Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

H ΠAIΔEΡAΣTEIΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ 13ΧΡΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!


ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ Ο ΔΕΣΜΟΣ 25ΧΡΟΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ ΜΕ 15ΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΩΣ Ο ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ "ΠΡΩΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ"
 
 
 Λάβαμε το κείμενο από Κατερινιώτη εκπαιδευτικό και το δημοσιεύουμε με τα συγχαρητήριά μας.
Θυμίζουμε πως το κείμενο απευθύνεται σε 13χρονα παιδιά...

Η "ΑΡΠΑΓΗ" ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ.
Έκπληκτη δήθεν η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί την εξέλιξη της "αρπαγής" της 13χρονης Χριστίνας και ο καθένας απορεί για το πού φτάσαμε και για το τί μας περιμένει ακόμη. Πήραν φωτιά τα blogs και το facebook λες και κάποιοι τώρα ξυπνήσανε και αντιλήφθηκαν πως μπορεί να τα φτιάχνει μια 13χρονη με έναν 23χρονο.

Ποιος όμως έχει ένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης για αυτό το χάλι; Φυσικά το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!! Παραπέμπω σε ενότητα του τετραδίου εργασιών της Νεοελληνικής Γλώσσας της Ά Γυμνασίου (13 χρονών) (Ενότητα 2η, σελίδα 16, κείμενο 6 [Οσάκις]) που οι μαθητές καλούνται μέσα από ένα κείμενο της Ρούλας Κακλαμανάκη να κάνουν κάποιες ασκήσεις χωρίς ακόμα να έχει επέμβει εισαγγελέας για το μήνυμα που περνάει στα 13χρονα το ίδιο το κείμενο που μιλάει για τον Σάκη τον ηλεκτρολόγο (20-25 χρονών) που τα έφτιαξε με μια 15χρονη μαθήτρια την Αλέκα και καταγράφηκε ως ο πρώτος έρωτας της τάξης της:
Και ρωτώ. Δεν είναι ποινικό αδίκημα μια τέτοια σχέση;
Είναι φυσιολογική; Γιατί τόσα χρόνια δεν άκουσα από καμία ένωση φιλολόγων κάποια διαμαρτυρία;

Γιατί εμείς οι μεγάλοι πρώτα από όλα σιωπούμε και ανεχόμαστε και διδάσκουμε στα 13χρονα ότι μπορούν να πάνε με κάποιον ενήλικο 10 χρόνια μεγαλύτερό τους, χωρίς να τρέχει τίποτα.
 
Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!!! ΜΗΝ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ!!! ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ!!!
Ιωάννης Μπεϊνάς Εκπαιδευτικός
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου