Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ...

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΜΥΡΑΣ
ΡΩΣΣΟΙ ΣΚΑΠΑΝΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΡΥΠΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΜΕ 12.000 ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ


Μόλις 25 ετών, ο Αλεξάντρ Προτσορένκο, ένας αξιωματικός των ρωσσικών «Ειδικών Επιχειρήσεων», έχασε την ζωή του στην Παλμύρα όπου στάλθηκε πριν φθάσει ο στρατός που θα απελευθέρωνε την πόλη. Αποστολή του ήταν να εντοπίσει τις θέσεις του ISIS για να κατευθύνει σωστά τα εναέρια πλήγματα.


Οι ήρωες της Παλμύρας

του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη

Από την αρχή του πολέμου στην Συρία, το 2011, αρχαιότητες αξίας 26 εκατομ. δολλαρίων έχουν λεηλατηθεί και φυγαδευθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από την διαλυμένη λόγω των συγκρούσεων χώρα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό website Live Science, 08/04/2016. Οι πληροφορίες του προέρχονται από έγγραφα της αμερικανικής Στατιστικής Υπηρεσίας, που καταγράφει πολλά αγνώστου ταυτότητας και μη χρονολογημένα αντικείμενα που εισήχθησαν παράνομα ή η μεταπώλησή τους απέφερε κέρδη.


Με τέτοια τεράστια ζήτηση για Συριακούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, οι αρχαιότητες έχουν ξεπεράσει πια το πετρέλαιο ως εξαγωγικό προϊόν προς τις ΗΠΑ.
Αυξάνουν πλέον οι ενδείξεις και οι φόβοι ότι οι πωλήσεις αυτών των κλαπέντων αντικειμένων χρηματοδοτούν τις τρομοκρατικές μιλίτσιες στην Μέση Ανατολή.

Στις αρχές του μήνα, ο πρεσβευτής της Ρωσσίας στα Ηνωμένα Έθνη διατύπωσε την έντονη ανησυχία της χώρας του για τα «100.000 αντικείμενα παγκόσμιας πολιτιστικής σημασίας» και τους «4.500 αρχαιολογικούς χώρους» που βρίσκονται ακόμα στα χέρια της σπείρας του «Ισλαμικού Χαλιφάτου».

Η δήλωση του Ρώσσου πρεσβευτή Τσούρκιν περιγράφει επίσης το πώς μια ειδική μονάδα του ISISασχολείται με την λεηλασία των αρχαιοτήτων, αλλά και με ποιο τρόπο είναι ανακατεμένη η Τουρκία στον πολλαπλασιασμό του παράνομου εμπορίου.
«Επί έναν χρόνο, η Παλμύρα υπήρξε σύμβολο της πολιτιστικής καταστροφής που μαστίζει την Μέση Ανατολή», διακήρυξε και η Διευθύντρια της UNESCO Ιρίνα Μπόκοβα στην δήλωσή της όπου χαιρέτιζε την απελευθέρωση της Παλμύρας.

Άλλη μια δήλωση που χαιρέτισε την απελευθέρωση της πόλης και των αρχαιοτήτων έγινε από την εκπρόσωπο του ρωσσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, στην οποία κατηγορούνταν οι χώρες της Δύσης ότι παρεμπόδισαν την Ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ιστορική νίκη επί του ISIS και την διάσωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Συρίας.

Η Ζαχάροβα εξέφρασε την έκπληξη και την απογοήτευσή της για την στάση των δυτικών «συμμάχων» ενάντια στην τρομοκρατία. «Πιστεύαμε ότι η καθυστέρηση των αντιδράσεων από τις δυτικές πρωτεύουσες για την απελευθέρωση της Παλμύρας οφείλονταν σε σύμπτωση. Τώρα γίνεται φανερό ότι πρόκειται για συστηματική τακτική», πρόσθεσε. [Πηγή: Syrian Arab News Agency, 30/03/2016]

Την Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, στις 25 Μαρτίου, η μονάδα των «Τίγρεων» του Συριακού Αραβικού Στρατού, μαζί με επίλεκτους της Χεζμπολλάχ και δυνάμεις πεζοναυτών υποστηριζόμενων από την ρωσσική αεροπορία, διέσπασαν τις γραμμές του ISIS και μπήκαν στην Παλμύρα. Στις 27 Μαρτίου, ημέρα του Καθολικού Πάσχα, η πόλη που είναι γνωστή ως το «Μαργαριτάρι της Ερήμου» απελευθερώθηκε πλήρως. Το Κακό αναγκάστηκε να τραπεί σε άτακτη φυγή.

Ρώσσοι μηχανικοί του στρατού καθαρίζουν την ιστορική Παλμύρα από τις κρυμμένες νάρκες και βόμβες που είχε τοποθετήσει εκεί το ISIS.

Πολύ αίμα και ανθρώπινες ζωές κόστισε η ανακατάληψη της Παλμύρας. Σύμφωνα με μια αναφορά, περισσότεροι από 180 στρατιώτες των Συριακών και των συμμαχικών τους δυνάμεων χάθηκαν στις μάχες. Θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση του ελληνο-ρωμαϊκού αρχαιολογικού μνημείου και την διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς προς όφελος των πανανθρώπινων αξιών.

Χωρίς αμφιβολία, υπήρξε πολύ θάρρος και αυτοθυσία σε αυτή την επιχείρηση, αλλά ένας ήρωας φαίνεται να ξεχωρίζει ανάμεσά τους – ο Αλεξάντρ Προτσορένκο (Aleksandr Prochorenko). Μόλις 25 ετών, ο Αλεξάντρ, ένας αξιωματικός της ρωσσικής μονάδας των «Ειδικών Επιχειρήσεων», στάλθηκε στην Παλμύρα πριν φθάσει ο στρατός που θα απελευθέρωνε την πόλη, για να εντοπίσει τις θέσεις του ISISκαι να δώσει τις συντεταγμένες τους στο στρατηγείο προκειμένου να συντονιστούν οι αεροπορικές επιθέσεις. Επρόκειτο για μυστική αποστολή, γι’ αυτό εισήλθε στην πόλη με έναν μικρό αριθμό Ρώσσων στρατιωτών.

Τι ακριβώς συνέβη είναι δύσκολο ακόμα να εξακριβωθεί, αλλά φαίνεται ότι ο νεκρός Ρώσσος αξιωματικός βρέθηκε κυριολεκτικά περικυκλωμένος από έξαλλους τρομοκράτες, μαστουρωμένους με χάπια captagon, κατά την διάρκεια μιας μάχης κοντά στην Παλμύρα (Πηγή: Russia Today, 31/03/2016).

Αφού δεν μπορούσε να γίνει επιχείρηση διάσωσης, ο ίδιος ζήτησε να γίνει η αεροπορική επίθεση καταπάνω τους και έτσι σκοτώθηκε μαζί με αρκετούς από τους τρομοκράτες.
Οι Αρχές στην Ρωσσία επιβεβαίωσαν την ταυτότητά του. Ο ήρωας αξιωματικός καταγόταν από το χωριό Gorodki της επαρχίας Orenburg και είχε αποφοιτήσει από την Στρατιωτική Ακαδημία της Ρωσσικής Αεροπορίας στο Σμολένσκ.

Και έτσι, ένας Ρώσσος ήρωας, υπηρετώντας τις αξίες του καλού, υψώθηκε πάνω και πέρα από την επιτέλεση του καθήκοντος. Και ο κόσμος του οφείλει πολλή ευγνωμοσύνη.
Η αποστολή που ξεκίνησε ο «Σάσα» ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες καθώς οι Ρώσσοι πυροτεχνουργοί και μηχανικοί τελείωσαν με την εξουδετέρωση και την απομάκρυνση των εκρηκτικών από το πανάρχαιο αρχιτεκτονικό και ιστορικό μνημείο, που είναι τμήμα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Σκαπανείς από το Διεθνές Κέντρο Κατά Ναρκών του ρωσσικού στρατού αναπτύχθηκαν στην Παλμύρα μετά από αίτημα της συριακής κυβέρνησης να βοηθήσουν στην αποναρκοποίηση της πόλης, με την βοήθεια του ειδικού ρομπότ URAN-6, και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.
Αφού καθάρισαν 2.500 στρέμματα γης, 23 χλμ δρόμων και 10 αρχιτεκτονικά συγκροτήματα, ο επικεφαλής των ρωσσικών δυνάμεων, Γιούρι Σταβίτσκυ, ανακοίνωσε την Πέμπτη, 21 Απριλίου, ότι «είχαν ανακαλύψει και αφοπλίσει ένα από τα μεγαλύτερα οπλοστάσια των τζιχαντιστών» με πάνω από 12.000 εκρηκτικούς μηχανισμούς.

«Η αποθήκη ήταν καλά κρυμμένη και ανακαλύφθηκε με την χρήση ειδικού εξοπλισμού, που μετέφεραν στην Συρία οι Ρώσσοι μηχανικοί», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ρωσσικού υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ.
«Πάνω από 12.000 εκρηκτικοί μηχανισμοί, μεταξύ των οποίων θανατηφόρες νάρκες μεγάλου διαμετρήματος, καθώς και νάρκες αντιαρματικές και κατά προσωπικού, βρισκόντουσαν στην κρύπτη των τρομοκρατών». (Πηγή: Russia Today, 22/04/2016).


Ο Αλεξάντρ, ή "Σάσα", όπως τον φώναζαν οι φίλοι του, έναν χρόνο πριν, στον γάμο του με την αγαπημένη του Αικατερίνα.

Η θυσία του Αλεξάντρ και των άλλων πεσόντων νέων ανδρών για τόσο ανθρωπιστικά ιδανικά σήμερα είναι παραδειγματική και δίνει ένα ιστορικό μάθημα στην Ευρώπη, που βρίσκεται σε ηθικο-πολιτική αφασία, και σε όσους ακόμα ονειρεύονται στρατηγικά να καταστρέψουν την Ρωσσία.

Ειδικότερα, μάλιστα, σ’ εμάς τους Έλληνες, που έχουμε την ατυχία, μέσα στην γενικότερη παρακμή, να βλέπουμε το θέαμα κάποιων ψευτο-προοδευτικών, υποστηρικτών των τζιχαντιστών και του «εκδημοκρατισμού» της Συρίας, και άλλων ψευτο-πατριωτών, που αγνοούν τις ιστορικές σχέσεις του Ελληνισμού με την Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα την αδελφή Συρία, όλοι μαζί να γίνονται όργανα των νεοταξικών σχεδιασμών, ανταγωνιζόμενοι ποιος θα βλάψει την πατρίδα περισσότερο.

Ας εμπνευστούμε από τις μεγάλες, θετικές, αλλαγές που έγιναν στην Ρωσσία -μετά την καταστροφή της το ’90 από τους διεθνείς οικονομικούς δολοφόνους της Δύσης και την άθλια προδοτική νομενκλατούρα- αφ’ ότου πήραν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας άνθρωποι σαν τον Βλαδίμηρο Πούτιν, τον Σεργκέϊ Λαβρόφ, τον Σεργκέϊ Σοϊγκού ή, ακόμα, τον ...«Σάσα» Προτσορένκο.

Μέσα σε λίγα χρόνια, οι Ρώσσοι πέτυχαν να διώξουν το ΔΝΤ,να συνέλθουν κοινωνικά και οικονομικά, να ενισχυθούν διπλωματικά και στρατιωτικά, να αντισταθούν στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ (παρ' όλες τις ανόητες κυρώσεις που επηρεάζουν περισσότερο την Ε.Ε. παρά την Ρωσσία), να σταματήσουν τα σχέδια του Λόμπυ του Πολέμου και τώρα να ετοιμάζονται να εθνικοποιήσουν την Κεντρική τους Τράπεζα, διώχνοντας τελείως τους Επικυρίαρχους από τα χωράφια τους.

Μια νικηφόρα «ομάδα» που δεν έχει να φοβάται τίποτα και την οποία όλοι οι Άνθρωποι, με κεφαλαίο άλφα, σ’ όλο τον κόσμο, που συστρατεύονται με πίστη και καλή θέληση ενάντια στην Νέα Τάξη, την βλέπουν με θαυμασμό!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου