Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ. 1, 2, Χ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

 

Νέες ταυτότητες: Ο κ. Δένδιας μάλλον μας "δουλεύει ψιλό γαζί"!!!

 
 
 
Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ "δεν ξέρει τίποτα" για τις νέες ταυτότητες!!!
Ο υπουργός "προστασίας του πολίτη" κ. Δένδιας σήμερα απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της Χ.Α σχετικά με τις νέες ταυτότητες ( όπως φαίνεται τα άλλα κόμματα δεν θεωρούν αυτό το θέμα "πιασάρικο" και για αυτό δεν έχουν μιλήσει μέχρι στιγμής), παρίστανε ότι δεν ξέρει τίποτε περί αυτού και ότι δήθεν δεν υπάρχει απο τις υπηρεσίες του κανένας σχετικός σχεδιασμός.
 
Είναι προφανές ότι ο κ. Δένδιας όπως ο πρωθυπουργεύων σε αυτό το τρικομματικό κυβερνητικό εξάμβλωμα, ψευδόμενος θέλει να αποκρύψει αυτά που έχουν ήδη σχεδιάσει, οργανώσει και υπογράψει οι προκάτοχοί του επίσης εντολοδόχοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Μπορεί ο κ.. υπουργός να κάνει τον ανήξερο, μπορεί να διαψεύδει, όμως η αξιοπιστία των λόγων του καταδεικνύεται όχι μόνο απο την συμμετοχή του σε μία τρικομματική κυβερνητική κοινοπραξία που έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι είναι απολύτως αφερέγγυα και αναξιόπιστη, αλλά και απο τα δημοσιευμένα έγγραφα του υπουργείου του οποίου προϊσταται.

Δεν ξέρει δηλαδή ο κ. Δένδιας ότι τρείς μόλις ημέρες πρίν τις προηγούμενες εκλογές, επί υπηρεσιακής κυβέρνησης Πικραμένου το υπουργείο προστασίας του πολίτη εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο ανέφερε ότι απο τον Σεπτέμβριο θα αντικατασταθούν σταδιακά οι παλαιές ταυτότητες με νέες οι οποίες μάλιστα όπως ανέφερε θα μοιάζουν με πιστωτικές κάρτες;
Μήπως ο κ. Δένδιας είχε κάνει τάμα να μην διαβάσει εφημερίδες ή να μην ανοίξει ραδιόφωνο και τηλεόραση , μέχρι να χρισθεί υπουργός;
Το λέμε αυτό διότι δεν υπήρξε ούτε ένα ΜΜΕ που να μην είχε κάνει εκτενείς αναφορές σε αυτό το μείζον για την ελευθερία των Ελλήνων θέμα .Μέχρι και οι τέως εργολάβοι της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης έγραφαν ολοσέλιδα άρθρα σε μεγάλες εφημερίδες γα τις νέες ταυτότητες, αλλά οπως προείπαμε ο κ. Δένδιας είχε μάλλον κλειστεί σε μοναστήρι και απείχε παντελώς απο κάθε είδους ενημέρωση.
 
Επειδή όμως ο κ. υπουργός , όπως ακούγεται, δεν έχει σχέση με μοναστήρια και τάματα και είναι τοις πάσι γνωστό ότι ως επαγγελματίας πολιτικός ενημερώνεται καθημερινά για όλα όσα μεταδίδονται και γράφονται , και επειδή είναι απίθανο να μην γνωρίζει τι εξέδωσε το υπουργείο του πρίν δύο μήνες , έχουμε κάθε δικαίωμα να πιστεύουμε ότι όχι μόνο μας "δουλεύει ψιλό γαζί" αλλά ότι "κάποιο λακκο έχει η φάβα".
Το πιθανότερο είναι ότι εν όψει της ανακοίνωσης των νέων λαοκτόνων μέτρων και των εξ αυτής αναμενομένων μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων , δεν θέλει να προσθέσει έναν ακόμα λόγο αγανάκτησης και οργής.
 
Με απλά λόγια ,όπως φαίνεται, ο στόχος του κ. Δένδια είναι νανουρίσει όσους ήδη ανησυχούν και για το θέμα της νέας ταυτότητας - κάρτας του πολίτη , ώστε όταν πρέπει να μας πιάσει ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ κυριολεκτικά στον ύπνο.
 
Πιό κάτω παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα απο την απάντηση του υπουργού προστασίας του πολίτη όπως δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων:
 
"...Ερωτάται ο κύριος Υπουργός: Πρώτον, ποιος είναι ο λόγος που μέχρι τώρα η Διοίκηση δεν έχει ασπασθεί την προτροπή της Αρχής σε σχέση με την αποδεικτική ισχύ και άλλων δημοσίων εγγράφων που θα διευκόλυναν τους πολίτες; Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση για την οποία εκλήθη να απαντήσω.
Η δεύτερη ερώτηση την οποία εκλήθη να απαντήσω: Προτίθεται η Κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να εξομοιωθεί η αποδεικτική αξία της αστυνομικής ταυτότητας με άλλα έγγραφα;
Και δεύτερη πρόταση στη νυν δεύτερη ερώτηση: Πρόκειται πράγματι να αντικατασταθούν οι παλαιές ταυτότητες;
Αυτά είναι τα θέματα για τα οποία εκλήθην να απαντήσω. Αντ’ αυτού ακούσατε την προφορική τους ανάπτυξη, πέραν του υβρεολογίου σε δύο φάσεις κατά του Πρωθυπουργού της χώρας, το οποίο βεβαίως ο καθένας το εκτιμά ελευθέρως. Δεν φαντάζομαι ότι ο Πρωθυπουργός θα καταδεχθεί να οχληθεί απ’ αυτό.
Εν πάση περιπτώσει, όμως, αφού ερωτήθην και ήρθα, ας απαντήσω σε αυτά τα οποία ερωτώμαι.
Πρώτον, ως προς το πρώτο θέμα, συνιστά άγνοια νόμου. Ο Ν. 2690/99 και ο Ν. 3731/38 αναφέρουν ρητά ποια έγγραφα έχουν αποδεικτική ισχύ, όπως και οι ταυτότητες. Δεν χρειάζεται να ερωτηθεί ο κύριος Υπουργός περί του νόμου και εν πάση περιπτώσει, αν θέλετε ευχαρίστως στη διάθεσή σας τα σχετικά κείμενα.
Στο δεύτερο θέμα. Δεν κατάλαβα τι λέγεται περί κάποιων ταυτοτήτων. Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός ακόμη. Δεν αντελήφθην τίποτα απ’ ό,τι λέγεται εδώ. Προφανώς υπάρχει ανταπάντηση επί απαντήσεως, η οποία ουδέποτε δόθηκε. Δεν είναι δυνατόν να δοθεί, διότι τέτοιος σχεδιασμός αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, όπως μου λένε οι υπηρεσίες, δεν υφίσταται..."
Μερικές σχετικές αναρτήσεις μας για αυτό το θέμα:

Η "νέα ταυτότητα" που θα μοιράσουν το φθινόπωρο θα είναι η "Κάρτα Του Πολίτη";

π. Σαράντης Σαράντος: Νέα ταυτότητα, ενημέρωση, εγρήγορση, προσευχή.

Νέες ταυτότητες: Ο παρ΄ολίγον εργολάβος της "κάρτας του πολίτη" στέλνει "μηνύματα" στην κυβερνητική κοινοπραξία

Νέες Ταυτότητες - ΟΙ παγίδες της δήθεν ανεξάρτητης "ενημέρωσης"

"Νέες ταυτότητες" - Είμαστε όλοι υπό παρακολούθηση -Γερμανική εταιρεία θα μας «φακελώσει»

Νεες ταυτότητες - ηλεκτρονική δικτατορία : Πρέπει ο χριστιανός να αντιδράσει ή να μείνει άπραγος αφήνοντας δήθεν τα πάντα στην Θεία Πρόνοια;

ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου