Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ, ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΑΠ΄ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ...

 
 
ΔΥΟ ΓΑΪΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ
ΣΕ ΞΕΝΟ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ
 
 
 



 
ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΗΝ PAX ALEMANIA

 
Μια πρώτη "μετωπική" είχαν ο νέος υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λου, με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγανγκ Σόιμπλε, με αφορμή την συνταγή για την αντιμετώπιση της κρίσης. Μια σύγκρουση που έχει πολύ ευρύτερες γεωπολιτικές προεκτάσεις.
Την στιγμή που το Βερολίνο επιχειρεί να καταστήσει την Ευρώπη μέχρι τα σύνορα με την Λευκορωσία και την Ουκρανία "γερμανική ενδοχώρα" οι ΗΠΑ αντιδρούν. Και θα αντιδρούν όλο και πιο έντονα στο μέλλον.




Ο Τ.Λου άρχισε να μιλάει ανοικτά για την ανάγκη τόνωσης της ρευστότητας, άρα εμμέσως υπογραμμίζοντας ότι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων πλήττουν την οικονομία και είναι αντιπαραγωγικές, ενώ ο Σόιμπλε διαμαρτυρήθηκε, επίσης δημοσίως, λέγοντας ότι καλό θα ήταν οι συμβουλές να μη δίνονται δημοσίως.
Σημασία έχει ότι οι ΗΠΑ, σε περιπτώσεις κρατών όπως η Ελλάδα που νιώθουν "το χαλί να τραβιέται κάτω από τα πόδια τους", επιμένουν να έχουν λόγο και αυτό θα το δούμε όλο και πιο έντονα προσεχώς...
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου