Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ!!!


ΑΡΤΕΜΗΣ ΑΝΝΙΒΑΣ: Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ HANNIBAL 

ΒΙΝΤΕΟ




Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Όταν συζητάς με ανθρώπους που έχουν την στόφα του Αρτέμη Αννίβα, νοιώθεις να μαγεύεσαι και να γίνεσαι κοινωνός των γνώσεων και των εμπειριών τους.

Ο Αννίβας χάραξε τη δική του ξεχωριστή πορεία στον χώρο της ναυπήγησης ταχυπλόων σκαφών και της ταχυπλοίας. Το όνομά του συνδέθηκε άρρηκτα με τα σκάφη Hannibal, που οφείλουν την ονομασία τους στο δικό του όνομα. 

Τόση ήταν δε η αγάπη και ο σεβασμός των πελατών και των φίλων του για τα σκάφη που ναυπηγούσε, ώστε δημιούργησαν την ομάδα φίλων και κατόχων σκαφών Hannibal! 

Αποτέλεσμα εικόνας για Αρτέμης Αννίβας. Ο θρύλος των Hannibal μιλάει on camera στον Ιωσήφ Παπαδόπουλο!


Την πρώτη συνέντευξή του μου είχε δώσει τον Απρίλιο του 2010. Όπως δε μου είχε πει τότε ο ίδιος, εκείνη ήταν η πρώτη φορά που έδινε συνέντευξη σε δημοσιογράφο! 

Έκτοτε, έχοντας στο μυαλό μου τη μινιατούρα που έφτιαχνε σε κλίμακα 1:10 για το εικοσάμετρο που σχεδίαζε, σκεφτόμουν συνεχώς να τον επισκεφτώ στην Ερμιόνη, όπου έχει αποτραβηχτεί τα τελευταία χρόνια, και να συζητήσω και πάλι μαζί του. On camera αυτή τη φορά.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αρτέμης Αννίβας. Ο θρύλος των Hannibal μιλάει on camera στον Ιωσήφ Παπαδόπουλο!Την Πρωτομαγιά κατάφερα τελικώς να τον συναντήσω με την ευκαιρία της παρουσίας μου στην περιοχή της Ερμιόνης. Καθώς είχα χάσει τη συσκευή του κινητού μου τηλεφώνου, και μαζί όλες τις επαφές μου, τον αναζήτησα στα μαγαζιά γύρω απ' τη μαρίνα της Ερμιόνης. Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να τον εντοπίσω καθώς κάποιος κάτοικος της όμορφης κωμόπολης γνώριζε το τηλέφωνό του και τη διεύθυνση τού, ανενεργού τα τελευταία χρόνια, ναυπηγείου του.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αρτέμης Αννίβας. Ο θρύλος των Hannibal μιλάει on camera στον Ιωσήφ Παπαδόπουλο!Από την πρώτη στιγμή που θα περάσει κανείς το κατώφλι της πόρτας του ναυπηγείου, ένα δέος τον διαπερνά. Δέος για τις μήτρες των μικρών και μεγάλων Hannibal που "κοιμούνται" πάνω στις βάσεις τους, δέος για τον ίδιο τον χώρο και τον οικοδεσπότη του. Παραπέμπει, θα έλεγα, σε μουσείο ναυπηγικής τέχνης το υπόστεγο του Αννίβα στην Ερμιόνη!

Είπαμε πολλά και θα μπορούσαμε να πούμε ακόμη περισσότερα. Τα θέματα που μπορείς να συζητήσεις με τον Αννίβα είναι άλλωστε άπειρα! Από την ανυπαρξία ειδικευμένου προσωπικού, την βαρειά φορολογία και τις δύσκολες σχέσεις των επιχειρήσεων με τις Αρχές, μέχρι τους δημόσιους "φωτογραφικούς" διαγωνισμούς, την γραφειοκρατία και τον ανταγωνισμό που αρέσκεται να κερδίζει πόντους κτυπώντας κάτω απ' τη ζώνη. 

Από την μυθιστορηματική ζωή του πατέρα του, ο οποίος πρώτος επινόησε την κατευθυνόμενη βολίδα, μέχρι την απογοήτευσή του επειδή το εικοσάμετρο Hannibal που έχει σχεδιάσει δεν κατάφερε να γίνει το υπέρ-όπλο του ΥΠΕΘΑ στο Αιγαίο ώστε να αντιμετωπίσει τους λεονταρισμούς των εξ ανατολών αδηφάγων γειτόνων.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αρτέμης Αννίβας. Ο θρύλος των Hannibal μιλάει on camera στον Ιωσήφ Παπαδόπουλο!

Δεν θα γράψω περισσότερα αφού η συζήτηση που έκανα με τον Αννίβα τα έχει όλα.

 Προβληματίστηκα μόνο και στενοχωρήθηκα όταν, σε ερώτησή μου τι θα γίνουν όλα αυτά τα υπέροχα καλούπια των σκαφών του, όταν κάποια μέρα φύγει απ' τη ζωή, μου εκμυστηρεύτηκε ότι θα τους βάλει φωτιά και θα τα κάψει! 

Πόσο απογοητευμένος μπορεί να είναι ένας δημιουργικός και ταλαντούχος άνθρωπος σ' αυτή την πατρίδα, όπως είναι ο Αρτέμης Αννίβας...


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!








2 σχόλια: