Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟ ΤΟΣΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ «ΚΟΜΜΑ» ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ; ΟΧΙΓράφει ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Επιτρέπεται μία χρεοκοπημένη επανειλημμένα οικονομική επιχείρηση να επανέλθει στην οικονομική αγορά χωρίς να εξοφλήσει τα χρέη της; ΟΧΙ. 


Το ίδιο πολύ περισσότερο πρέπει να συμβαίνει και με τα πολιτικά κόμματα. Μπορεί ένα χρεοκοπημένο τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά «κόμμα» να ξαναμπεί στην πολιτική αγορά; ΟΧΙ

Αυτό που ονομάζεται κεντροαριστερά κλπ δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ένοχο καθεστωτικό κατάλοιπο του παρελθόντος. Μιλώ για όλους. Από το ΚΚΚΑΣΟΡ, ΚΗΔΗΣΟ, Ποτάμια και ούτω καθεξής.

Υπάρχει μία έντιμη λύση. Οι εμμένοντες καθεστωτικοί επίδοξοι ψηφοφόροι, η κάστα, στις προσεχείς ιδιόμορφες εκλογικές διαδικασίες να δίνουν ένα ποσό 5000 ευρώ για την εξόφληση του χρέους προς το δημόσιο. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ θα έλεγαν την κλασική περίοδο.

Οι συνωστισμένοι υποψήφιοι αρχηγοί, οι πρώην πρωθυπουργοί και οι πρώην υπουργοί θα δίνουν περισσότερα.
Από καιρό μίλησα για ένα ταμείο ( στο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. Η πολιτική ως ανώτερη τέχνη).

Η Βουλή ή οι εισαγγελείς μπορούν να ελέγχουν την διαδικασία.
Αυτό τους διέφυγε, παρόλο που οι περισσότεροι διοργανωτές δικηγορολογούν, συνταγματολογούν και οικονομολογούν. Έτσι αυτό που κυρίως τους διέφυγε είναι ότι η πολιτική ως απάτη στην Ελλάδα τελείωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου