Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Η ΔΩΣΙΛΟΓΗ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΗΡΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
  Το 4ο Μνημόνιο, που ψήφισαν ομοθυμαδόν οι 153 δωσίλογοι της ψευτοαριστεροκαμμένης κυβέρνησης, χτυπά αλύπητα τα ιδιαίτερα φτωχά νοικοκυριά, με την κατάργηση επιδομάτων που προβλέπεται στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που πέρασε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, προκειμένου να υπάρξει εξοικονόμηση περίπου 20 εκατ. ευρώ!

Όσο κοστίζει μία βίλα...

Τα επιδόματα που καταργούνται άμεσα είναι τα εξής: 

- Επίδομα, σε περίπτωση απόλυσης, νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας νέων κάτω των 29 ετών (άρθρο 2 ν. 1545/1985). Δηλαδή καταργείται η καταβολή από τον ΟΑΕΔ ειδικού επιδόματος σε ανέργους νέους μέχρι και 29 ετών, οι οποίοι παρέμεναν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα (1) χρόνο. 

Αυτό καταβαλλόταν για χρονικό διάστημα 5 μηνών από την ημέρα θεμελίωσης του επιδόματος.

- Επίδομα οικονομικής ενίσχυσης οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας (άρθρο 27 παρ. 3 ν. 3016/2002). Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νόμου για τη ρύθμιση αυτή που ίσχυε από το 2002, σκοπός ήταν η ενίσχυση αυτών των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα και παιδιά σχολικής ηλικίας προκειμένου να τους παρέχουν τα βασικά σχολικά είδη για να μην διακόπτουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

- Οικονομική ενίσχυση φυσικών προσώπων που τελούν σε κατάσταση απόλυτης ένδειας!!! (άρθρο 1 παρ. 1 περ. α ν.δ. 57/1973). Σκοπός της προνοιακής αυτής παροχής σε περιπτώσεις απόλυτης ένδειας, ήταν η χρηματική ενίσχυση ατόμων με τα πιο χαμηλά εισοδήματα στη χώρα!!!

- Προνοιακό επίδομα απροστάτευτων τέκνων (άρθρο 2 παρ. 3 ν.4051/1960). Το πρόγραμμα επιδότησης απροστάτευτων από πατέρα παιδιών, είχε ως στόχο, σύμφωνα με τη διάταξη που ίσχυε από το 1960(!!!), να ενισχύσει οικογένειες που αντιμετώπιζαν προβλήματα αντικειμενικής ή ουσιαστικής έλλειψης πατρικής γονικής μέριμνας για να μην διαλυθούν και τα παιδιά καταλήξουν σε ιδρύματα.

Σύμφωνα με την υπ’αριθ. 112/24/2017 Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (σελ. 748 παρ.21), από τις ανωτέρω περικοπές εκτιμάται ότι «θα υπάρξει εξοικονόμηση ποσού 8,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2017 και ποσού 11,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2018».

 Δηλαδή, για να εξοικονομηθούν ψίχουλα του κρατικού κορβανά, οι πάμπτωχοι θα μείνουν χωρίς και αυτό το ξεροκόμματο που η ανάλγητη πολιτεία τους πετούσε, για να κρατάει τα χονδροειδή προσχήματα του "κοινωνικού" προσωπείου του κράτους...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ,  Ή ΣΕ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΑΚΙΝΔΥΝΩΝ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ" ΚΙΝΗΣΕΩΝ, Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΟΥ 21 ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 41-44 ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου