Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020

ΖΟΥΜΕ ΗΔΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ


Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ
Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΙΠΠΟΣΜπροστά στα έκπληκτα και εκστατικά μάτια του Ευαγγελιστού αρχίζει τώρα η αποσφράγηση της Δευτέρας σφραγίδας.

Αρχίζει η Αποκάλυψη άλλων μεγάλων και κρυμμένων βουλών του Θεού.Φανερώνεται στον Θεόπτη συγγραφέα μία νέα σειρά γεγγονότων,που θα διασχύσουν την ιστορία του μέλλοντος της ανθρωπότητας..

Πρόκειται για γεγγονότα συνταρακτικά,που θα σείσουν με την θυελλώδη ορμή τους έθνη και λαούς.Πρόκειται για γεγονότα πολεμικά.Αποτέλεσμα εικόνας για ο κοκκινος ιππος της αποκαλυψεως

Με το άνοιγμα της 2ης σφραγίδας ,άκουσε πάλι ο Ιωάννης τη φωνή του δεύτερου ζώου,δηλαδή του αγγελικού κόσμου,που με τρόπο εντελώς μονολεκτικό,καλούσε το δεύτερο ίππο με τον ιππέα του να φανερωθεί.

"Έλα"φώναξε ο αγγελικός κόσμος και αμέσως βλέπει ο Ευαγγελιστής να ξεπετάγεται ένας ίππος πυρός,ένα άλογο ερυθρωπό,κοκκινωπό με ένα ιππέα που του δόθηκε η εξουσία να αφαιρέσει την ειρήνη από τη Γη.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά για να δούμε τι εννοούν οι σύντομες και γεμάτες επιβλητικότητα εικόνες της δευτέρας σφραγίδας.Γιατί παρουσιάζεται και πάλι ίππος;

Ο ίππος είναι σύμβολο πολεμικό.Θέλει ο θεός να αποκαλύψει στον Ευαγγελιστή και μέσω αυτού σε όλους τους Χριστιανούς,ότι εκτός από το λευκό πόλεμο των Χριστιανών,υπάρχερι και ένας άλλος πόλεμος.

Ο πόλεμος αυτός,δεν είναι πόλεμος αγάπης και ειρήνης,αλλά αιμοχαρής,αιμοδιψής και αιμοβόρος.Δεν πρόκειται για τους ειρηνικούς ,τους αγίους και αναίμακτους αγώνας των Χριστιανών,αλλά για συγκρούσεις βαρβαρικές.,για πολέμους αιματηρούς και πολυαίμακτους.

Ο κόκκινος ίππος συμβολίζει το αίμα του άγριου και αδυσώπητου πολέμου,το αίμα της ανελέητης σφαγής.

Αποτέλεσμα εικόνας για η αποκαλυψισ εξηγημενη

Ο κόκκινος ίππος είναι ο πόλεμος,συμβολίζει τη φωτιά και το αίμα,τους ατελεύτητους εσωτερικούς και εξωτερικούς πολέμους της ανθρωπότητας.

Γιατί όμως κάνει θραύση αυτός ο φοβερός και τρομερός πόλεμος;


Οι μεγάλες αυτές πληγές που έπληξαν και θα συνεχίσουν να πλήττουν την ανθρωπότητα μέχρι της συντελείας των αιώνων,θα είναι επακόλουθο της αποστασίας των ανθρώπων.

Παραχωρεί ο Θεός στον ιππέα του κόκκινου ίππου δηλαδή στους αιμοχαρείς τυράννους και ασεβείς ηγεμόνες, όργανα του Σατανά, να αφαιρέσουν την ειρήνη από τη Γη.

Τους επιτρέπει να σαρώνουν και να συγκλονίζουν την ανθρωπότητα με καταστροφικούς πολέμους.

Επιτρέπει εκρήξεις αιματηρών επαναστάσεων και συγκρούσεις φονικότατων μαχών.

Με την παραχώρηση του Θεού γίνεται άγριος, ατίθασος και εγκληματικός ο κόκκινος ίππος.

13.000.000 ήταν οι νεκροί του 1ου Παγκοσμίου πολέμου.

50.000.000 οι νεκροί κατά το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο.

250.000.000 ήταν οι τραυματίες των δύο αυτών παγκοσμίων πολέμων.

Αποτέλεσμα εικόνας για ο κοκκινος ιππος της αποκαλυψεως

Επιτρέπει ο Θεός να αφαιρείται η ειρήνη από τη Γη, όταν οι άνθρωποι με την αμαρτία τους ασεβούν αμετανόητα στο θέλημα του Θεού. 

Επιτρέπει τότε για να συνετίσει την ανθρωπότητα. Αφήνει να χυθεί αίμα για να καταλάβουν οι άνθρωποι τον ξεπεσμό τους. Τους τιμωρεί για να συνέλθουν και να σωθούν. Οι πληγές του πολέμου έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα για τους πιστούς. 

Πίσω από κάθε πόλεμο κρύβεται μία ατελείωτη αλυσίδα αμαρτημάτων, ένα πελώριο χάος απιστίας και αδιαφορίας, ένα τρομερό θηρίο αδικίας, κακίας, μίσους, πλεονεξίας και αποστασίας.
η μεγάλη μάχαιρα του αιμοδιψούς καβαλάρη είχε διαφορετική ισχύ δια μέσου των αιώνων.

Από τα ξίφη και τα λιανοντούφεκα έφτασε στους ιλιγγιώδεις εξοπλισμούς των πυραύλων και των ατομικών βομβών.

Ποιός ξέρει τι οπλισμό θα φέρει ο πολεμοχαρής αυτός καβαλάρης στο μέλλον!

(Σήμερα εκτός από τα βιολογικά, χημικά και πυρηνικά όπλα έχουμε περάσει σε εξοπλισμούς με ρομποτικά και διαστημικά όπλα, ενώ δοκιμάζονται και όπλα λέιζερ. Σε ισχύ βρίσκονται ήδη τα drone (UAV)ενώ και ο ηλεκτρονικός πόλεμος με παρεμβολές και άλλες εκπλήξεις βρίσκεται σε εξέλιξη)

Αποτέλεσμα εικόνας για ο κοκκινος ιππος της αποκαλυψεως


Οι τρομεροί πόλεμοι για τους οποίους μιλάει η δεύτερη σφραγίδα, δεν προσδιορίζονται χρονικά. Τα γεγονότα αυτά δεν μπορούν να ερευνηθούν.

Οι πόλεμοι εμφανίζονται και ως γνώρισμα των έσχατων καιρών. Δεν σημαίνει όμως ότι σε κάθε πόλεμο θα πρέπει να εντοπίζουμε και το τέλος του κόσμου. 

Με τον πόλεμο μας καλεί να αφυπνιστούμε, να σηκωθούμε από την οκνηρία και τη ραστώνη της αμαρτίας, για να σωθούμε. Ο πόλεμος του φωτός με το σκοτάδι είναι συνεχής και ακατάπαυστος. 

Καλούμεθα από θεατές να γίνουμε μαχητές. Αν είμαστε σε λανθασμένο στρατόπεδο να αυτομολήσουμε στους αγωνιζόμενους με το Λευκό ίππο. Ο πόλεμος του λευκού με τον κόκκινο βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Ο δεύτερος θα αφανιστεί από τον πρώτο. Εμείς γνωρίζουμε εκ των προτέρων το νικητή. Η νίκη ανήκει στον ιππέα του λευκού ίππου. Ας επιστρατευτούμε κάτω από τον άτρωτο νικητή Χριστό και ας διεξάγουμε την ειρηνική μάχη Του. 

Αφού θα καταργηθεί η ανομία θα παύσει ο πόλεμος και τα πολεμικά όπλα θα γίνουν γεωργικά εργαλεία. Είναι ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί ο πολυσυζητημένος αφοπλισμός.

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΕΞΗΓΗΜΕΝΗ

ΑΡΧΙΜ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Δ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου