Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΗ...


ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΕ EΘNH ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ   






Κοντάκιον. Ήχος πλ. δ΄.
Ότε καταβάς τας γλώσσας συνέχεε, διεμέριζεν έθνη ο Ύψιστος· ότε του πυρός τας γλώσσας διένειμεν, εις ενότητα πάντας εκάλεσε, και συμφώνως δοξάζομεν το πανάγιον Πνεύμα.

Όταν (στον πύργο της Βαβέλ) κατέβηκε ο Θεός και δημιούργησε σύγχυση στις γλώσσες των ανθρώπων, τότε χώριζε τα έθνη ο Ύψιστος. Και τώρα που μοιράζει τις πύρινες γλώσσες του Αγίου Πνεύματος, καλεί όλους σε ενότητα. Και έτσι  όλοι, με μια φωνή, δοξάζουμε το Πανάγιο Πνεύμα.


Σε μια πεδιάδα της Ανατολής οι άνθρωποι θέλησαν να δημιουργήσουν ένα μνημείο που θα θύμιζε τις μεγάλες κατακτήσεις τους στη γνώση και που θα τους δόξαζε σ' όλη τη γη. 

Έτσι, αξιοποιώντας την τεχνολογία τους στην κατασκευή οικοδομημάτων, άρχιζαν να χτίζουν έναν πανύψηλο πύργο. Όσο ανέβαινε ο πύργος, τόσο περισσότερο οι άνθρωποι πίστευαν πως θα μπορούσαν μόνοι τους, με τις δικές τους δυνάμεις να πετύχουν οτιδήποτε στη ζωή τους. Αυτό τους γέμισε υπερηφάνεια και εγωισμό.


Ο Θεός τότε τους προκάλεσε σύγχυση στην επικοινωνία μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μην τελειώσει ο πύργος και οι άνθρωποι να χωριστούν σε ξεχωριστές ομάδες, φυλές και έθνη, που μιλούσαν διαφορετικές γλώσσες. Ο τόπος αυτός ονομάστηκε "Βαβέλ", που σημαίνει "σύγχυση γλωσσών".

Αυτή την σύγχυση την έφερε ο Θεός και στην συνέχεια προχώρησε στη δημιουργία των εθνών, για να συμμαζέψει την ανθρωπότητα που είχε αφηνιάσει και διακατεχόταν από έναν αχαλίνωτο εγωισμό, θέλοντας να φτάσει με τον πύργο στον ουρανό και να εξομοιωθεί με τον Δημιουργό του.

Και πράγματι μέσα από την δημιουργία των εθνών ήρθε σε κάποια ισορροπία η ανθρωπότητα. Παρά τους πολέμους μεταξύ των εθνών, οι ειρηνικές περίοδοι ήταν πολύ δημιουργικές και κρατούσαν μακριά την ανθρωπότητα από τις επικίνδυνες γι αυτήν θεωρήσεις της εκβιαστικής εξομοίωσης του ανθρώπου με τον Θεό.

Παράλληλα ο Θεός στέλνοντας το Πανάγιο Πνεύμα καλεί τους ανθρώπους σε μια ενότητα που είναι ασφαλής γιατί είναι εν Χριστώ ενότητα, χωρίς διεκδικήσεις από τον Θεό αλλά με μοναδική διεκδίκηση του ανθρώπου, αυτήν της άρρηκτης σχέσης του με τον Θεό!

Τώρα όμως η νέα τάξη θέλει να καταργήσει τα έθνη για να φέρει ξανά την ανθρωπότητα στην ανισορροπία και το χάος, γιατί έτσι οι λαοί θα είναι ευκολότερο να ελέγχονται και να κατεξουσιάζονται από την τραπεζοπιστωτική ελίτ που ελέγχει και εκδίδει το παγκόσμιο χρήμα...

Ο πόθος της νέας τάξης για την αναβίωση του παλαιού εγωϊσμού και την εκβιαστική διεκδίκηση της θεότητας, φαίνεται από την κατασκευή του κτιρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου "κατ΄εικόνα και ομοίωση" του μοντέλου του πύργου της Βαβέλ...




Η "Βαβέλ" του Pieter Brueghel και η ομοιότητα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μπορεί να είναι προφανές ότι χρηματοπιστωτικά συμφέρει τις ελίτ η κατάργηση των εθνών και ταυτόχρονα διευκολύνει την επιβολή της παγκόσμιας δικτατορίας, αλλά ο στόχος της νέας τάξης είναι βαθύτερος και δαιμονιώδης!

Η ενότητα αυτή θα είναι χρωματισμένη από τον εγωϊσμό και την θλίψη του ανθρώπου, θα είναι αδιέξοδη και καταστροφική, θα είναι ενότητα χωρίς Θεό, ενότητα στραμμένη προς τον όλεθρο!
Η Βαβέλ το εγγυάται αυτό και έτσι έγινε το πρώτυπο των νεοταξιτών...

Οι λαοί λοιπόν πρέπει να αφυπνιστούν και να πολεμήσεουν για την ύπαρξή τους, για το θεόσδοτο αγαθό της Ελευθερία τους, για την εθνική τους ταυτότητα και την εν Αγίω Πνεύματι ενότητα της οικουμένης που θα αποτελέσει και το προστάδιο του ανθρώπου στο δρόμο του προς την Θέωση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου