Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


Οι δικαστές οφείλουν επιτέλους 

να απαντήσουν…


Αυτή τη στιγμή ολόκληρος ο λαός και ειδικότερα τα μεσαία και χαμηλότερα οικονομικά στρώματα περνούν σε μια ανελέητη, παράλογη και κυρίως αντισυνταγματική εξαθλίωση. Οι καθ’ όλα αξιότιμοι κ. Δικαστές δίκαια διαμαρτύρονται για τις περικοπές των απολαβών τους, αλλά θα πρέπει να εξηγήσουν επειγόντως στον ελληνικό λαό ένα πράγμα. Είναι ή όχι σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας όλα αυτά που κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις από τις αρχές του 2010 έως σήμερα;




Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να απαντάει σ’ αυτό το θέμα. Η απάντηση είναι κρίσιμη. Εάν για παράδειγμα οι περικοπές…. στους μισθούς τους (και όλα τα υπόλοιπα που έχουν γίνει ή γίνονται στα πλαίσια των μνημονίων σε βάρος ολόκληρου του λαού), παραβιάζουν το Σύνταγμα, τότε καλά κάνουν και διαμαρτύρονται και μάλιστα πρώτοι αυτοί θα πρέπει να σηκώσουν τη σημαία του κοινωνικού αγώνα. Εάν όμως είναι ενέργειες συνταγματικές από την πλευρά της κυβέρνησης, τότε πρώτοι αυτοί θα πρέπει να σιωπήσουν και να εφαρμόσουν το Σύνταγμα.
Αυτό ακριβώς περιμένουμε όλοι οι πολίτες να ακούσουμε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ώστε να αντιδράσουμε όπως επιτάσσει το άρθρο 120 του Συντάγματος εναντίον αυτών που το παραβιάζουν. Θέλουμε ένα σίγουρο σημείο αναφοράς.
Υπενθυμίζουμε ότι το ΣτΕ, τόσο σε ότι αφορά το πρώτο μνημόνιο, όσο και σε ότι αφορά το χαράτσι επί των ακινήτων, έκρινε ότι είναι συνταγματικά.




1 σχόλιο:

  1. Τι να μας πουν οι δικαστές?!!Τι να περιμένεις από ανθρώπους που αντιδρούν οψίμως επειδή τους κόβουν τους μισθούς τους ενω τόσο καιρό που παραβιάζεται κατάφορα το Σύνταγμα δεν έχουν βγάλει λέξη!!Αλλός ένας "πυλώνας" της "δημοκρατίας" μας που στα υψηλά κλιμάκια απαρτίζεται από ανθρώπους των μασονικών στοών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή