Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

O ΣYNEXIΣTHΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ


ΣYΓΧΑΡHΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


 
 
Στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον «σύντροφο Νικολάς Μαδούρο», ο επικεφαλής της κουβανικής κυβέρνησης υπογραμμίζει πως η νίκη του «καταδεικνύει τη δύναμη των ιδεών και του έργου του Κομαντάντε Ούγο Τσάβες»
Για την «σημαντική» νίκη του στις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα, συνεχάρη τον Νικόλα Μαδούρο ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο.

Σύμφωνα με τον κ. Κάστρο, η νίκη αντιπροσωπεύει «τη συνέχεια της Μπολιβαριανής Επανάστασης».

Στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον «σύντροφο Νικολάς Μαδούρο», ο επικεφαλής της κουβανικής κυβέρνησης υπογραμμίζει πως η νίκη του «καταδεικνύει τη δύναμη των ιδεών και του έργου του διοικητή Ούγο Τσάβες».

«Αγαπητέ Νικολάς, εξ ονόματος της κυβέρνησης και του λαού της Κούβας, σε συγχαίρω για τη σημαντική αυτή νίκη, η οποία καταδεικνύει τη δύναμη των ιδεών και του έργου του Κομαντάντε Ούγο Τσάβες. Τούτη η αποφασιστική νίκη κι η αφοσίωση του λαού εξασφαλίζουν την συνέχεια της Μπολιβαριανής Επανάστασης και της πραγματικής ολοκλήρωσης της Δικής μας Αμερικής», υπογραμμίζεται στο κείμενο του μηνύματος, το οποίο δημοσιεύεται στο όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του Κουβανικού ΚΚ Γκράνμα.

«Σου επαναβεβαιώνω την πλήρη αλληλεγγύη και τη συστράτευσή μας», καταλήγει ο πρόεδρος της Κούβας.

Ο διάδοχος του Τσάβες επικράτησε με βραχεία κεφαλή μόλις 300.000 ψήφων στην εκλογική αναμέτρηση έναντι του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες, ο οποίος αμφισβητεί το αποτέλεσμα κι αξιώνει επανακαταμέτρηση των ψήφων μίας προς μία.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε πως ο Νικολάς Μαδούρο θα ανακηρυχθεί επισήμως νικητής των προεδρικών εκλογών από την εφορευτική επιτροπή, παρά τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης κάλεσαν τον κόσμο να παραβρεθεί στην εκδήλωση στο κέντρο του Καράκας, στις 11 και μιση το βραδυ, ώρα Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου