Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

KAI Η "ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ" ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ


Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΚΙΝΗΜΕΝΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
 
 
 
 
Μια άλλη οπτική γωνία από τις γνωστές και τετριμμένες
 Του Δαμιανού Βασιλειάδη

Πάρα πολλοί αναλυτές και πάρα πολλά ΜΜΕ ασχολήθηκαν με τις πρόσφατες διαδηλώσεις στην Τουρκία και αναφέρθηκαν στις αφορμές, τα συμπτώματα και τα αίτια, που τα περισσότερα ευσταθούν (Κεμαλιστές εναντίον Ισλαμιστών κ.λπ), εκτός από ένα, που κανένας μάλλον δεν το έλαβε υπόψη του, όμως κατά την άποψή μου, πυροδότησε προγραμματισμένα τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία; Είναι αυτό που αναφέρει ως αιτία ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας με τις κατωτέρω δηλώσεις του, τις οποίες και παραθέτω:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (6/6/13 18:50)

Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών εξετάζουν το ενδεχόμενο ξένων συνδέσεων με τα γεγονότα στην πλατεία Ταξίμ, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Recep Tayyip Erdogan σε συνέντευξη Τύπου πριν από την αναχώρησή του για το Μαρόκο, κατηγορώντας εγχώριους και εξωτερικούς παράγοντες ότι στήριξαν τις διαμαρτυρίες στο πάρκο Gezi.


«Οι έρευνες των υπηρεσιών πληροφοριών είναι σε εξέλιξη, για τον προσδιορισμό των ξένων παραγόντων πίσω από τις διαμαρτυρίες. Δεν είναι δυνατό να αποκαλυφθούν τα ονόματά τους. Αλλά θα έχουμε συναντήσεις με τους επικεφαλής τους», δήλωσε ο Erdogan.


Αν ευσταθεί αυτή η δήλωση του Ερντογάν, όπως πιστεύω προσωπικά, τότε θα πρέπει να αναζητήσει τις πραγματικές αιτίες που πυροδότησαν τις υπάρχουσες βαθύτερες αιτίες σε έναν παράγοντα, αυτόν που αναφέρω στο βιβλίο μου Παγκοσμιοποίηση, Νέα Τάξη, Ελληνισμός στη σελίδα 84 και έχει σχέση με το Ισραήλ, που κατά την άποψή μου είναι ο κύριος εξωτερικός παράγοντας για τα γεγονότα στην Τουρκία: Γράφω σχετικά: «Στα προηγούμενα έκανα σύγκριση της Τουρκίας με το Ισραήλ και απεδείκνυα με επιχειρήματα ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με το Ισραήλ σε κανέναν τομέα και κυρίως στρατιωτικά. Το τελευταίο είναι ανά πάσα στιγμή σε θέση να της δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα και πρακτικά να την διαλύσει εις τα εξ ων συνετέθη».


Το Ισραήλ δεν ήθελε στην παρούσα φάση να διαλύσει την Τουρκία, η οποία παρεμπίπτοντος είναι ένας γίγαντα με πήλινα πόδια, όπως τονίζω στο βιβλίο μου, ήθελε απλώς να δώσει ένα μάθημα στον υπερφίαλο και αλαζόνα Ερντογάν και τον μέντορά του Νταβούτογλου και να τους υποδείξει και με αυτό τον τρόπο, δηλαδή με την εσωτερική ανωμαλία, ότι είναι ο κύριος της περιοχής και ότι κανένας ατιμωρητί δεν μπορεί να το αγνοήσει.


Αυτή είναι η αλήθεια.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πράγμα άγνωστο σε όλους ότι τα γεγονότα ξεκίνησαν από ένα Κούρδο Βουλευτή, του κόμματος που πρόσκειται στον Ότσαλαν.


Επιπλέον δεν είναι δυνατόν να είναι τυχαίο το γεγονός της ταυτόχρονης «εξέγερσης» σε 48 πόλεις, αν δεν είναι καλά σχεδιασμένο και οργανωμένο.
Το Ισραήλ ήθελε να βάλει φραγμό στην επίσκεψή του στην Παλαιστίνη και στην γενικότερή του πολιτική να εναγκαλιστεί ορισμένα αραβικά κράτη, για να ταχθούν εναντίον του.

 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου