Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΑΡΩΝΕΙ Ο ΜΠΕΠΕ ΓΚΡΙΛΛΟ!



ΤΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ









Ο χρόνος στην Ιταλία για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου τελειώνει, ενώ οι δέκα «σοφοί» προσπαθούν να βγάλουν τη χώρα από τον... λαβύρινθο.

Την πολιτική κατάσταση στη χώρα σκοτεινιάζει η εκλογή νέου προέδρου. Η θητεία του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο λήγει στις 15 Μαΐου και ανάμεσα στα ονόματα που συζητιούνται έντονα είναι αυτό του πρώην πρωθυπουργού, Ρομάνο Πρόντι .
Ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι,ήταν αυτός που πρότεινε τον Πρόντι για διάδοχο του Ναπολιτάνο, υποψηφιότητα που βρίσκει αντίθετο τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας , Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Μπερσάνι όμως δεν λέει κουβέντα για να προσφύγουν ξανά στις κάλπες, αφού οι πιο πρόσφατες δημοσκοπησεις στην Ιταλία δείχνουν τον Μπέπε Γκρίλλο να ξεπερνά το 30% στην πρόθεση ψήφου...

Για να αποφανθούν οι «σοφοί» δεν τους έχει τεθεί προθεσμία, λες και δεν είναι ακυβέρνητη η χώρα, αλλά το μπερλουσκονικό κόμμα "Λαός της Ελευθερίας" ( PdL) ζήτησε να ολοκληρώσουν το έργο τους μέσα σε δέκα ημέρες (βρισκόμαστε σήμερα στη δεύτερη μέρα εργασιών).

Ο Αλφάνο, γραμματέας του κόμματος (και δεξί χέρι του Μπερλουσκόνι) επανέλαβε πως το κόμμα θέλει είτε σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού (και όχι τεχνοκρατών) ή άμεση επιστροφή στις κάλπες.

Ο Μπέπε Γκρίλλο βέβαια δεν ζητάει εκλογές αφού ξέρει ότι όσο περνάνε οι μέρες το ποσοστό του αυξάνεται...

Ενώ το πολικό αδιέξοδο βαθαίνει, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθεί έναν κεντροαριστερό στο Προεδρικό Μέγαρο, εννοώντας τον Πρόντι.


 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου