Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

ΚΑΙΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΓΕΩΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Ο ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ...




Κοινοποιεί ο Γεωκών

 Οι στεφανιαίες αρτηρίες διέρχονται από την επιφάνεια της καρδιάς και ενώνονται στο πίσω τμήμα της, σχηματίζοντας, έτσι, σχεδόν έναν κύκλο. 

Όταν οι αρχαίοι είχαν πρωτοπαρατηρήσει αυτή τους τη διάταξη, την είχαν περιγράψει σαν κορώνα και έτσι ονομάσθηκαν στα λατινικά (κορωνοειδείς) – ένας όρος που ισχύει και στις ημέρες μας.

Μήνυμα Γέροντα : 

«Τον ιό αυτόν τον έχουν αφήσει ελεύθερο εσκεμμένα για να προκαλέσουν φόβο, και θανάτους…τα εμβόλια είναι άχρηστα, το αποτέλεσμα του ιού είναι να φράξει η στεφανιαία αρτηρία 
(κορωνοειδή ) και να επέλθει ο θάνατος…

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ: ο ιός θεραπεύεται ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ που χρησιμοποιούν για την καρδία, επίσης με ΚΙΝΙΝΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΡΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ, ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΚΙΝΟΑ, ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ  (1 ΠΟΤΗΡΙ ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ  2 ποτήρια νερό, τα αναμιγνύουμε στο Μίξερ και τον χυμό τον πίνουμε, είναι πολύ πικρό αλλά θεραπεύει )  ένα κουτάλι 3 φορές την ημέρα.

Να τρώμε πολλά λεμόνια, πορτοκάλια, Γκρέιπ φρουτ…»

Ο συνεργάτης του ιστολογίου μας Γ. Βολουδάκης στον οποίο θέσαμε υπ΄όψιν το μήνυμα του γέροντος, με την ιδιότητά του Ερευνητού Βιολόγου μας έγραψε το κάτωθι σύντομο σημείωμα: 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ

Κατ αρχάς με εξέπληξε η σαφήνεια και η ψυχραιμία του γέροντος.
Με λίγα λόγια είπε σχεδόν τα πάντα! Για την θεραπεία θα πρέπει πάντως να ζητήσουμε ιατρική αν όχι νοσοκομειακή περίθαλψη και αγωγή. 

Όμως όσα προτείνει ο γέροντας, εκτός των φαρμάκων που θα πρέπει να λαμβάνονται μετά από ιατρική διάγνωση και σύσταση, τα βότανα και φρούτα που προτείνει είναι πλούσια σε βιταμίνη C. 

Εγώ στο Νοσοκομείο που υπηρετώ είμαι γνωστός και ως Μr Vitamin C! Eίναι ευκολότερο πάντως να πάρουμε 2-4 κάψουλες του 1 γραμμαρίου βιταμίνη  C. 

Βιταμίνη C δεν μπορούν να πάρουν όσοι έχουν ανεπάρκεια του ενζύμου G6PD

Αν έχετε φάει κουκιά χωρίς να σας πειράξουν δεν έχετε  ανεπάρκεια του ενζύμου G6PD. Αλλιώς πριν πάρετε βιταμίνη C πρέπει να κάνετε εξέταση αίματος για G6PD. 

Όσοι ακολουθήσουν την συμβουλή του γέροντος για τα ομογενοποιημένα φύλλα ελιάς χρειάζεται προσοχή τα φύλλα να είναι από δέντρο φυσικής ή έστω βιολογικής γεωργίας χωρίς φυτοφάρμακα και αφού έχουν πλυθεί πολύ καλά.  

Θα ήθελα πάντως να ξανατονίσω την ψυχραιμία του γέροντος και να την συστήσω σε όλους. 

Δεν είμαι λοιμωξιολόγος αλλά μια γρήγορη στατιστική μελέτη δείχνει ότι εφ΄όσον είναι 1.105.630 οι θάνατοι που προκλήθηκαν από μεταδοτικές ασθένειες φέτος παγκοσμίως το μερίδιο της Κίνας είναι περίπου 202.000. 

Διαιρώντας δια 8 (ο κορωναϊός εμφανίστηκε πριν ενάμισι μήνα) έχουμε 25.300 θανάτους που προκλήθηκαν από μεταδοτικές ασθένειες το διάστημα αυτό του  ενάμισι μήνα στην Κίνα.
Οι 180 θάνατοι από κορωναϊό είναι 0,7% των συνολικών θανάτων στην Κίνα από μεταδοτικές ασθένειες μέσα στο διάστημα του ενάμισι μήνα. Μάλλον ο τρόμος των media κυριαρχεί πάνω από την λογική. Επομένως ακούστε τον γέροντα και διδαχθείτε από την ψυχραιμία του. Την ευχή του να έχουμε.


 Δρ. Γ. Ε. Βολουδάκης
Λογοτένης, Ερευνητής Βιολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου