Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΟΙ ΤΣΙΠΡΙΔΕΣ ΕΝΩ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ

ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ  KAI NEOΓENITΣAΡOI ΚΑΙ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΕΙ!!! 



Οργισμένη η απάντηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας για την απαγόρευση Φίλη. 

Η ξαφνική απαγόρευση της εισόδου του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, την ημέρα που είχε οριστεί η συνάντηση με τους μαθητές, έφερε τα πάνω κάτω γι άλλη μια φορά στις σχέσεις εκκλησίας κράτους αφού η διαταγή που εστάλη στο σχολείο, ήταν καθαρά εμπαθής όπως λένε οι μαθητές που εξεπλάγησαν από την εμμονή του υπουργείου, να μην εισέλθει του κτιρίου.

 Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος που ως γνωστόν με τον λόγο του έχει επικρίνει ουκ ολίγες φορές την κυβέρνηση σε θέματα που αφορούν την εκκλησία , τα ήθη κι έθιμα των Ελλήνων αλλά κυρίως εθνικά θέματα φαίνεται να ενοχλεί τους κυβερνόντες οι οποίοι αποφάσισαν όπως φαίνεται να ενεργοποιούν διατάξεις που βρισκόταν στο χρονοντούλαπο για να δικαιολογήσουν την απαγόρευσή τους στον μητροπολίτη.

Μετά την έκταση που πήρε το θέμα , βγήκε στην επιφάνεια και η απαγόρευση του υπουργείου στον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ Γαβριήλ να ομιλεί σε μαθητές της περιοχής του όπως συνήθιζε.

Η οργισμένη απάντηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας για την απαγόρευση Φίλη.

Την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος ξεσπά δηλώνοντας την δυσαρέσκειά του στέλνοντας ένα μήνυμα όλο νόημα στο υπουργείο:

«Δεν είναι δυνατόν αυτοί που υποστηρίζουν μία παιδεία χωρίς αριστεία να μην ονειρεύονται και μία παιδεία δίχως ελευθερία και μία κοινωνία δίχως δημοκρατία!

Και δεν εννοώ ως ελευθερία το δικαίωμα ενός Μητροπολίτη να μιλάει στα σχολεία, αλλά το δικαίωμα των παιδιών να ζητούνε λόγο και από την Εκκλησία.

Τελικά, φαίνεται ότι αυτοί που προπαγάνδισαν τον αντιρατσιστικό νόμο, πνίγονται μέσα στον ρατσισμό του αντιεκκλησιαστικού τους πάθους. Για λίγο όμως ακόμη...»

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης που φαίνεται να προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα μην περιμένοντας να πάρει τέτοια έκταση το θέμα δηλώνει ότι:

«Δεν κάναμε τίποτα άλλο από το να στείλουμε μια παλιά διάταξη που βάζει περιορισμούς στην επίσκεψη τρίτων προσώπων σε σχολείο. Δεν προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε θέμα στον συγκεκριμένο ιεράρχη».

Παράλληλα όμως με την δήλωση του υπουργού, έχει ήδη ξεσπάσει πόλεμος στους κόλπους της εκκλησίας που καλείται τώρα να πάρει αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης αυτής που δημιουργεί το υπουργείο και φαίνεται να θέλει να πετάξει την εκκλησία, από την κοινωνία σαν «την τρίχα από το ζυμάρι.»

Η κόντρα δεν σταματά όμως στον διωγμό του μητροπολίτου Μεσογαίας αλλά φέρνει στην επιφάνεια και την δυσαρέσκεια του υπουργείου για τις επισκέψεις του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ.

Ο υπουργός Παιδείας, ζήτησε από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, να συμπληρώσουν σχετικό ερωτηματολόγιο και να το αποστείλουν στον προϊστάμενο του τμήματος εκπαίδευσης του υπουργείου, προκειμένου να εξακριβωθεί πόσες φορές μέχρι σήμερα ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, επισκέφτηκε νόμιμα γυμνάσια και λύκεια της μητροπόλεως για να μιλήσει σε μαθητές.

Τα ερωτήματα που υποβάλει το υπουργείο είναι τα εξής:

-Ο οικείος μητροπολίτης ενημέρωσε για την είσοδό του στο σχολείο;
- Υπήρχε συναίνεση από τον Διευθυντή και τον Σύλλογο Καθηγητών του σχολείου;
- Ο μητροπολίτης παραβρέθηκε στην ώρα μαθήματος των θρησκευτικών ή πραγματοποίησε ομιλία και διάλογο με τους μαθητές εκτός σχολικού προγράμματος;

Όλα αυτά τα τραγελαφικά συμβαίνουν σε μια χώρα που σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα, η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και μεταξύ άλλων έχει σκοπό την «ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης» των Ελλήνων.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα που αντί να φροντίσει να προφυλάξει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα από τα ναρκωτικά και τους παρείσακτους που κυκλοφορούν μέσα κι έξω από αυτά τα βάζει με όποιον πρεσβεύει τον λόγο της εκκλησίας.

Πάντως η εγκύκλιος που κυκλοφόρησε στα σχολεία από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική αναφέρει ότι «η είσοδος τρίτων στο σχολείο για πραγματοποίηση εκδηλώσεων, παραστάσεων ή ομιλιών, όπως για διεξαγωγή ερευνών σε σχολικό πλαίσιο, απαιτεί τη σχετική έγκριση του υπ. Παιδείας.

Για την έγκριση απαιτείται:

- αίτημα του διευθυντή της σχολικής μονάδας για είσοδο τρίτων στο σχολείο,
- αντίγραφο της πράξης συλλόγου διδασκόντων,
-βιογραφικό σημείωμα του ομιλούντος ή ενημερωτικό σημείωμα και,
- εισήγηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η γραφειοκρατία αυτή δημιουργεί αμέσως εμπόδια στους διευθυντές να ανοίξουν τα σχολεία τους στην κοινωνία ενώ η εγκύκλιος που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, για την επίσκεψή του Μητροπολίτη Μεσογαίας σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, εκδόθηκε την ίδια μέρα της προγραμματισμένης του επίσκεψης. Τυχαίο;

Ποιος λοιπόν μπορεί να αρνηθεί ότι όλα έγιναν γιατί δεν θέλουν τον εκκλησιαστικό λόγο στα ελληνικά σχολεία;

Την στιγμή που μεγάλες εφημερίδες κυκλοφορούν με δώρο το κοράνι, την στιγμή που χιλιάδες πρόσφυγες θα εγκατασταθούν στην χώρα μας προερχόμενοι από μουσουλμανικές χώρες , την στιγμή που τα παιδιά μας επισκέπτονται με άδεια του υπουργείου μουσεία ισλαμικής τέχνης και που η πνευματική κρίση έχει γονατίσει την χώρα , την ίδια στιγμή απαγορεύει το ίδιο το κράτος το δικαίωμα στο ελληνόπουλο να ακούσει τον λόγο της εκκλησίας. Πρόκειται ή όχι για μια προσπάθεια αλλοίωσης του ορθόδοξου χαρακτήρα αυτής της χώρας όσο κι αν δεν θέλουν κάποιοι να το παραδεχτούν;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου