Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ) ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 


Προβάλλουμε σήμερα τα θέματα που θα μπούνε στο καινούργιο βιβλίο της Γερόντισσας της Αττικής μαζί με τον πρόλογο. Ενδέχεται να μας δοθούν κι άλλα θέματα μέχρι να ξεκινήσει η όλη διαδικασία. Όπως σας ξανάπαμε πρίν λίγες μέρες ΕΔΩ:
το επαναλαμβάνουμε και ζητάμε να βοηθήσουν όσοι μπορούν


Τώρα μια άλλη δική μας σκέψη υπάρχει κι αλήθεια δεν ρωτήσαμε ακόμη την γερόντισσα γι αυτό. Λέγαμε πώς οι κάτοικοι της ΓΕΡΜΑΝΊΑΣ, ΡΩΣΊΑΣ, ΗΠΑ, ΙΝΔΙΑΣ, ΒΕΛΓΙΟΥ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ, ΓΑΛΛΙΑΣ κλπ., εκει που υπάρχει ελληνική παροικία θα ήταν ίσως καλό να τα μεταφράσουν, με απόλυτη πιστότητα όμως, τα κείμενα και στις τοπικές γλώσσες. 

Υπάρχουν άνθρωποι εκεί που ναι μεν είναι Έλληνες, αλλά τα ελληνικά δεν τα μιλούν πολύ καλά. Και υπάρχουν επίσης άνθρωποι χριστιανοί μη Έλληνες που θα ήθελαν να διαβάσουν αυτά τα πολύ σημαντικά κείμενα και να τα καταλαβαίνουν. Δεν αφορούν μόνο τους Έλληνες οι πνευματικές αυτές νουθεσίες, αφορούν όλη την ανθρώπινη κοινωνία. 

Και χριστιανοί να μην είναι, τα κείμενα αυτά έχουν την αγάπη και φροντίδα του Θεού για τον κάθε άνθρωπο, μέσα τους. Τι να πούμε για τις σχέσεις ανάμεσα στα παντρεμένα ζευγάρια; Για την αγάπη; Για την κατάθλιψη; Γιά τον εγωισμό; Διαπραγματεύονται όλα τα σημαντικά κοινωνικά θέματα τα κείμενα αυτά, σε οποιαδήποτε κοινωνία κι άν ζούμε.Άλλωστε μήν ξεχνάμε ότι θα έρθει καιρός που θα διδαχτεί το ευαγγέλιο σε όλη την οικουμένη αργότερα!

Περιμένουμε να μας στείλετε ενα μέηλ, ένα σχόλιο και να μας δώσετε κι εσείς ιδέες πώς να το οργανώσουμε καλύτερα και κυρίως ευχόμαστε να βρεθούν άνθρωποι με τις κατάλληλες γνώσεις ελληνικών και τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας για να τα μεταφράσουν. Κι άν ακόμη δεν μπορούμε μόνοι μας, υπάρχουν άριστοι διερμηνείς διπλωματούχοι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. 

Κι αμισθί ( χωρίς να πληρωθουν δηλαδή), να προσφέρουν αν μπορούν. Να μην βλέπουμε μόνο το υλικό κέρδος, να κάνουμε κάτι και για την ψυχή μας. Κι ένας άνθρωπος να ωφεληθεί απο αυτήν την προσπάθεια πετύχαμε το τέλειο.
Κι εμείς απο την τσέπη μας πληρώνουμε τα έξοδα έκδοσης των βιβλίων μαζί με άλλους καλοπροαίρετους φίλους και τα διανέμουμε ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου