Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

TI ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΑΜΕΣΗ" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή 

DIRECT DEMOCRACY;




 Ή






Ο George Orwell στο έργο του «1984», λέει: "Απλή γλώσσα σημαίνει και απλή σκέψη". Στό έργο του αυτό περιγράφει ένα καθεστώς που προσπαθεί να περιορίσει την γλώσσα, για να περιορίσει την σκέψη των ανθρώπων, καταργώντας ή παραποιώντας συνεχώς λέξεις!!!


Έτσι λοιπόν άπό την πρώτη στιγμή, έχουμε προτάξει ως κύριο πυλώνα αντίστασης στην Παγκόσμια Τραπεζοπιστωτική Εξουσία
(ΠΤΕ) την ανόθευτη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Τί σημαίνει στην Ελληνική γλώσσα "άμεση" Δημοκρατία;





Σημαίνει ότι αυτός που το λέει δεν ξέρει Ελληνικά!

Η Δημοκρατία δεν μπορεί παρά να είναι άμεση!!!

Έ και λοιπόν; Τί σε πειράζει θα μου πείτε ένας πλεονασμός;
Για παραπάνω λέξεις πρόκειται, όχι για λιγότερες!

Δεν θα με πείραζε, αν δεν ήταν σκόπιμος και μάλιστα δόλιος!

Η λέξη "άμεση" όταν προστίθεται αμέσως μας "πληροφορεί" ότι υπάρχει και "έμμεση" δημοκρατία η λεγόμενη κοινοβουλευτική...
και ότι αυτή πρέπει να καταλυθεί.
Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο...
Πράγματι δεν είναι δημοκρατία αυτό που ζούμε.
Και φυσικά πρέπει να ξεβρωμίσει όλος ο εσμός των σημερινών παραμάγαζων και των μικροπωλητών ή μεγαπωλητών που αναρριχήθηκαν σε αξιώματα για να τα πουλήσουν.
Όμως άν μιλάμε για ολοκληρωτική κατάλυση θεσμών, ο κίνδυνος είναι προφανής.

Είχα γράψει στο άρθρο μου


ότι οι σιωνιστές γνωρίζουν πώς "διαθέτουμε ένα όχημα που τους βοηθάει να μας πάνε στην παγκόσμια διακυβέρνηση, δήλα δή στην παγκόσμια δικτατορία! Και το όχημα αυτό λέγεται...ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Και είναι όχημα για την παγκοσμιοποίηση γιατί, αφού απαξιωθεί το υπάρχον πολίτευμα και στην συνέχεια καταλυθεί, εύκολα μετά με την καραμέλα της άμεσης δημοκρατίας, προχωράμε σε τοπικές "αμεσοδημοκρατικές" κυβερνήσεις, οι οποίες θα αναφέρονται στην κεντρική παγκόσμια κυβέρνηση. 

Έτσι οι "κάτω" δεν θα πολυκαταλαβαίνουν την δικτατορία, θα πιστεύουν μάλιστα ότι προόδευσε το πολίτευμα κι επειδή π.χ. θα μπορούν να πούν μια γνώμη, θα έχουν και την ψευδαίσθηση ότι συμμετέχουν στην διαμόρφωση του πολιτικού γίγνεσθαι...

Αυτό είναι το σενάριο της λεγόμενης '΄ηπιας παγκοσμιοποίησης"(soft globalisation) που υποστηρίζεται κυρίως από τον Σόρος και τα διάφορα "ιδρύματα"που συντηρεί.


Άλλωστε αν δεί κανείς και αναλύσει τον αντίστοιχο αμερικάνικο όρο Direct Democracy   καταλαβαίνει ότι πρόκειται για την Direction (κατεύθυνση) της δημοκρατίας ή για μια Directed (κατευθυνόμενη, σκηνοθετημένη) δημοκρατία...(ακόμη και η αγγλική μπορεί να γίνει διαφωτιστική αν την ψάξεις)



Για να μιλήσουμε όμως γιά
όντως Δημοκρατία, πρέπει πρώτα αρχικά να καλλιεργηθούν και στη συνέχεια να επιτευχθούν οι ακόλουθες τρείς αλληλένδετες αρετές:





1)Υψηλή γνώση της Ελληνικής γλώσσης
2)Υψηλή παιδεία και
 3)Υψηλά επίπεδα αυτογνωσίας


Μέχρι να γίνει αυτό, θα πρέπει να αρκεστούμε στο μεταβατικό στάδιο της εξυγείανσης των θεσμών αυτού του κακέκτυπου που έχουμε, πάνω στις βάσεις της όντως δημοκρατίας εκείνης δήλα δή την πλήρη ανεξαρτησία και διαχωρισμό των κομμάτων, της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας, , τον απόλυτο έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας, η αυστηρή πάταξη της αγοραπωλησίας της εξουσίας (με δήμευση περιουσίας, φυλάκιση ή και μόνιμη εξορία) και γενικώς με ότι μπορεί να διασφαλίσει ένα υγιές δημοκρατίζον πολίτευμα.

Άν επιχειρήσουμε να πάμε κατ΄ευθείαν στην όντως δημοκρατία με σημαία την λεγόμενη "άμεση δημοκρατία"το πιθανότερο είναι να μας κάτσει στο σβέρκο η παγκόσμια διακυβέρνηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ

ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΕΞΥΓΕΙΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

ΣΤΗΝ ΟΝΤΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου