Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΝΑΒΡΑΖΟΝΤΟΣ ΛΕΒΗΤΟΣ


Η «ψευδοστρατηγική» της Δύσης στη Μέση Ανατολή
του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*

Το ιστορικό μεθοριακό σύμπαν Δύσης και Ανατολής στην γη της Συρίας και της Μεσοποταμίας στάθηκε για χιλιετίες ένα πολυσύχναστο και γόνιμο σταυροδρόμι. Έμποροι και κατακτητές, έθνη και φυλές, θρησκείες και ιδεολογίες διαφορετικές μεταξύ τους, μετουσίωναν μέσα από αιματηρές συγκρούσεις αλλά και μυθικές εποχές ειρήνης και ευημερίας έναν διαφορετικό πολιτισμό, ακατανόητο για τις δυτικές χρησιμοθηρικές απαιτήσεις. Από χρόνια αμνημόνευτα, η φιλόξενη αυτή γη δέχεται την κάθε σπορά, όπως δέχθηκε την ελληνιστική λάμψη για αιώνες και μετά την βυζαντινή, και γεννάει τα συρομεσοποταμιακά κράματα με την αδιάσπαστη πολιτιστική τους πολυσημία.

Όπως κάθε φορά που ο δυτικός κόσμος, κληρονόμος των ιδεών του Διαφωτισμού και του ρασιοναλισμού, ερχόταν σ’ επαφή με την συρομεσοποταμιακή γη δημιουργούντο εκρήξεις βίας και έντασης, έτσι και σήμερα, ιδιαίτερα τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες και μια σειρά δυτικών συμμάχων τους εντός του ΝΑΤΟ (Τουρκία, Γαλλία κ.ά) αλλά και εκτός (Σαουδική Αραβία) έχουν στο στόχαστρό τους την ίδια περιοχή με καταστροφικά αποτελέσματα.

Παγκοσμιοποίηση και «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας»

Είναι πλέον γνωστό ότι οι ΗΠΑ κατηγόρησαν ψευδώς το Ιράκ για την ανάμιξή του στις επιθέσεις της 11/9 το 2001 στην Νέα Υόρκη. Παρ’ όλο που η σχετική Επιτροπή παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχε καμμία σχέση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν με την ιστορία των Δίδυμων Πύργων, ο τότε Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσένεϋ ισχυρίστηκε πως κατείχε πληροφορίες «μη διαθέσιμες για την Επιτροπή». Σήμερα, μετά από 12 χρόνια, πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι η 11/9 ήταν στημένη κρατική τρομοκρατία, αλλατο Ιράκ... δεν ήταν το κράτος πίσω από τους αεροπειρατές.Τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή σηματοδοτούν το τέλος του χάρτη της περιοχής όπως τον χάραξαν το 1916 ο Μαρκ Σάϊκς (αριστερά), εκπροσωπώντας την βρετανική κυβέρνηση, και ο Φρανσουά Ζωρζ-Πικό (δεξιά), από τη γαλλική κυβέρνηση.
Μεταξύ άλλων, τώρα:

Ο πολύ έγκριτος αρθρογράφος της Telegraph Ambrose Evans-Pritchard έγραψε ότι ο επικεφαλής των σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών –πρίγκηπας Bandar- παραδέχτηκε πρόσφατα ότι η σαουδαραβική κυβέρνηση ελέγχει «Τσετσένους» τρομοκράτες. [Daily Telegraph, 24/10/2015]

Υψηλά ιστάμενες αμερικανικές πηγές παραδέχτηκαν ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις –μιας νατοϊκής χώρας- πραγματοποίησαν τις επιθέσεις με χημικά όπλα για τις οποίες κατηγόρησαν την συριακή κυβέρνηση. Υψηλά ιστάμενο στέλεχος της τουρκικής κυβέρνησης περιέγραψε σε μαγνητόφωνο σχέδια για τρομοκρατικές επιθέσεις, για τις οποίες θα κατηγορούσαν την κυβέρνηση του Άσσαντ. [Washington's Blog, 08/4/2014]
Ο Ουκρανός επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας παραδέχεται ότι οι επιθέσεις από ελεύθερους σκοπευτές, εξ αιτίας των οποίων ξεκίνησε το ουκρανικό πραξικόπημα, έγιναν για να παγιδεύσουν τους διαδηλωτές. Ουκρανοί αξιωματούχοι, επίσης, παραδέχονται ότι οι Ουκρανοί ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούσαν και προς τις δύο πλευρές ώστε να δημιουργήσουν το μέγιστο δυνατό χάος. [Washington'sBlog, 14/3/2014]

Βρετανός κατάσκοπος ισχυρίζεται ότι πραγματοποιεί επιθέσεις «ψηφιακής false flag» σε ηλεκτρονικούς στόχους, παγιδεύοντας ανθρώπους γράφοντας υβριστικά ή μη νόμιμα e-mail και ενοχοποιώντας έτσι τον στόχο που εκλαμβάνεται ως αποστολέας. [Washington's Blog, 10/2/2014]

Αμερικανοί στρατιώτες αποκαλύπτουν σε βίντεο ότι έχουν διαταχθεί, αν σκοτώσουν αμάχους Ιρακινούς και Αφγανούς, τότε να «πετάξουν» τα αυτόματα κοντά στο σώμα των θυμάτων τους ώστε να προσποιηθούν ότι αυτοί ήταν μαχητές. 
[«Drop-Weapons» / youtube]

Το 2005, ο καθηγητής John Arquila, αμυντικός αναλυτής στην Ναυτική Σχολή Πολέμου των ΗΠΑ επιφορτίσθηκε από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες να δημιουργήσει καινούργιες «ψευδοσυμμορίες» με δράση τρομοκρατικών ομάδων ως μέσον για την υπονόμευση των πραγματικών αντιστασιακών δικτύων.


Σύμφωνα με τον βραβευμένο με Πούλιτζερ, γνωστό Αμερικανό δημοσιογράφο Σέϋμουρ Χερς, αυτή η «ψευδοστρατηγική» των ΗΠΑ έχει ήδη εφαρμοστεί από το Πεντάγωνο και τα αποτελέσματά της είναι πιθανόν αυτά που ζούμε σήμερα στην Μέση Ανατολή, το Παρίσι και αλλού.

Υπεύθυνος σχεδιασμού: μα φυσικά το εβραϊκό λόμπυ των ΗΠΑ, τα γνωστά «γεράκια» του Λευκού Οίκου και της CIA, που είχαν παραμεριστεί από τον Ομπάμα κατά την θητεία του και που βυσσοδομούν ότι ο Ομπάμα «θέλει να μειώσει τον Αμερικανικό ρόλο στον κόσμο»... και «επιβάλλει σχεδόν μηδαμινές κυρώσεις στον Πούτιν για τις πράξεις του στην Ουκρανία». [σημαντικό στρογγυλό τραπέζι στο Tabletmagazine, έκφραση του αμερικανοεβραϊκού λόμπυ, για την Γαλλία και την Ρωσσία, την Τζιχάντ και το μέλλον της Δύσης, David Samuels, www.tabletmag.com/jewish-news-and-politics/middle-east-rountable,November 22, 2015]

Αυτή την στιγμή δρουν δύο μόνο τακτικές ένοπλες δυνάμεις στην Μέση Ανατολή υπό «κανονική» αμερικανική διοίκηση, ο αμερικανικός στόλος στην Μεσόγειο και στον Ινδικό Ωκεανό. Οι υπόλοιποι, ειδικά μετά την απόσυρση από το Ιράκ, είναι υπό τον έλεγχο της CIA και του Langley, είτε άμεσα είτε μέσω του διδύμου Ισραήλ/Σαουδικής Αραβίας ή των Ειδικών Δυνάμεων (Special Operations Command - SOC).

Οπότε τώρα το ερώτημα που τίθεται για το Λάνγκλεϋ είναι: θα έχουν την ασπίδα των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων για να μην μπορέσει η Ρωσσία να εξουδετερώσει τους μισθοφόρους τους; Αυτό ενέχει, όμως, τον κίνδυνο ενός πραγματικού Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, στον οποίο θα πρέπει να πολεμήσουν οι τακτικές αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Ή οι Αμερικανοί θα θυσιάσουν τον ISIS και θα βοηθήσουν στην εξόντωσή του, αφήνοντας όμως σκόρπιες δυνάμεις του στην Σαουδική Αραβία ή την Τουρκία;

Σε όλο αυτό το σήριαλ, η Ε.Ε. δεν έχει κανέναν ουσιαστικό ρόλο. Πρέπει όμως να εμπλακεί, για να πάψει να ψωνίζει φθηνό πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές.
Η Γερμανία περισσεύει πάλι..., όπως και στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, χρησιμοποιείται στον βαθμό που χρειάζεται (ο «χρήσιμος ηλίθιος», αφού μιλάμε για λαό-ρομπότ!), και μετά πετιέται ξεζουμισμένη και ξαναστήνεται αλλιώς.
Όπως έλεγε ο Στάλιν: «Ο ευκολότερος τρόπος να αποκτήσεις τον έλεγχο ενός πληθυσμού είναι να εκτελείς πράξεις τρομοκρατίας»... Λειτουργεί το ίδιο σε οποιαδήποτε χώρα, κοινωνία και εποχή!


*Δημοσιεύθηκε στο Hellenic Nexus τ.102, Δεκέμβριος 2015
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου