Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΤΕΡΑΤΩΔΕΙΣ ΦΟΡΟΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ

 

«ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ». ΠΟΙΟ «ΚΡΑΤΟΣ;» ΠΟΙΟ «ΔΙΚΑΙΟ;» Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης*Τζανάκης Μιχ.«Συγκινούμαι» βαθύτατα απ τις προτροπές της κεντρικής εξουσίας να σεβαστούμε άπαντες τους κείμενους νόμους, απλά και μόνο, διότι αυτό επιβάλλει το «κράτος δικαίου». Πασπαλίζουν και την απαίτηση αυτή με λίγη άχνη απ το γνωστό λατινικό “dura lex sed lex”, ή από κανένα τσιτάτο από τον «Κρίτωνα» του Πλάτωνα-αγνοώντας αντίστοιχα τσιτάτα της «Αντιγόνης» του «Σοφοκλή», που λένε το ακριβώς αντίθετο.

Ναι βρε λεβεντόπαιδα, να πληρώσουμε κάθε χαράτσι- γιατί αυτό εννοείτε, ω άθλιοι, όταν μιλάτε για υπακοή στο «κράτος δικαίου»- αλλά αφήνετε κάποιες «εκκρεμότητες». Λοιπόν πολύ απλά και ειλικρινά διατυπώνω την άποψη πως, αυτό που επικαλείστε είναι επινόημα σας, αφού κανένα «κράτος» δεν υπάρχει και κανένα «δίκαιο» δεν υπάρχει αντίστοιχα, στο υφιστάμενο μόρφωμα, που αποκαλείται «Ελληνικό Κράτος».
 
Οι νόμοι, αν δεν κάνω λάθος, θεσπίζονται από συγκεκριμένα πρόσωπα, που λέγονται νομοθέτες-ήτοι βουλευτές. Αυτούς εξουσιοδοτεί δια της ψήφου του ο λαός, προκειμένου να νομοθετεί με βάση το συμφέρον του συνόλου της κοινωνίας και με βάση τις δεσμεύσεις των πολιτικών προσώπων, προ των εκλογών.
Συμπεριφερόμενοι ως κοινοί απατεώνες, όχι μόνο εξαπατάτε το λαό, αλλά εντελώς χυδαία του μεταφέρετε την ευθύνη επειδή σας…ψήφισε.!!!
Ω, είστε πολύ «σπουδαίοι» και τα νομοθετήματα σας εξίσου «σπουδαία». Σεβασμός στο Κοινοβούλιο, λοιπόν κύριοι. Τον περιώνυμο «Ναό της Δημοκρατίας». Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι!!! Εσείς δε διαθέτετε αυτοσεβασμό και απαιτείτε από εμένα να σεβαστώ τι ακριβώς; Τα «εξαμβλώματα» που σας υπαγορεύουν τ αφεντικά σας; τη διάλυση των πάντων που βαφτίζετε «εξορθολογισμό» και «μεταρρυθμίσεις»; Ποιον δουλεύετε αλήθεια; Σε ποιον απευθύνεστε; Σε ακροατήριο του Βενιζέλου ή του Πρετεντέρη; Απαιτείτε σεβασμό στους νόμους που ψηφίζει ο … Ταμήλος, τον οποίο κάνει νομοθέτη ένας τρισάθλιος κομματικός μηχανισμός «αγράμματων» κομματόσκυλων, σε συνεργασία με πέντε κανάλια ή έντυπα επιχειρηματιών, που θα χρησιμοποιήσουν αύριο τον κάθε …Ταμήλο, για τα επιχειρηματικά «θελήματα» τους.
Απαιτείτε υπακοή στο «Κράτος Δικαίου», όταν εκπροσωπείτε ό,τι πιο φαύλο και διεφθαρμένο  υπάρχει στη χώρα, τα πολιτικά σας κόμματα. Τα κόμματα που χρωστούν παντού, στους εργαζόμενους τους, στη ΔΕΗ, στο ΙΚΑ σε οποιονδήποτε συναλλασσόμενο. Χρηματοδοτούμενα αδρά, απ τους αρχι-ληστές τραπεζίτες, τα κόμματα που διέλυσαν μια χώρα σε τρεις δεκαετίες, απαιτούν να πληρώνω για το σπίτι που κατέχω ενοίκιο, την ίδια ώρα που η κυριότητα του, λόγω δανείου, ανήκει στην τράπεζα!!!
Δε χρειάζεται ν αναφερθούμε στα «τετριμμένα» -ανεργία, αυτοκτονίες, φτώχεια, διάλυση υγείας, παιδείας, ξεπούλημα ελληνικής γης κλπ-πράγματα προφανή και στον πιο «κομματο-μύωπα». Η μισή Ελλάδα είναι άνεργη και η άλλη μισή «επιστρατευμένη» και μιλάτε θεομπαίχτες για σεβασμό των νόμων; Σαμαρά και Βενιζέλε και «αριστερέ» Κουβέλη σουρτοφέρνετε στα Εμιράτα για «επενδύσεις» εκλιπαρείτε θετική έκθεση των «οίκων» και ξεφτιλίζετε δια των νομοθετημάτων σας τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και ψάχνετε το «άλλοθι» στην μαζοχιστική υπακοή στη «νομιμότητα» σας; Πώς θα  με πείσετε να σεβαστώ το κράτος, που εκπροσωπείτε, όταν παίρνετε μίζες από πολυεθνικές, όταν συγκαλύπτετε όποιον γουστάρετε, όταν τα λεφτά των φορολογούμενων, χρόνια τώρα, πάνε σε προμήθειες και αρπαχτές των «χαρισματικών» σας. Υπάρχει προηγούμενο σε οποιαδήποτε «Μπανανία» της Λατινικής Αμερικής ή της Κεντρικής Αφρικής του «νόμου» «περί ευθύνης υπουργών»-εδώ γελάνε!!!
Εμείς οι δάσκαλοι θα λέμε στους μαθητές μας να υπακούουν τυφλά στους θεσπισμένους «νόμους’ για να γίνουν «χρηστοί» πολίτες; Μήπως αν υπακούσουν έτσι τυφλά, που θέλετε, γίνουν τα παιδιά μας «καρπαζοεισπράκτορες» του κάθε …Ταμήλου-νομοθέτη και νεοραγιάδες; Εσείς δε θέλετε «νομοταγείς» και «νοικοκύρηδες», θέλετε μάζα άβουλων και ηλίθιων πολιτών να λένε «σφάξε με αγά μου ν αγιάσω». Κι αυτή τη χάρη δε θα σας την κάνουμε. Όσοι και όσο μπορούμε θ αρνούμαστε το «τετελεσμένο» που θέλετε να λανσάρετε ως «Κράτος Δικαίου»- ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ…


* Ο Μιχάλης Τζανάκης είναι Φιλόλογος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου