Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ....

ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΑΟΚΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ...Δεν είναι η συγκεκριμένη είδηση που μας χαροποιεί τόσο, όσο ότι γνωρίζουμε ότι κάποιοι πατριώτες έχουν κινητοποιήσει την δικαιοσύνη παραπέμποντας εκεί σοβαρά ζητήματα για την προδοσία της Χώρας μας και εκείνη έστω και αργά, ξυπνάει από τον λήθαργο και αναλαμβάνει το έργο της το οποίο μπορεί να σώσει την Ελλάδα...

Άρειος Πάγος: Η αντιεισαγγελέας ζητεί να δικαστεί για κακούργημα ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ

Ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου να δικαστεί ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Αθηνών  και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης πλέον του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος  της παράβασης καθήκοντος   για το οποίο ήδη έχει παραπεμφθεί.

Αυτό ζητάει η η οποία άσκησε αναίρεση στο υπ. αριθμ. 1149/2015 βούλευμα, με το οποίο ο κ. Γεωργίου παραπέμφθηκε να δικαστεί μόνο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Από το αδίκημα της έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης ο κ. Γεωργίου έχει απαλλαχθεί με το επίμαχο βούλευμα.

Η ψευδής βεβαίωση χρησιμοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων λόγω της διόγκωσης του ελλείμματος.

Ακόμη, να σημειωθεί ότι η κυρία Δημητρίου ήταν η εισαγγελέας της Έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο  Παπακωνσταντίνου. Ο δε τελευταίος είχε προτείνει τον  Ανδρέα  Γεωργίου για την θέση του πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, τον περασμένο Ιούλιο ο Ανδρέας Γεωργίου με βούλευμα παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ είχε προηγηθεί η  πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Αντώνη Λιόγα για πλήρη απαλλαγή του.

Το αδίκημα για το οποίο παραπέμφθηκε  ο κ. Γεωργίου συνίσταται στο ότι δεν παραιτήθηκε από την προηγούμενη υπαλληλική του θέση που κατείχε  στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο  επί 21χρόνια και στην παράνομη διατήρησή της, παράλληλα μ’ αυτή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Κάτι το οποίο παραβιάζει νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει την  υποχρεωτική  πλήρη και αποκλειστική  απασχόληση του κ. Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ.

Αντίθετα, το εν λόγω βούλευμα δεν παρέπεμψε τον κ. Γεωργίου, καθώς και δύο ακόμα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, τους Κωνσταντίνο Μολφέτα και Αθανασία Ξενάκη, για το κακουργηματικού χαρακτήρα   αδίκημα   της ψευδούς βεβαίωσης που αφορούσε  την τεχνητή διόγκωση του χρέους του 2009 με στόχο   να ενταχθεί η χώρα μας στην μνημονιακή εποχή.

Παράλληλα, με το ίδιο βούλευμα αποβλήθηκαν από πολιτικώς ενάγοντες ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Νίκος Λογοθέτης και το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά των οποίων οι καταγγελίες  και οι δημόσιες δηλώσεις είχαν κεντρίσει την κοινή γνώμη και το εισαγγελικό ενδιαφέρον, ενώ στην συνέχεια είχε ακολουθήσει η κατάθεση σχετικής μηνυτήριας αναφοράς του τότε πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αδαμόπουλος κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε σχέση με την διάπραξη αξιοποίνων πράξεων,  που αφορούν την αλλοίωση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ η οποία, όπως «έχει καταγγελθεί, διόγκωσε παράνομα το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 σε 15,4%, γεγονός που είχε ως τελικό αποτέλεσμα την υπογραφή του μνημονίου και την επιβολή εξαιτίας αυτού, στη χώρα σκληρών δημοσιονομικών και άλλων μέτρων (όπως εργασιακή εφεδρεία, εκποίηση δημόσιας περιουσίας κ.λπ.) σε βάρος του ελληνικού λαού.

ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου