Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

H MERYLL LYNCH ΚΡΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:"ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΑΠΕΙΛΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ"!!!


ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΤΟΛΜΟΙ Ή ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ;Εχετε τώρα τρόπο να απειλήσετε την τρόικα. Βάλτε το πιστόλι πάνω στο τραπέζι όπως έκαναν παλιά οι χαρτοπαίκτες και κάντε το".

Αυτό είναι το νόημα της έκθεσης της Bank of America Meryll Lynch με τίλτο «Η άβολη αλήθεια για την Ελλάδα»(Inconvenient Truth about Greece), με επικεφαλής τον Έλληνα αναλυτή, Αθ. Βαμβακίδη, που προχωρά σε μια πολιτική εκτίμηση που έχει τεράστια σημασία και αποδεικνύει ότι σε μια Ελλάδα με πολιτική ηγεσία που θα είχε ισχυρό εθνικό φρόνημα θα μπορούσε να υπάρξει ουσιαστική διαπραγμάτευση του χρέους.

Αφού πλέον η Ελλάδα είναι σε θέση ισχύος έναντι των δανειστών της!

"Η τρόικα απειλεί την Ελλάδα να διακόψει το πρόγραμμα βοηθείας (σ.σ.: επιπλέον δανεισμού), αν η χώρα δεν εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα για απολύσεις και περαιτέρω μείωση των κρατικών δαπανών, αλλά όσο η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα η απειλή της τρόικας να σταματήσει το πρόγραμμα, αντί να συμφωνήσει σε μια αναδιάρθρωση του χρέους, στερείται αξιοπιστίας" αναφέρει.

Και συνεχίζει: 

"Και αυτό γιατί η Ελλάδα θα μπορούσε να καλύψει τις βασικές της ανάγκες εάν σταματούσε να πληρώνει τα χρεή της τα περισσότερα από τα οποία αφορούν την ίδια της Ευρώπη".

Δηλαδή, "Βγάλτε το "πιστόλι" της διακοπής του προγράμματος εάνω στο τραπέζι και απειλείστε τους στα σοβαρά ότι αν δεν "κουρέψουν" το χρέος, θα διακόψετε το πρόγραμμα. Δεν έχετε πλεόν ανάγκη τα λεφτά τους για να ζήσετε"!

Στην έκθεση που δόθηκε στην δημοσιότητα πριν λίγο αναφέρεται ότι "Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή για να πιέσει η Ελλάδα την τρόικα για μείωση χρέους αφού η σημερινή δυναμική χρέους – ανάπτυξης, δεν είναι βιώσιμη και, κατά συνέπεια, προβλέπει επιμήκυνση των ομολόγων και μείωση των επιτοκίων. Το “κούρεμα” του χρέους βγαίνει από τα σενάρια".

Το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας είναι ύψους 10,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα BofA, 4,4 δισ. ευρώ για το 2014 και 6,5 δισ. ευρώ για το 2015.

Άρα η χρηματοδότηση αναμένεται από τα υπόλοιπα του ΤΧΣ, εκδόσεις ομολόγων υποστηριζόμενα από την εγχώρια αποταμίευση, μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή και (όχι και τόσο πιθανό) μετάθεση ομολόγων που ωριμάζουν από τις κεντρικές τράπεζες, στο σενάριο προστίθεται και μεγαλύτερη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα.

Δηλαδή εμμέσως, πλην σαφώς καλεί την ελληνική κυβέρνηση να κάνει "σοβαρή διαπραγμάτευση" και να πιέσει την τρόϊκα, αφού έχει όλα τα ατού με το μέρος της!

Οταν το λέει αυτό η Bank of America, τι παραπάνω να πουν στην Ελλάδα οι φωνές που κατακρίνουν την κυβέρνηση για ανυπαρξία ουσιαστικής διαπραγμάτευσης και για "νενεκισμό";
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου