Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

TΟ ΣΗΜΕΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ (ΣΥΡΙΑ) ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΩΤΙΑ


Η ΡΩΣΙΑ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ: "ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ"

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Είχαμε έγκαιρα επισημάνει στην ανάρτησή μαςότι από την Συρία θα αρχίσει ο παγκόσμιος πόλεμος.
Να λοιπόν που το σημείο αυτό αρχίζει να αναφλέγεται καθώς η Παγκόσμιοα Τραπεζοπιστωτική Εξουσία (ΠΤΕ) αδυνατώντας να ελέγξει την ορμητική αντίδραση των λαών στα οικονομικά δεσμά στα οποία ήθελε να τους βάλει, περνάει στο σχέδιο του παγκοσμίου πολέμου πιό γρήγορα απ΄ότι θα ήθελε. Έτσι έδωσε εντολή στην μαριονέτα της τον Ομπάμα, να επιτεθεί στη Συρία, ξέροντας ότι αυτό σημαινει ρήξη με την Ρωσία. Τα πράγματα οξύνονται ταχύτατα και η τελική ανάφλεξη δείχνει ότι πλησιάζει. Θα δούμε...Η Ρωσία πετάει το γάντι στην Δύση για την Συρία:
"Μην τολμήσετε"

Σε πορεία σύγκρουσης με το καθεστώς Assad στη Συρία και εμμέσως με την Ρωσία βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama. Στο πλαίσιο αυτής της μεταστροφής της αμερικανικής πολιτικής ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέταξε το αμερικανικό Ναυτικό και την Αεροπορία να επιταχύνουν τις προετοιμασίες για μία περιορισμένης έκτασης επιθετική αεροπορική επιχείρηση στην Συρία και την εφαρμογή μία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Συρία.


Αποστολή των αμερικανικών αεροσκαφών θα είναι η εξουδετέρωση των πολιτικών και στρατιωτικών κέντρων διοίκησης του καθεστώτος Assad, ο περιορισμός της δράσης της Αεροπορίας της Συρίας ώστε να μην μπορεί να επιχειρεί κατά των εξεγερμένων.
Με άλλα λόγια το σενάριο είναι γνωστό. Πρώτα συγκροτείται μια καλά οργανωμένη δύναμη μισθοφόρων και αντιφρονούντων που προχωρά σε τρομοκρατικά κτυπήματα, η οποία όμως κρύβεται πάντα σε περιοχές που υπάρχουν άμαχοι, το καθεστώς της χώρας αντιδρά, άμαχοι σκοτώνονται για να έρθουν στη συνέχεια οι βομβαρδισμοί της χώρας με το πρόσχημα της προστασίας των αμάχων.

Ο άγνωστος παίχτης όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να είναι παρά η Ρωσία η οποία έχει κατ΄ επανάληψη δηλώσει ότι είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Βέβαια τα σχέδια των ΗΠΑ δεν σταματούν εδώ.

Παράλληλοι στόχοι είναι πρώτον τόσο η αναδιοργάνωση του αποκαλούμενου «Στρατού της Ελευθερίας για τη Συρία» έτσι ώστε να μπορεί να αμφισβητήσει στην πράξη τα κυβερνητικά στρατεύματα όσο και η διερεύνηση της πιθανότητας να προσεταιριστούν υψηλόβαθμους αξιώτικους στο Στρατό της Συρίας ώστε οι τελευταίοι να προχωρήσουν σε ένα πραξικόπημα κατά του Bashar al-Assad.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες η ρωσική κυβέρνηση δεν βλέπει θετικά τις αμερικανικές κινήσεις και όπως αναφέρουν πηγέςαπό την Μόσχα, η Ρωσία θα αντιδράσει δυναμικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και θα στείλει μαχητικά στην Συρία για την προστασία του εναερίου χώρου της αραβικής χώρας. Το επόμενο βήμα θα είναι η αποστολή και του ρωσικού αεροπλανοφόρου Kusnetsov για μία ακόμη φορά στα νερά της Μεσογείου και πιο ειδικά στα ανοικτά των συριακών ακτών ολοκληρώνοντας την ασπίδα προστασίας της Συρίας και ακυρώνοντας την no-fly-zone στην πράξη.

<><>
<>                                   DefenceNet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου