Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΘΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΕΙ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ:"ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ..." ;

ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΛΗΝ ΚΚΕ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ



 
ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ
Πλησιάζουν τα γεγονότα και σχηματιζεται η εικόνα που επαληθεύει την γερόντισσα που είχε πεί αρχές Μαΐου ότι:

"ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ. ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ."


Πάνε για οικουμενική κυβέρνηση πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής
Πέντε ημέρες πριν στηθούν και πάλι οι κάλπες όλο και περισσότερο γίνεται σαφές ότι πιθανότατα το αποτέλεσμα των εκλογών θα οδηγήσει σε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας όλων των κομμάτων πλήν ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής.
Είναι δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και πρώτος να είναι θα είναι πολύ μακριά από την αυτοδυναμία. Όπως δεδομένο είναι ότι για να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις δεν αρκεί π.χ. το 30% του ΣΥΡΙΖΑ και το 6% της ΔΗΜΑΡ.



Άρα η οικουμενική κυβέρνηση είναι η μόνη λύση και ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να το λένε. Χθες το βράδυ το κορυφαίο στέλεχος του κόμματος ο Γ.Σταθάκης (μάλιστα είναι από αυτούς που ξέρουν τι λένε και πότε να το λένε και δεν μιλάει ποτέ στον αέρα) σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης το ξεκαθάρισε: "Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου όποιο και αν είναι το αποτέλεμα της κάλπης".
Σήμερα η θέση του Ε.Βενιζέλου, ότι "Θα στηρίξει κυβέρνηση μόνο αν συμμετάσχει και το δεύτερο κόμμα" και η θέση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου ότι "Όλοι πρέπει να υποχωρήσουν σε ορισμένα σημεία από τις θέσεις τους γιατί το τσουνάμι έρχεται και εμείς καθόμαστε και γυαλίζουμε τη βάρκα" ζητώντας κυβέρνηση απ'όλα τα κόμματα, απλά συνηγορούν στις εξελίξεις που έρχονται.
Μάλιστα καλά ενημερωμένοι πολιτικοί παρατηρητές ήδη συζητούν για "Πρωθυπουργό προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ.: σχεδόν όλοι θεωρούν ότι θα είναι πρώτο κόμμα) και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης από τη ΝΔ". Χωρίς να συμμετέχουν στην κυβέρνηση Α.Τσίπρας και Α.Σαμαράς.Ή το αντίθετο, αν ανατραπούν οι προβλέψεις.
Ως πρωθυπουργός κατονομάζεται στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με κυβερνητική θητεία παλαιότερα, που χαίρει σεβασμού σε όλες τις παρατάξεις, είναι χαμηλών τόνων και πάνω απ'όλα γνωρίζει τα οικονομικά καλά.
Αυτό λοιπόν που θεωρείται βέβαιο είναι πρώτον η δημιουργία κυβέρνηση και δεύτερον ο οικουμενικός χαρακτήρας αυτής... Σε λίγες ημέρες θα ξέρουμε..





1 σχόλιο:

  1. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ:

    1o κόμμα Νεα Δημοκρατια
    2ο κομμα Συριζα (με 1% διαφορα)
    3ο κομμα Πανος Καμμενος
    4ο κομμα Χρυση Αυγη με 11%
    5ο Κομμα ΠΑΣΟΚ

    ΕΧΩ ΤΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή