Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ΜΑΣ ΦΟΡΕΣΑΝ ΜΑΣΚΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΡΑ Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ C ΠΟΥ ΤΟ ΘΩΡΑΚΙΖΕΙ


 ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ   ΑΡΙΖΟΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ C ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ COVID-19

ΒΙΝΤΕΟ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ-ΒΙΟΛΟΓΟΥ Γ. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ




 Μπορεί μια κοινή βιταμίνη να αποδειχθεί βασικό στοιχείο για τη θεραπεία του κοροναϊού; Μερικοί γιατροί στην Κίνα και στη Νέα Υόρκη χρησιμοποιούν τη βιταμίνη C για να θεραπεύσουν τους ασθενείς τους. 


Dr. Steven Katz - Naturopathic Physicians Group


Ένας γιατρός από την Αριζόνα που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνική για άλλες λοιμώξεις εξηγεί γιατί η βιταμίνη C μπορεί να είναι αποτελεσματική. Το κλειδί, λέει ότι είναι: Απορρόφηση μέσω IV (ενδοφλέβια) .







© 
Ένας γιατρός από την Αριζόνα εξηγεί γιατί η βιταμίνη C μέσω IV(ενδοφλέβια) μπορεί να είναι αποτελεσματική. 

«Όταν οι άνθρωποι αρρωσταίνουν, το πρώτο πράγμα στο σώμα τους που πραγματικά εξαντλείται είναι η βιταμίνη C», δήλωσε ο Δρ Στίβεν Κάτζ, ένας φυσιοπαθητικός γιατρός στο Scottsdale.

Ο Δρ Katz συχνά βλέπει ασθενείς με πνευμονία ή βρογχίτιδα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι ο κορωναϊός μπορεί να οδηγήσει σε έπιπλοκές όπως η πνευμονία.

«Έχω χρησιμοποιήσει τη βιταμίνη C για ασθενείς με οξεία και χρόνια λοίμωξη για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε.

Είπε ότι η ανοσοποιητική υποστήριξη που έχει η βιταμίνη στο σώμα ενός ατόμου είναι απίστευτη. 

Αλλά είπε ότι υπ[΄αρχει κάτι καλύτερο από το τυπικό χάπι της βιταμίνης C. Αντ 'αυτού, μια πολύ υψηλή δόση της μέσω IV (ενδοφλέβια) είπε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει και να σώσει τους βαρειά ασθενείς από COVID-19.

«Η απορρόφηση της  βιταμίνης C θα είναι πολύ υψηλότερη όταν χορηγείται  μέσω IV (ενδοφλέβια)  επειδή απορροφάται αμέσως», είπε.

Ο Δρ. Katz είπε ότι οι γιατροί της Νέας Υόρκης δίνουν στους ασθενείς περίπου 6,000 χιλιοστόγραμμα (6 γραμμάρια) ημερησίως  IV και βλέπουν θετικά αποτελέσματα, αλλά προειδοποιεί ότι με το χάπι, οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να παίρνουν περισσότερα από 2.000 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C ανά ημέρα, εκτός αν τους πει ο γιατρός τους.

Αλλά ο Δρ. Katz είπε ότι καθώς οι γιατροί αγωνίζονται για να βρουν θεραπεία ή εμβόλιο για το COVID-19, μόνο η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει και μπορεί να δώσει στους ασθενείς αυτούς την ευκαιρία να ανακάμψουν.

Ωστόσο, τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η βιταμίνη C αποτρέπει ή μπορεί να θεραπεύσει από τον ιό 
(σ. Οίμου: πολύ παράξενο!!!).

ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ


ΣΗΜΕΙΩΣΗ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ 
ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Ρωτήσαμε σχετικά τον δικό μας ερευνητή Βιολόγο Γιώργο Βολουδάκη ο οποίος σε άλλη παλαιότερη ερώτησή  είχε προτείνει 2-4 γραμμάρια βιταμίνης C ανά ημέρα, ενώ ο Δρ. Katz  είπε ότι όσοι παίρνουν  βιταμίνης C σε χάπι, δεν θα πρέπει να παίρνουν περισσότερα από 2.000 χιλιοστόγραμμα (2 γραμμάρια) ανά ημέρα, εκτός αν τους πει ο γιατρός τους. 

Επίσης του ζητήσαμε να σχολιάσει την αναφορά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με την βιταμίνη C.

Ο Γιώργος Βολουδάκης μας απήντησε τα εξής.

Δεν γνωρίζω να υπάρχει επιστημονικό σύγγραμμα (paper) το οποίο να αποτρέπει την λήψη άνω των 2 γραμμαρίων Βιταμίνης C. Και είναι απλό το γιατί. Η Βιταμίνη C είναι η μόνη Βιταμίνη που η υπερδοσολογία της δεν προκαλεί υπερβιταμίνωση καθώς το πλεόνασμά της αποβάλλεται από τον ανθρώπινο οργανισμό.

 Μου κάνει εντύπωση πως ο ο Δρ. Katz, ενώ επισημαίνει κάτι που δεν τεκμαίρεται για το χάπι, δεν αναφέρει καν την μόνη αντένδειξη λήψης Βιταμίνης C την οποία όπως σας είχα αναφέρει και τότε δεν μπορούν να πάρουν όσοι έχουν ανεπάρκεια του ενζύμου G6PD.

Ίσως τον παρασύρει ο ενθουσιασμός του για την ενδοφλέβια  Βιταμίνη C την οποία ο ίδιος εφαρμόζει και η οποία ασφαλώς βοηθάει σε ασθενείς με οξείες παθήσεις που άλλωστε δεν μπορούν να πάρουν από το στόμα οποιοδήποτε χάπι. Με την προϋπόθεση πάντα ότι δεν έχουν ανεπάρκεια του ενζύμου G6PD.

Για την αναφορά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με την βιταμίνη C δεν θα πω πολλά, κρίνεται από μόνη της ως αντιεπιστημονική, εφ΄όσον όλοι γνωρίζουν ότι η Βιταμίνη C ανορθώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και ως εκ τούτου θωρακίζει τον οργανισμό από κάθε ασθένεια, άρα και ίωση.

Αλλά επιφυλλάσσομαι να γράψω ένα εκτενές άρθρο με επιστημονικές αναφο
ρές για το θέμα που είναι άκρως επίκαιρο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου