Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ "ΕΘΝΙΚΟΥ" ΠΕΝΘΟΥΣ ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ...

ΟΥΕ ΗΜΙΝ «ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ»

 

Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου


Οι ηγέτες της Ε.Ε., ως σημερινοί φαρισαίοι, με την βοήθεια των ΜΜΕ, έριξαν ως “στάχτη στα μάτια” για να ηρεμήσουν τις συνειδήσεις των λαών της, την συμφωνία για τη μετανάστευση και το άσυλο, που επιτεύχθηκε από τους υπουργούς Εσωτερικών της στις αρχές του Ιουνίου ε.ε. και μάλιστα την χαιρέτησαν ως ιστορική.

Όμως προχθές ένα ακόμα συγκλονιστικό εγκληματικό γεγονός συνετελέσθη μπροστά στα μάτια της διεθνούς “κοινότητας”, που αποκάλυψε το μέγεθος της υποκρισίας των . Παρόμοια έγιναν και στο παρελθόν και δυστυχώς θα συμβούν και στο μέλλον.

Το πολύνεκρο ναυάγιο αλιευτικού σκάφους φορτωμένο με μετανάστες στη Μεσόγειο δυτικά της Πύλου! Εκτιμάται ότι ο αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν στο δουλεμπορικό σκάφος ξεπερνούσαν και τους 500 και έχουν διασωθεί μόνο 104.

Είχε ξεκινήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης με μετανάστες από το Πακισταν, την Αιγυπτο, τη Συρία και την Παλαιστίνη και κατευθύνετο προς την Ιταλία.

Η αντιμετώπιση του τραγικού συμβάντος , από τα κρατικά όργανα έγινε σύμφωνα με τα θεσμοθετηθέντα από την Ε.Ε. Ο τρόπος αυτός αντιμετώπισης αποκαλύπτει την εξής αλήθεια στην ανθρωπότητα.

Εμείς οι λαοί της “Δύσεως” είμαστε οι σημερινοί “βάρβαροι”, που υλοποιούμε στις κοινωνίες τα δόγματα του “Νεοφιλελευθερισμού” και δημιουργούμε έτσι την νέα “μετανάστευση των λαών” προς την Ευρώπη.

Υλοποίηση μιας πολιτικής, που συνιστά ένα ακόμη διαρκές έγκλημα του σύγχρονου κυρίαρχου οικονομικού συστήματος στον σημερινό κόσμο, του καπιταλισμού.

Αποδεικνύεται με το ανωτέρω τραγικό γεγονός ότι τα όσα κάνει η Ε.Ε. είναι απλά ένα τσιρότο για μια βαθιά και χαίνουσα πληγή. Μια πληγή που άνοιξε στον κόσμο με την λειτουργία του το άρρωστο κοινωνικό σύστημα του αντίχριστου εωσφορικού καπιταλισμού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος και ποιμενάρχης μας Ιερώνυμος για το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Πύλου αφού εξέφρασε τον βαθύτατο πόνο του δήλωσε στη συνέχεια μεταξύ άλλων και τα εξής: “Οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι αναλώσιμες, δεν αποτελούν ούτε αριθμούς, ούτε στατιστικά δεδομένα.

Είναι μοναδικές και πολύτιμες, όλες εξίσου σπουδαίες και σημαντικές για τον Δημιουργό…

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ισχυροί του κόσμου τούτου οφείλουν πλέον να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν αποφασιστικά τη χαριστική βολή στα άθλια κυκλώματα των εγκληματιών διακινητών αδύναμων και απελπισμένων ανθρώπων και, ταυτόχρονα, τις λύσεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό ζήτημα, που τιμούν τις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού μας.”.

Με τον πρέποντα σεβασμό προς το πρόσωπό του ως ένας πιστός οφείλω να του πω πως η δήλωσή του δεν ανταποκρίνεται πλήρως προς το χρέος του της “διακονίας του λόγου”.

Είναι ελλιπής. Όφειλε ευθαρσώς να καταγγείλει τους πολιτικούς ηγέτες του κόσμου που δεν σταματήσουν εδώ και τώρα τους πολέμους όπου γης που διεξάγουν, ή τους υποδαυλίζουν, είτε στη Συρία, είτε στην Υεμένη, είτε στο Ιράκ, είτε στην Ουκρανία και οπουδήποτε αλλού.

Επίσης όφειλε να καταγγείλει την οικονομική ηγεσία του κόσμου που στέλνει όπλα στους εμπολέμους.

Πρότυπό του για την στάση του απέναντι στις κοσμικές εξουσίες να έχει την στάση του Ιωάννου του Προδρόμου και του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και όχι του μακαριστού προκατόχου του Σεραφείμ.

Οι ποιο πολλοί από τους έχοντες την μεγαλύτερη επιρροή κοσμικοί άρχοντες, που ηγούνται των κρατών και των κοινωνιών ως σύγχρονοι οι φαρισαίοι οι περισσότεροι λένε ότι είναι Χριστιανοί. Όπως και εμείς που λέμε ότι είμαστε Χριστιανοί. Δηλαδή ότι “εις Χριστόν εβαπτίσθημεν και Χριστόν ενεδύθημεν”.

Τώρα που τα βλέπουμε να εξελίσσονται όλα αυτά τα ανεχόμαστε και δεν αντιδρούμε!!!! ΟΥΕ ΗΜΙΝ “ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ”.

 Νικήτας Αποστόλου



4 σχόλια:

  1. ΝΙΚΗΤΑ
    ΕΓΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ,ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΣΕΜΝΑ .
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
    ΕΣΤΩ ΤΩΡΑ ,ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΚΑΠΟΙΑ ΑΧΤΙΔΑ ,ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΠΙΔΑ;
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ,ΠΑΛΙ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΘΑ ΠΡΟΤΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ .
    ΜΕΡΙΚΟΙ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΙΡΩΝΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΥΤΟ.
    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ, ΟΙ ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ
    ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΣΕ ΤΥΦΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΓΚΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ ΣΤΗΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ.
    ΘΑ ΔΟΥΜΕ ,ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ Η ΝΕΚΡΟΨΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας μεγάλος μυσταγωγός του Πνευματικού Νόμου, ο Άγιος Μάρκος ο Αθηναίος δηλώνει απερίφραστα ότι οι ακούσιες θλίψεις που μας συμβαίνουν έχουν ως αιτία τα εκούσια πάθη μας. Ο δε Θεός με πολλή σοφία, φιλανθρωπία και ταιριαστό τρόπο απονέμει "τα ακούσια τοις εκουσίοις".

    Σε όποιο βαθμό ανάπτυξης βρίσκεται η κακία μας, ανάλογη είναι και η καρποφορία της, η ακούσιος επιφορά της θλίψεως. Κανείς δεν ξεφεύγει από αυτή τη δίκαιη και ανυποχώρητη ενέργεια του Πνευματικού Νόμου, εκτός μόνο "δια Προσευχής και Μετανοίας" (περί νόμου §95, σελ. 98).

    Προσωπικά, ο μόνος τρόπος που χρησιμοποιώ για να συμβάλλω, στα μέτρα της αθλιότητάς μου, στην άμβλυνση των καθημερινά αναφυόμενων και των αναμενόμενων δεινών συμβάσεων (θλίψεων) είναι η Προσευχή, η υπομονή και η βεβαιότητα, πως ό,τι συμβαίνει οφείλεται στη θέληση του ανθρώπου να επιβιώσει άναρχα, με τις δικές του δυνάμεις, ζώντας στα αποπνικτικά όρια της φύσεώς του και ζητώντας να πετύχει όσα μπορεί να πραγματοποιήσει ΜΟΝΟ όταν βρίσκεται σε ενότητα με την Τριαδική Αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὁσίου Μάρκου τοῦ Ἀσκητοῦ: Συστάσεις τοῦ νοῦ πρός τήν ψυχή.

      Ἑρμηνευτική Ἀπόδοση:
      Ἀδελφότης Ἱερᾶς Μονῆς Τιμίου Προδρόμου Καρέα, Αττικής.

      https://www.imaik.gr/?p=415

      Διαγραφή
  3. Εδώ αμφισβητείται η ορθόδοξη χριστιανικότητα των επισκόπων, τι να λέμε για επίδοξους "χριστιανούς πολιτικούς;" Αλλά να ξέρετε η εκκλησία θα φύγει και εμείς θα την ψάχνουμε στον καίσαρα, πάντα έφευγε από τους υποκριτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή