει τον 21ο αιώνα είναι η βιολογική γνώση, πολλαπλασιασμένη με την ισχύ των υπολογιστών, πολλαπλασιασμένη με τα δεδομένα, ισούται με την ικανότητα να χακάρουμε τους ανθρώπους".

"Ένα σύστημα που μας καταλαβαίνει καλύτερα απ' ό,τι καταλαβαίνουμε εμείς τους εαυτούς μας - μπορεί να προβλέψει τα συναισθήματα και τις αποφάσεις μας - μπορεί να χειραγωγήσει τα συναισθήματα και τις αποφάσεις μας - και τελικά μπορεί να λάβει αποφάσεις για εμάς".

Πώς ακριβώς θα μοιάζουν οι μελλοντικοί κυρίαρχοι του πλανήτη; Αυτό θα αποφασιστεί από τους ανθρώπους που κατέχουν τα δεδομένα".

"Οι άνθρωποι είναι πλέον ζώα που μπορούν να χακαριστούν".

"Είμαστε πιθανότατα μία από τις τελευταίες γενιές Homo Sapiens, επειδή στις επόμενες γενιές θα μάθουμε πώς να κατασκευάζουμε σώματα, εγκεφάλους και μυαλά."

"Η όλη ιδέα ότι οι άνθρωποι έχουν αυτή την ψυχή και το πνεύμα, και έχουν ελεύθερη βούληση, και κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει μέσα μου, οπότε ό,τι κι αν επιλέξω, είτε στις εκλογές, είτε στο σούπερ μάρκετ, αυτό είναι η ελεύθερη βούλησή μου- αυτό έχει τελειώσει. Η ελεύθερη βούληση, αυτό τελείωσε!"

"Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κοιτάξουν πίσω σε 100 χρόνια και να αναγνωρίσουν την επιδημία του ιού Corona ως τη στιγμή που ένα νέο καθεστώς επιτήρησης ανέλαβε την εξουσία. 

Ειδικά η επιτήρηση κάτω από το δέρμα, η οποία νομίζω ότι είναι ίσως η πιο σημαντική εξέλιξη του 21ου αιώνα - είναι η δυνατότητα να χακάρουμε τα ανθρώπινα όντα, να μπαίνουμε κάτω από το δέρμα, να συλλέγουμε βιομετρικά δεδομένα, να τα αναλύουμε και να καταλαβαίνουμε τους ανθρώπους καλύτερα από ό,τι καταλαβαίνουν οι ίδιοι τον εαυτό τους." (Σκεφτείτε τις ενέσεις βιολογικών όπλων)

Τώρα, για πρώτη φορά στην ιστορία, καθίσταται εφικτό να παρακολουθούμε τους πάντες συνεχώς, όχι μόνο σε ό,τι κάνουμε, αλλά ακόμη και σε ό,τι αισθανόμαστε".

"Ο έλεγχος των δεδομένων μπορεί να επιτρέψει στις ανθρώπινες ελίτ να κάνουν κάτι ακόμα πιο ριζοσπαστικό από το να δημιουργήσουν ψηφιακές δικτατορίες. Χακάροντας τους οργανισμούς, οι ελίτ μπορεί να αποκτήσουν τη δύναμη να επανασχεδιάσουν το μέλλον της ίδιας της ζωής".

"Η επιστήμη αντικαθιστά την εξέλιξη μέσω της φυσικής επιλογής, με την εξέλιξη μέσω του ευφυούς σχεδιασμού. Όχι κάποιο ευφυές σχέδιο από κάποιον Θεό πάνω από τα σύννεφα, αλλά το δικό μας ευφυές σχέδιο.

 Και ο ευφυής σχεδιασμός των σύννεφων μας: το σύννεφο της IBM, το σύννεφο της Microsoft, αυτές είναι οι νέες κινητήριες δυνάμεις της εξέλιξης. Τις επόμενες δεκαετίες, η τεχνητή νοημοσύνη και η βιοτεχνολογία θα μας δώσουν ικανότητες σαν του Θεού για να ανασχεδιάσουμε τη ζωή και να δημιουργήσουμε ακόμη και νέες μορφές ζωής".

"Αποκτούμε πραγματικά θεϊκές δυνάμεις δημιουργίας και καταστροφής. Αναβαθμίζουμε πραγματικά τους ανθρώπους σε Θεούς".

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Γιατί τα υποτιθέμενα πιο ευφυή πλάσματα της γης επέτρεψαν την κατάληψη του μυαλού και του σώματός τους στα χέρια κακών τυράννων και ηγετών; Γιατί οι μάζες των απλών ανθρώπων εγκατέλειψαν κάθε ευθύνη για τη δική τους ελευθερία και επιβίωση; 

Πώς κατάφεραν οι λίγοι ισχυροί να χειραγωγήσουν και να ελέγξουν πάνω από 330 εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτή τη χώρα και 8 δισεκατομμύρια σε όλο τον κόσμο; Οφείλονται όλα αυτά απλώς στην τεχνολογική "πρόοδο" ή οφείλονται στην παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος της συλλογικής μάζας υπέρ μιας εγκεφαλικά νεκρής, ανεύθυνης και εξαρτημένης ύπαρξης;

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και κανένας από τους υποστηρικτές της, τουλάχιστον εκείνοι που επιθυμούν έναν κόσμο ελεγχόμενο από υπολογιστές και τις λεγόμενες τεχνοκρατικές "ελίτ", που όλοι βλέπουν τον εαυτό τους ως ανθρωπογενείς θεούς, είναι βιώσιμοι σε οποιαδήποτε πραγματικά ανθρώπινη κοινωνία. 

Τα ανθρωποειδή που δημιουργήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ αισθανόμενα όντα και θα είναι πάντα τεχνητά. 

Αυτή η αλήθεια πρέπει να γίνει κατανοητή, αν θέλουμε ποτέ να ανακτήσουμε τα πλήρη ανθρώπινα χαρακτηριστικά μας, όπως η αγάπη, η συμπόνια, η ισχυρή ηθική ίνα, η οικογένεια και η φύση, και να ζήσουμε τη ζωή μας στον πληρέστερο και πιο ικανοποιητικό βαθμό.

Η ελευθερία δεν έχει πεθάνει, και η ελεύθερη βούληση πρέπει να διασωθεί πλήρως, αν θέλουμε η ζωή μας να παραμείνει ολοκληρωμένη και να διατηρήσουμε μια συνειδητή επίγνωση της απόλυτης ομορφιάς αυτής της ζωής.

 «Μερικές φορές τα χειρότερα τέρατα είναι απλώς οι άνθρωποι γύρω μας, που προσποιούνται ότι νοιάζονται ενώ δείχνουν τα δόντια τους».

~ Kaida Nevemore

Σύνδεσμοι παραπομπής:





ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ





1 σχόλιο:

  1. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ,ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ Ή ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΛΥΓΡΑΦΟΤΑΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ,Ή ΓΕΡΟΝΤΙΣΑΣ Ή ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ Ή ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ;
    ΚΥΡΙΩΣ ΤΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ.
    ΠΟΣΟ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή