Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!


ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΟΧΙ




Γράφει ο Αμφικτύων*

Η Τουρκική προκλητικότης έφθασε σε οριακό σημείο. Ο μονομανής και υπερφίαλος Ερντογάν διακηρύττει ανοικτά τους επεκτατικούς σκοπούς κατά της Κύπρου και της Ελλάδος. 

Τούτο σημαίνει παραχώρηση των δικαιωμάτων μας και της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο. Ως τώρα αρκείτο στην ρητορική. 

Ομως με το μνημόνιο Τουρκίας –Λιβύης προχώρησε σε νομικές πράξεις σε βάρος της Ελληνικής κυριαρχίας στο Νότιο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 

Τούτο θίγει τα συμφέροντα και Αραβικών χωρών, του Ισραήλ και πολύ περισσότερο της Ε.Ε (Ιταλίας-Γαλλίας). Ομως η Ε.Ε δεν δείχνει εμπράκτως την αλληλεγγύη της. 

Επομένως ο κ. Ερντογάν με νομικές πράξεις ξεπέρασε την «κόκκινη γραμμή» δηλαδή έθιξε τα ζωτικά μας συμφέροντα γι’αυτό άλλωστε η ταρακούνησε την κυβέρνηση και τον πολιτικό μας κόσμο που ως τώρα εβαυαλίζετο ότι η ρητορεία Ερντογάν ήτο για «εσωτερική κατανάλωση».

Τι θα κάνει η κυβέρνηση αν η Τουρκία στείλει ένα γεωτρύπανο στην Ελληνική ΑΟΖ; Ιδού η απορία. Ο κ. Πρωθυπουργός στο ταξίδι του στις ΗΠΑ τόνισε ρητά και κατηγορηματικά ότι η Ελλάς είναι διατεθειμένη να προστατεύσει δια παντός μέσου τα εθνικά μας ζωτικά συμφέροντα.

Ο πολιτικός κόσμος έδειξε ότι πήρε το μήνυμα της ενότητος εν όψει της επερχόμενης τουρικής λαίλαπας . Ομως μετά την άφιξη του κ. Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ άρχισε να παίζει το ίδιο γαιτανάκι της διχόνοιας.

Εχει διακηρυχθεί σε όλους τους τόνους ότι είμαστε μόνοι και μόνοι θα πολεμήσουμε. Οι σύμμαχοι καλοί-ευπρόσδεκτοι αλλα δεν πρόκειται να χύσουν αίμα για μας. Το μόνο αποτρεπτικό απέναντι στην Τουρκία είναι οι ισχυρές Ε.Δ και η αντίσταση που θα προβάλλει ο λαός μας.

Η Ελλάς πρέπει να γίνει «Ισραήλ» και να ενεργήσει τα δέοντα: 

1/ Κατάρτιση μακροχρόνιου Εθνικού Πολεμικού Σχεδίου 

2/ Αμεση ενίσχυση των Ε.Δ με προτεραιότητα την Π.Α και το Π.Ν 

3/ Ενίσχυση της Πολεμικής μας Βιομηχανίας -Προσέλκυση υπερσύγχρονης τεχνολογίας και τεχνολογίας Drones 

4/ Επικαιροποίηση των Σχεδίων Πολιτικής Επιστρατεύσεως (ΠΣΕΑ) 

5/ Ενεργοποίηση των Σχεδίων Ψυχολογικού Πολέμου για την ενίσχυση του Ηθικού. (Ο αντίπαλος δρα με ισχυρή 5η φάλαγγα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης-ενημέρωσης , στα κομματα και οργανώσεις με αποτέλεσμα να προσβάλλει αρνητικά το ηθικό μας ) 
6/ Ενίσχυση δυνατοτήτων Ηλεκτρονικού Πολέμου 

7/ Δοκιμή των Σχεδίων Επιστρατεύσεως-Εκπαίδευση Γυναικών( ιδιαιτέρως στις ακριτικές περιοχές) 

8/ Απόκρουση της «Εισβολής Λαθρομεταναστών» , η οποίοι θεωρούνται «εμπροσθοφυλακή» της Τουρκίας 

9/ Δημιουργία Ταμείου Υπέρ Ενόπλων Δυνάμεων(ΤΥΕΔ) . Τούτο θα ενισχύσει το ηθικό και την ενότητα του Εθνους . Προς τούτο να κληθούν όλοι οι απανταχού της Γης Ελληνες να προσφέρουν τον οβολόν τους. 

Οι μεν πλούσιοι από το περίσσευμα τους οι δε φτωχοί από το υστέρημα τους για την αγορά υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων. 

Ετσι η Ελευθερία, η Δημοκρατία η Ποιότητα , το Ηθικό και το Δίκαιο θα αντιμετωπίσουν νικηφόρα την Απολυταρχία, τον Σκοταδισμό, την Θεοκρατία, τον Ισλαμοφασισμό και την Ποσότητα (μάζα) της Ανατολής.

Υπάρχουν πάμπολλοι πλούσιοι Ελληνες ανα τον κόσμο που μπορούν και πρέπει να προσφέρουν για να μείνει η πατρίδα μας ελεύθερη και ακέραια . Είναι καιρός να αναβιώσει ο θεσμός των «Εθνικών Ευεργετών» και «Εφ-οπλιστών» ενός πανάρχαιου θεσμού που έσωσε την Ελλάδα κατά τους Περσικούς Πολέμους. 

Ο γράφων πρώτος είμαι πρόθυμος από το υστέρημα μου να προσφέρω πολλαπλάσιο ποσό από αυτό που μου αναλογεί. Και θα το κάνω με ευχαρίστηση. 


*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου