Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΜΕΝΙΟΣ ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΤΟΥ  ΚΡΥΦΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ



Στο σπάνιο αυτό ηχητικό ντοκουμέντο, ομιλεί και ψάλλει ο άγιος γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης για τον οποίο είχε πει ο Άγιος Πορφύριος ότι είναι ο κρυφός Άγιος των Αθηνών.


Πρόκειται για ένα σπάνιο βίντεο όπου ο άγιος γέροντας Ευμένιος μιλάει για την ταπείνωση και τις άλλες αρετές, το πως θέλει ο Θεός να ζούμε, να αγαπούμε τους ανθρώπους και να μην βλέπουμε τα ελαττώματα των άλλων αλλα μόνο τα δικά μας.

Άλλοτε διδάσκει σαν σύγχρονος πατέρας της Εκκλησίας και άλλοτε ρωτάει τον συνομιλητή του σαν μικρό παιδί.
Η αγία ψυχή του ακτινοβολεί και μεταδίδει την Χάρη του Παναγίου Πνεύματος σε κάθε καλοπροαίρετο ακροατή.



Η ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΜΕΣΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ






Το ηχητικό αυτό ντοκουμέντο είναι πνευματική ιδιοκτησία του Καθηγητή Μιχαήλ Χατζηγεωργίου, ο οποίος και συνομιλεί με τον γέροντα τη δεκαετία του 1980.


5 σχόλια:

  1. Υπαρχει ενα βιβλιο για τον Πατερα. Εαν το βρειτε ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...θυμάμαι πως ο παππούλης δεν άφηνε τα μικρά παιδιά να βρίσκονται κοντά στην Ωραία Πύλη. Ο λόγος ήταν ότι κάποια φορά, τον καιρό που επέτρεπε στα παιδιά να βρίσκονται μπροστά, κάποιο απ' αυτά πληροφόρησε την μητέρα του πως ο παππούλης κατά την Θεία Λειτουργία..πετούσε !! Από τότε για λόγους ταπεινότητας δεν άφηνε τα παιδιά να βρίσκονται κοντά.
    Στην κοίμησή του και κατά την διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας, όσοι τον ασπάστηκαν μεταξύ αυτών και εγώ (και ήταν πάρα πολλοί) επιβεβαίωσαν πως ο παππούλης ήταν ζεστός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την ευχή του να έχει όλος ο κόσμος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή