Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ...


ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ




Γράφει ο Ανδρέας Αθηναίος

94 εκατομμύρια για την οπισθοδρομηση 
προς την..." Κακια Σκαλα" του Πιτυοκάμπτη


Εχοντας ζησει ενα μεγαλο μερος της ζωης μου στην Αμερικη, εμαθα να ξεχωριζω, να διαφοριζω, να καταλαβαινω και να προβλεπω...


Εμαθα πχ να ξεχωριζω αναμεσα στην εννοια της Οργανωσης ενος Συστηματος, το οποιο ετσι θα υπηρετει την αποστολη του να στηριζει τον Ανθρωπο στην πορεια της Δικαιωσης του προς την Αληθεια και το φως, ενος "συστηματος" που εχει ως Κυριαρχο ρολο να υπηρετει τον Ανθρωπο, και να το διακρινω (διαφοριζω) απο την εννοια της Οργανωμενης Κοινωνιας, και του Οργανωμενου συστηματο το οποιο σκοπο εχει να επιβαλει στον Ανθρωπο να το υπηρετει ως Θεο, μεταλλασομενος απο ον σε εγαλειο.

Κανενα "συστημα" δεν ειναι προοδος οταν σκοπο εχει τον "ελεγχο" και την εποβολη της Εξουσιάς.
Ο Προκρουστης και ο Πιτυοκάμπτης, που ξηλωσε ο Δημοκρατης Θησεας στην ΚΑΚΙΑ ΣΚΑΛΑ, δεν ηταν παρα η "μυθικη παρουσίαση" του ανελευθερου, μη δημοκρατικου συστηματος που επιδιωκει να τυποποιησει τους Ανθρωπους σε στερεοτυπα, να τους κανει χωρις ψυχη, αναλωσιμα εργαλεια, υποχειρια της εξουσιας.


ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ μπροστα μου στον Ευαγγελισμο αυτα τα "μηχανηματα" εκανα ενα μορφασμο αηδιας. Τα ματια μου διεσταλησαν απο τρομο, καθως η ασχημια του "οργανωμενου" απροσωπου συστηματος που θελει τον Ανθρωπο "ελεγχομενο υποχειριο" βρεθηκε βιαια μπροστα μου. Ειδα -οχι το χαρο με τα ματια μου- αλλα την Κακια Σκαλα, εκει που καθως οδηγω περνωντας την σημερινη συρραγγα Θησεας, βλεπω απο πανω μου τους μηχανισμους βιαιης Ανθρωπινης Εξαθλιωση της Αρχαιοτητος.

Ο ΘΗΣΕΑΣ στην ηρωική αυτή πορεία του από την Τροιζήνα στην Αθήνα, νίκησε και σκότωσε τον γίγαντα Περιφήτη, τον Σίνη, τον Κρομυώνειο κάπρο, στον Σκίρωνα που ήταν ο φόβος και τρόμος όσων ήταν υποχρεωμένοι να περάσουν από την σημερινή Κακιά Σκάλα, και τον Προκρούστη. Έτσι ξεκαθάρισε τον τόπο από τους κινδύνους, που χρόνια έκαναν τη ζωή των ανθρώπων μαρτυρική, κι έφτασε στην Αθήνα, όπου ο πατέρας τον δέχτηκε με χαρά.


Φυσικα και ειμαστε σε φαση σκοταδισμου και διαλυσης του Ανθρωπινου Πολιτισμου, ασχετως αν χαζοχαρουμενοι υπευθυνοι, χαμογελουν πανευτυχεις αντιλαμβανομενη τις "μπαρες" ως προοδο και παιρνουν φωτογραφιες ευτυχισμενων εγκαινιων. Φυσικα και θα ερθει παλι μια εποχη οπο ενας αναλογος Θησεας θα "ξηλωσει" του μηχανισμους που χρόνια έκαναν τη ζωή των ανθρώπων μαρτυρική, θα τους πεταξει στα σκουπιδια και θα ακολουθησει μια αναγεννηση.




Ο ΠΙΤΥΟΚΑΜΠΤΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΑΣ...

Βεβαια παντα θα υπαρχουν αυτοι που ανταλλασουν το Χρυσαφι με "καθρεφτακια" και το τυρι Τρικαλων με "Γκουγκα Γκουγκα"., και ετσι θα υπαρχει το χαζο επιχειρημα οτι "ετσι γινεται εξω", "οτι δεν θα χανει εσοδα το μετρο" και οτι το μετρο θα διεκδικει απο το Κρατος το ποσο των Δωρεαν, των Καρτων κλπ οπως γινεται και στις Πολιτισμενες Χωρες....

Αυτοι που εχουν ενταχθει στην ανοητη αντιληψη του Εισπραττω Πληρωνω ΞΕΧΝΟΥΝ οτι το Μετρο εγινε απο το Κρατος, απο ΤΥΠΩΜΕΝΟ ΧΡΗΜΑ, και ειναι δικο μας. Και θα επρεπε να μην το πληρωνουμε οπως "σε ολες τις πολιτισμενες χωρες" δεν πληρωνεις για να μπαινεις στο σπιτι σου.

ΞΕΧΝΟΥΝ οτι το Μετρο ειναι Δημοσια Υποδομη, οτι αυτος που δεν πληρωνει εστω και ως λαθρεπιβατης δεν επιβαρυνει αυτον που πληρωνει γιατι το Κρατος Δημιουρεγει χρημα, και αντι να φωναζουμε σε αυτους που δεν πληρωνουν θα επρεπε να επιβαλουμε Να μην πληρωνει κανενας.

Πως να πεισεις ομως, που η προπαγανδα περασε την ανοησια "το κρατος βρίσκει χρηματα απο τους φορους" και τυφλωσε πολλους που μπηκαν στο Νοητικο στερεοτυπο οτι η ζωη ειναι μια ανοητη μη παραγωγικη διαχειρηση αυτο-αλλωσης.

Μηπως τουλαχιστον μπορειτε να δειτε οτι δαπανωνται 94 εκατομυρια για να "πιασουμε 2".....
Μηπως δεν γινεται για τα δυο, αλλα για να μπει άλλος ένας
 Μινώταυρος που σενιαρει τον κοσμο στο να δεχεται τον  εξουσιασμό του ως...πρόοδο....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου