Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

ΤΟ ΣτΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ,Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ!


ΑΠΟ ΤΟΝ Ν. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΩΣ ΤΗΝ Α. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ... ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ!

ΒΙΝΤΕΟ



Θέλουν να πιστέψουμε ότι μια κυβέρνηση κι ένας πρωθυπουργός που  κατάπιε αμάσητο το γεγονός ότι δεν κλήθηκε για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη στις 19 Ιανουαρίου στην οποία θα συζητηθεί και η συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας που θεωρεί την Ελλάδα ανύπαρκτη, έχουν την πολυτέλεια να αποφασίσουν ποιόν ή ποιάν θα προτείνουν για πρόεδρο Δημοκρατίας;

Είναι σαφές ότι επεβλήθη έξωθεν και άνωθεν, και η επιλογή της αποτελεί επιβράβευση των μνημονιακών τοποθετήσεών της ως αντιπρόεδρος και μετέπειτα πρόεδρος του ΣτΕ.

Παράλληλα φαίνεται ότι αποτελεί και επιλογή των Αμερικανών  αφού, οι Ρώσοι 
προχώρησαν σε μια φοβερή καταγγελία αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής της νέας υποψήφιας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. 

Η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, εξέδωσε απόφαση έκδοσης του  Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού ως «Mr Bitcoin» στην Γαλλία (αλλά ουσιαστικά στις ΗΠΑ, αφού η Γαλλία αποσύρει την αίτηση έκδοσης) και ως αντάλλαγμα για την απόφαση προτάθηκε για νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Σαν σχόλιο για τον μνημονιακό ρόλο του ΣτΕ που όλα τα αντισυνταγματικά μνημονιακά «μέτρα» τα «έντυσε»  με παρά φύσιν συνταγματικό ένδυμα, ξαναθυμίζουμε το κείμενο με το οποίο παραιτήθηκε ο προκάτοχος της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, ο  Ν. Σακελλαρίου. Διαβάστε το ή δείτε και ακούστε τον στο βίντεο που ακολουθεί! Τα λέει όλα!

Το πλήρες κείμενο της παραίτησης του κ. Σακελλαρίου

«Στην απόφασή μου αυτή κατέληξα μετά την πρόσφατη παραβίαση του απορρήτου της διασκέψεως του Δικαστηρίου σχετικά με το νέο ασφαλιστικό σύστημα και την εύλογη αναταραχή που προκάλεσε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Η αδιανόητη όσο και απαράδεκτη αυτή παραβίαση του δικαστικού απορρήτου, την οποία αντικειμενικά αδυνατώ να ελέγξω, επέφερε καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία και το κύρος του θεσμού του Συμβουλίου της Επικρατείας και δεν μου επιτρέπει, πλέον, να εξακολουθήσω να ασκώ τα δικαστικά μου καθήκοντα με την δέουσα ηρεμία και νηφαλιότητα.

Η σημερινή απόφασίς μου – έστω και αν απέχει λίγες μόνον ημέρες από την υποχρεωτική αποχώρησή μου από την υπηρεσία δεν παύει – όσο επιβεβλημένη και αν είναι – να αποτελεί μία πολύ επώδυνη απόφαση, για μένα που διανύω το 42ο έτος της δικαστικής μου σταδιοδρομίας, έχοντας αφιερώσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου στην υπηρεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας, έναν θεσμό, τον οποίο αγαπώ και θα συνεχίσω να αγαπώ μέχρι το τέλος της ζωής μου.

Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη, διότι δεν αποχωρώ αμαχητί, αφού όλα αυτά τα χρόνια αγωνίσθηκα, με τη βοήθεια του Θεού, τον αγώνα τον καλό.

Τη στιγμή, όμως, αυτή η σκέψις μου στρέφεται στους απλούς πολίτες, που είναι τα θύματα των μνημονίων και της κλιμακούμενης επικυριαρχίας του οικονομικού παράγοντος επί του θεσμικού, οι αντοχές των οποίων συνεχώς δοκιμάζονται από τα αλλεπάλληλα οικονομικά μέτρα, που λαμβάνονται με την επίκληση του λεγομένου δημοσιονομικού συμφέροντος και που συνεπάγονται υπέρογκες γι αυτούς επιβαρύνσεις, λόγω του σωρευτικού τους χαρακτήρος.

Ήδη, από την εποχή του πρώτου μνημονίου, ορισμένοι συνάδελφοί μου μεταξύ των οποίων και εγώ, είχαμε, με τις μειοψηφίες μας επισημάνει, τη μή συμβατότητα των ρυθμίσεων του μνημονίου με το Σύνταγμα και είχαμε, εγκαίρως, προειδοποιήσει, χωρίς δυστυχώς να εισακουστούμε, για την επερχόμενη πλήρη επικυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού, που επηρέασε, καίρια, το σύνολο σχεδόν της κρατικής δράσεως και σηματοδότησε την συνακόλουθη υποχώρηση του Κράτους Δικαίου και του Κοινωνικού Κράτους

Τα χρόνια που ακολούθησαν, οι αντοχές όλων μας δοκιμάσθηκαν ακόμη περισσότερο από τα νεώτερα μνημόνια που επέβαλαν τη λήψη και νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων, που συνοδεύθηκαν από τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Οι καταστάσεις αυτές, οδήγησαν το Δικαστήριο στην έκδοση σειράς αποφάσεων της Ολομελείας του σχετικά με την μή περαιτέρω μείωση των συντάξεων και την θεσμική θωράκιση των προσώπων, που είναι επιφορτισμένα με βασικές αποστολές του Κράτους, όπως η εθνική άμυνα, η ασφάλεια, η υγεία, η παιδεία και η δικαιοσύνη

Φρονούμε, ότι τα δικαστικά αυτά προηγούμενα και οι εγγυήσεις που ετέθησαν με αυτά, δέν μπορούν, χωρίς να παραβιάζεται το Σύνταγμα, να αγνοηθούν ούτε, πολύ περισσότερο, να παρακαμφθούν από το νομοθέτη, με το πρόσχημα της καταρτίσεως ενός νέου ασφαλιστικού συστήματος μέσω του επανυπολογισμού όλων, των μέχρι σήμερα, απονεμηθεισών συντάξεων – πράγμα που θέτει τους ήδη συνταξιούχους σε καθεστώς πλήρους ανασφαλείας, κατά παράβαση της αρχής της εμπιστοσύνης – και μέσω της εισαγωγής, σε συνάρτηση, πάντοτε, με τον επανυπολογισμό, ενός νέου τρόπου υπολογισμού των εφεξής απονεμομένων συντάξεων, μέτρα που οδηγούν, με μαθηματική ακρίβεια, σε περαιτέρω μείωση του ύψους των συντάξεων, το οποίο, όμως, έχει ήδη διαμορφωθεί, μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές τους, σε ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο.

Σε αντίθετη περίπτωση, εκτιμούμε, ότι είναι πλέον ή ορατός ο κίνδυνος περαιτέρω μειώσεως του ύψους των απονεμομένων συντάξεων, με τελικό αποτέλεσμα την πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων.

Αναμφιβόλως, ευρισκόμεθα προ μιας πολύ δυσχερούς καταστάσεως, η οποία, όμως, ευελπιστούμε ότι θα αντιμετωπισθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για μία ακόμη φορά, από την ανεξάρτητο ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία μετακυλίεται, παγίως, από την εκάστοτε πολιτική εξουσία, η επίλυσις των πιο σημαντικών προβλημάτων της Χώρας.

Εκφράζουμε, τέλος, τη βεβαιότητα ότι « έχουν γνώσιν οι φύλακες» και ότι οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, ανταποκρινόμενοι στην ιστορική παράδοση του Σώματος.

Επομένως, πρέπει όλοι να εξακολουθήσουμε να εμπιστευόμεθα την Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, τελούντες πάντοτε εν πλήρη επιγνώσει του γεγονότος, ότι «Υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας».




Αναμφίβολα έπεσε έξω! Ασφαλώς και  «υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας» αλλά επιβραβεύονται όλοι όσοι υπηρετούν τα μνημόνια και τα «μασκαρεύουν» με συνταγματικά ρούχα για να ξεγελιέται ο απλός κόσμος μέχρι να του πάρουν, με τον ΕΜΦΙΑ και τους άλλους φόρους, και αυτό το σπιτάκι που μένει...

ΑΙΣΧΟΣ! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου