Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ


ΤΣΙΠΡΑΣ: "Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ, ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ  ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ"!!!

 
ΒΙΝΤΕΟ

 
 
 

 
 
ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ
 
 
Επειδή μας καλύπτουν απόλυτα οι επισημάνσεις του άρθρου (σε αδρές γραμμές, γιατί αν αναλυθεί λεπτομερώς η συνέντευξη αυτή, θα αποτελέσει μνημείο αποκάλυψης του ρόλου της συστημικής νεοταξικής αριστεράς) δεν προβαίνουμε σε άλλες παρατηρήσεις.
Μια απορία μόνο: Θαυμάζουμε πώς άντεξε το πνεύμα του Λάζαρου Λαμέρα, του οποίου το γλυπτό (όχι τυχαία) ήταν το φόντο της συνέντευξης και με αυτά που έλεγε ο Τσίπρας,
δεν άρχισε να κουδουνάει τις μεταλλικές φιγούρες, προξενώντας απίστευτο θόρυβο!!! 

 
Πίσω από τις λέξεις έρχεται ο πρωθυπουργός Αλέξης.  
 
Απόλυτα συσημικός και απίστευτα μνημονιακός εμφανίστηκε προχθές βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τίπρας στη συνέντευξή του στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ κ. Παπαχελά. Η συνέντευξη αυτή αποκάλυψε μια νέα πολιτική κυβίστηση του κ. Τσίπρα, σε σχέση με αυτά που λέγονταν τον τελευταίο καιρό μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως το «όχι στο ευρώ πάση θυσία» κ.λ.π.


 

Ας κάνουμε μια προσπάθεια αποκωδικοποίησης μερικών εξ όσων είπε χθες βράδυ ο κ. Τσίπρας για να αντιληφθούμε τι παίζεται.
  1. Είπε πως αν βγούμε από το ευρώ θα είναι καταστροφή. Αυτό σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά οπαδός του ευρώ και δεν πιστεύει στην εναλλακτική λύση του Εθνικού Νομίσματος, ούτε έχει κάποιο έτοιμο εναλλακτικό σχέδιο. Επομένως εδώ έχουμε πλήρη ταύτιση με την τρικομματική συγκυβέρνηση.
  2. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με οποιοδήποτε από τα κόμματα της τρικομματικής συγκυβέρνησης. Συγκεκριμένα είπε «ποτέ μην λες ποτέ», χωρίς να αποκλείσει συγκυβέρνηση ακόμα και με τη Νέα Δημοκρατία, για να συμπληρώσει ότι εκείνο που θα εφαρμοστεί θα είναι αντιμνημονιακό πρόγραμμα.
  3. Ενώ είπε ότι θα εφαρμόσει αντιμνημονιακό πρόγραμμα, την ίδια στιγμή είπε πως δεν είμαστε υπό κατοχή. Δηλαδή δεν έχουμε απολέσει την Εθνική μας Κυριαρχία. Δεν είπε όμως ότι την επόμενη της εκλογής του θα διώξει από την Ελλάδα την τρόϊκα, τον Ράϊχενμπαχ, τον Φούχτελ κ.λ.π., ούτε ότι θα σχίσει τα μνημόνια. Αντίθετα είπε πως θα κινηθούμε σε συμφωνία με τους εταίρους μας. Αφού λοιπόν θα κυβερνήσει με την τρόϊκα παρούσα και σε συμφωνία μαζί της, τότε ποιο αντιμνημονιακό πρόγραμμα θα εφαρμόσει;
  4. Είπε ότι θα αυξήσει τους κατώτερους μισθούς, αλλά όταν ρωτήθηκε από πού θα βρει τα χρήματα, απάντησε ότι αυτά θα προέλθουν από τη φορολογία. Επομένως εκείνο που υπόσχεται είναι νέους φόρους.
  5. Αυτό όμως που αποτέλεσε, κατά τη γνώμη μας, την κορωνίδα όσων είπε και το οποίο ακυρώνει ολόκληρη την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς γενικότερα, είναι αυτό που είπε για τον σοσιαλισμό. Συγκεκριμένα είπε ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει σοσιαλιστικό πρόγραμμα γιατί «ο σοσιαλισμός αυτή τη στιγμή δεν είναι η λύση. Αυτή τη στιγμή προέχει η σωτηρία της χώρας». Δεν ξέρουμε αν κατάλαβε ο κ. Τσίπρας τι είπε. Στην ουσία είπε πως ο σοσιαλισμός δεν είναι κατάλληλος να μας βγάλει από την κρίση; Δεν είναι κατάλληλος για τη σωτηρία της χώρας!!!! Αφού λοιπόν ο σοσιαλισμός δεν είναι κατάλληλος σε στιγμές κρίσεων, τότε πότε είναι κατάλληλος; Προφανώς είναι κατάλληλος για άλλες εποχές όταν υπάρχουν δανεικά ή υπάρχουν φόροι από τον ιδιωτικό τομέα. Πόσο λοιπόν δικαιώνεται η μακαρίτισσα Θάρτσερ όταν έλεγε πως «ο σοσιαλισμός δεν έχει λύση όταν τελειώνουν τα λεφτά των άλλων»;
Αναρωτιόμαστε λοιπόν σε τι διαφέρει ο συστημικός μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ από τα μνημονιακά κόμματα της συγκυβέρνησης.

 

Εμείς διακρίνουμε ευκρινώς πίσω από αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας, ότι ετοιμάζεται ήδη από τους ντόπιους και ξένους ολιγάρχες η διάδοχη κατάσταση της πρωθυπουργίας Τσίπρα, προκειμένου να ελεγχθεί η λαϊκή οργή και να διατηρηθεί αλώβητο το σάπιο πολιτικοοικονομικό σύστημα.


 

 
Η ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου