Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟΥ ΨΩΡΙΑΡΗ...

ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ: ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ

2 ΒΙΝΤΕΟ


ΑΘΑΜΑΝΑΣ

Το μεγαλύτερο ίσως περιβαλλοντικό έγκλημα των τελευταίων δεκαετιών, και ιδιαιτέρως στην Ελλάδα, υπήρξε η αλόγιστη εγκατάσταση τεράστιων αιολικών πάρκων στα βουνά της χώρας, και μάλιστα σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, προστατευόμενες από τη συνθήκη Natura 2000.

Για τις επιπτώσεις των αιολικών πάρκων στην Ελλάδα, το άρθρο του πολύ γνωστού και έγκριτου επιστήμονα, κ. Α. Τσελέντη, ήταν (και είναι) πλήρως ενημερωτικό:

Πέραν όμως της προφανούς βεβήλωσης του φυσικού κάλλους, της απεχθέστατης αισθητικής ρύπανσης, η οποία μετέτρεψε τοπία πρώην ψυχικής αγαλλίασης σε τοπία τωρινής αναγούλας της ψυχής, η καταστροφή των οικοσυστημάτων και οι βαρύτατες επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον και τη δημόσια υγεία είναι επιβεβαιωμένες από πλήθος μελετών, τόσο έγκριτων διεθνώς πανεπιστημίων, όπως αυτό του Harvard (Η.Π.Α.), όσο και άλλων δημόσιων οργανισμών (πχ., σε Γερμανία, Ολλανδία, Δανία, κλπ). 

 Όλες οι παρακάτω αναφορές δίδονται για του λόγου το αληθές και την ενημέρωσή σας:





Στην Ελλάδα λοιπόν, αντί να λάβουμε το πάθημα των άλλων χωρών, οι οποίες εγκατέστησαν άρδην αιολικά πάρκα, ως μάθημα προς αποφυγή, με γνώμονα και μόνον την απληστία και το αλόγιστο κέρδος για τους ελάχιστους γνωστούς "ημέτερους", αλλά κυρίως για την ικανοποίηση ξένων συμφερόντων (ιδίως Γερμανικών), όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις προχώρησαν σε μια απίστευτη και απεχθέστατη καταστροφή του φυσικού κάλλους της χώρας με τεράστιες επιπτώσεις σε γεωργία, κτηνοτροφία, τουρισμό, αλλά και την δημόσια υγεία των Ελλήνων... 

Και όλα αυτά, με ένα ισχνότατο ανταποδοτικό οικονομικό όφελος για τη χώρα (δείτε που έφτασε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος εξαιτίας της "πράσινης" ανάπτυξης).


Η απάντηση από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και η βαριά τιμωρία για το περιβαλλοντικό έγκλημα των ελληνικών κυβερνήσεων αποτελεί και την απόδειξη όλων των παραπάνω αναφερόμενων. 

 Κάτι που επιμελώς έχει αποκρυφτεί από τα μεγάλα Μ.Μ.Ε. της χώρας. Για την ενημέρωσή σας λοιπόν μπορείτε να επισκεφτείτε τους παρακάτω διαδικτυακούς τόπους:





Όχι μόνον θα πρέπει να σταματήσει κάθε σκέψη για περαιτέρω βεβήλωση της φύσης, αλλά θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν προγράμματα ξηλώματος των κακουργηματικών αυτών κατασκευών από τα πανέμορφα ελληνικά βουνά και αποκατάσταση των πληγών που έχουν επιφέρει στο φυσικό περιβάλλον (πχ., οι τεράστιες βάσεις από μπετόν και σίδερο, έχουν επιφέρει βαρύτατες επιπτώσεις στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, και στις κοντινές πηγές). 

 Το κόστος αυτό θα πρέπει βεβαίως να το επιβαρυνθούν όλοι όσοι κέρδισαν χρήματα από την τεράστια ζημιά που έγινε στη χώρα.


Παρακάτω δίδεται ενημερωτικό βίντεο, για το πως αντιμετώπισε συνειδητοποιημένη τοπική κοινωνία (σε ξένη χώρα), το ζημιογόνο αιολικό πάρκο στην περιοχή τους:



Τέλος, ενημερωτικά και πάλι, το παρακάτω βίντεο μας δείχνει ίσως τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο μαζικού ξηλώματος των αιολικών καρκινωμάτων από το φυσικό περιβάλλον:

    

Ευχόμαστε, οι ιθύνοντες, αλλά και όλες οι τοπικές κοινωνίες, να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους απέναντι στη βιωσιμότητα του φυσικού περιβάλλοντος και την δημόσια υγεία, και να προχωρήσουν άμεσα στην αποκατάσταση όλων των πληγών που έχει φέρει η απεχθής απληστία των προηγούμενων κυβερνήσεων.

ΑΜΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου