Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ






ΑΠΟ ΗΡΩΕΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ










Μέχρι τώρα συνηθίζαμε να λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Τώρα θα λέμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες. Winston Churchill (Ουίνστον Τσώρτσιλ από μια ομιλία στο BBC στις πρώτες ημέρες του ελληνο-ιταλικού πολέμου).

Χάριν της ιστορικής αλήθειας πρέπει να επιβεβαιώσω ότι μόνο οι Έλληνες, απ’ όλους τους αντιπάλους που μας αντιμετώπισαν, πολέμησαν με το μεγαλύτερο θάρρος και περισσότερο αψήφησαν το θάνατο. Adolph Hitler (Αδόλφος Χίτλερ, από ομιλία του στο Reichstag στις 4 Μαΐου 1941)

Tην 28η Οκτωβρίου 1940 στην Ελλάδα δόθηκε μια προθεσμία τριών ωρών για να αποφασίσει σχετικά με τον πόλεμο ή την ειρήνη, αλλά ακόμα κι αν δίνονταν τρεις ημέρες ή τρεις εβδομάδες ή τρία έτη, η απάντηση θα ήταν η ίδια. Οι Έλληνες δίδαξαν την αξιοπρέπεια στο πέρασμα των αιώνων. Όταν όλος ο κόσμος έχασε την ελπίδα του, οι Έλληνες τόλμησαν να αμφισβητήσουν το αήττητο του γερμανικού τέρατος, υψώνοντας απέναντί του το υπερήφανο πνεύμα της Ελευθερίας. Franklin Roosevelt (Φραγκλίνος Ρούσβελτ, Πρόεδρος ΗΠΑ 1933-1945)

Λυπάμαι επειδή γερνώ και δεν θα ζήσω πολύ για να ευχαριστήσω τους Έλληνες, των οποίων η αντίσταση ήταν αποφασιστική για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Joseph Stalin (Ιωσήφ Στάλιν, από μια ομιλία στο ραδιοσταθμό της Μόσχας στις 31 Ιανουαρίου 1943 μετά από τη νίκη στο Stalingrand)

Είμαι ανίκανος να δώσω το κατάλληλο εύρος της ευγνωμοσύνης, που αισθάνομαι για την ηρωική αντίσταση του λαού και των ηγετών της Ελλάδας. Charles de Gaul (Σαρλ ντε Γκωλ, από ομιλία του στο γαλλικό κοινοβούλιο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου)

Τα παραπάνω αναφωνούσαν οι ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων για τους Έλληνες, κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, όταν πολλά κράτη παραδιδόταν αμαχητί ή συμμαχούσαν με τις δυνάμεις του άξονα. Σήμερα οι ίδιοι, οι τότε ηττημένοι και οι τότε σύμμαχοι, μας αποκαλούν φτωχούς του νότου, τεμπέληδες και γουρούνια (από το αγγλικό PIGS Portugal- Italy-Greece-Spain).

 



Άραγε τι να φταίει και οι ίδιοι που μας αποκαλούσαν τότε ήρωες σήμερα μας αποκαλούν γουρούνια;

Κατά την Γερμανική κατοχή εκτός τις εκτελέσεις και τον φόρο αίματος πληρώσαμε και με ανθρώπινες ζωές εξ αιτίας της πείνας, που δημιουργήθηκε με αφορμή το περίφημο κατοχικό δάνειο και το άδειασμα της Ελλάδας από το χρυσάφι, που είχε στο θησαυροφυλάκιο της. Ουδέποτε μέχρι σήμερα η σημερινή οικονομικά εύρωστη Γερμανία κατέβαλε έστω και μία δραχμή ή σημερινό ευρώ από τα οφειλόμενα προς την Ελλάδα. ¨Όπως αναφέρουν οι οικονομολόγοι, οι γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, που μας οφείλουν ανέρχεται σε δισεκατομμύρια ευρώ και καλύπτει το σημερινό χρέος μας.

Με την λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και ενώ η Ευρώπη αναπτυσσόταν οι Άγγλοι, Αμερικανοί, Ρώσοι μας ενέπλεξαν στον εμφύλιο πόλεμο, διότι έτσι τους βόλευε τα συμφέροντα τους στη νέα γαιοπολιτική ανακατανομή του κόσμου, μετά την συνθήκη της Γιάλτας 11-2-1945, Αποτέλεσμα όσοι από τους νέους μας είχαν επιζήσει του πολέμου και της κατοχής σκοτώθηκαν μεταξύ τους και όσοι επέζησαν εξορίστηκαν σε ξερονήσια ή μετανάστευσαν στα τότε κομμουνιστικά κράτη ή σε άλλα μέρη του κόσμου ή στις μεγάλες πόλεις. Όλο το υγιές, παραγωγικό, εργατικό δυναμικό – νέοι, απωλέσθη ειδικά από την ύπαιθρο. Η δεκαετία του 1950 αποτελεί τα λεγόμενα «πέτρινα χρόνια» για την Ελλάδα. Η οικονομική βοήθεια, που έδωσε ο Τρούμαν στην Ελλάδα και στην Τουρκία, η οποία δεν είχε απώλειες στον πόλεμο, δεν ήταν αρκετά για την βιομηχανική και γεωργική ανάπτυξη της Ελλάδας. Το υγιές παραγωγικό εργατικό δυναμικό απουσίαζε και τα χρήματα, τα εκμεταλλευθήκαν και τα καρπώθηκαν ορισμένοι άκαπνοι κατά τον πόλεμο, ακόμα και δοσίλογοι και μαυραγορίτες. Αποτέλεσμα ενώ η Ευρώπη ανπτυσσόταν βιομηχανικά, η Ελλάδα περνούσε κατά την δεκαετία του 1950 τα δύσκολα πέτρινα χρόνια.

Το 1960 η Γερμάνια από καταστραμμένη και ηττημένη έχει εξελιχθεί με την οικονομική βοήθεια των πριν από λίγο καιρό εχθρών της, Αγγλοαμερικάνων, σε αναπτυσσομένη βιομηχανική δύναμη. Οι ήρωες Έλληνες λιμοκτονούν. Το 1962 αντί να απαιτήσουμε αυτά που μας χρωστάνε και να εκβιομηχανιστούμε, οι κυβερνήτες μας υπογράφουν συμβάσεις και όλος ο ανθός της Ελλάδας, όλη η νεολαία μας, που μπορούσε να παράγει έργο, στοιβάζεται στα πλοία και στα τραίνα και οδηγείται ως φτηνό εργατικό δυναμικό στα εργοστάσια και στα ορυχεία της Γερμανίας. Πάλι η Ελλάδα μένει χωρίς νεολαία και εργατικό δυναμικό, πάλι πίσω η ανάπτυξη και οι εναπομείναντες τέως άκαπνοι, τέως δοσίλογοι, τέως μαυραγορίτες εκμεταλλεύονται τον δανεισμό των ελληνικών κυβερνήσεων και πλουτίζουν.

Η δικτατορία των συνταγματαρχών το 1967 οδηγεί ξανά στα ξερονήσια και στο εξωτερικό το εργατικό και πνευματικό δυναμικό της Ελλάδας. Αυτοί που μας αποκαλούσαν ήρωες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα, όχι μόνο αφήνουν την Ελλάδα πίσω στην ανάπτυξη αλλά την οδηγούν με άκαπνους, προδότες αξιωματικούς στο θλιβερό Κυπριακό. Επί επτά χρόνια η Ελλάδα μένει ξανά πίσω στην ανάπτυξη.

Από το 1974 αρχίζει η ανάπτυξη, οι νέοι παραμένουν στην Ελλάδα, οι μετανάστες επιστρέφουν και επενδύουν στην Ελλάδα. Μαζί με αυτούς επενδύουν και ξένοι επενδυτές. Οι καταστάσεις αλλάζουν, τα κράτη κυβερνώνται τύποις από πολιτικούς και στην ουσία από επενδυτικούς οίκους, οι οποίοι παίζουν τζόγο με τις οικονομίες των αναπτυσσομένων κρατών. Οι κραταιοί σύμμαχοι, συνέταιροι δεν ενδιαφέρονται για τους ήρωες Έλληνες αλλά για τα χρήματα των Ελλήνων, που εξανεμίζονται στον διακρατικό τζόγο. Έλληνες ανίκανοι πολιτικοί, που δεν τους γνώριζε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους γίνονται πάμπλουτοι, συναλλασσόμενοι με αλλοδαπές εταιρείες λαμβάνοντας μίζες για την εξυπηρέτηση γερμανικών και άλλων εταιρειών και ταυτόχρονα χρεώνουν την Ελλάδα. Η Ελλάδα γεμίζει από σκάνδαλα, οι μιζαδόροι πολιτικοί, που τόσα χρόνια εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των φίλων και συμμάχων μας παραμένουν ατιμώρητοι, εκτός από τους ήρωες, Έλληνες, που σε μία νύχτα έχασαν ότι διεκδίκησαν και απέκτησαν με αίμα, εργασία και αγώνες επί τόσα χρόνια. Και δεν φτάνει αυτό αλλά οι τότε σύμμαχοι και οι τότε ηττημένοι ξέχασαν το ότι πριν μισό και κάτι αιώνα μας αποκαλούσαν ήρωες και σήμερα μας αποκαλούν γουρούνια.

Παρά τα όσα έχουμε τραβήξει από φίλους, εχθρούς και προδότες, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να επιβιώνουμε στο πέρασμα των αιώνων και όπως είπε ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ (Franklin Roosevelt): Οι Έλληνες δίδαξαν την αξιοπρέπεια στο πέρασμα των αιώνων. Όταν όλος ο κόσμος χάνει την ελπίδα του, οι Έλληνες τολμούν να αμφισβητούν, υψώνοντας απέναντί του το υπερήφανο πνεύμα της Ελευθερίας.


OIMOΣ-ΑΘΗΝΑ
Λάβαμε αυτό το κείμενο με e-mail χωρίς σύνδεσμο και το δημοσιεύουμε χωρίς να γνωρίζουμε τον συγγραφέα, επειδή μας εκφράζει το πνεύμα της γραφής.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου