Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΥΠΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ:   «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΟ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»!





Mε «επιχειρηματολογία του χάρου» θα πείσει τους δανειστές ο Τσίπρας, να  να μην περικόψουν τις συντάξεις!

Το σκεπτικό είναι καθαρός και απλός κυνισμός και το «αμόλησε» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ, εξηγώντας πως κατάργηση της προσωπικής διαφοράς αφορά συνταξιούχους που σήμερα είναι άνω των 70 ετών, «η οποία περικοπή δαπανών θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου».


Ακούστε τι είπε με χαρακτηριστική των τραπεζιτών κυνικότητα ο Τσίπρας στην ερώτηση δημοσιογράφου του ΑΝΤ1 για το τι θα γίνει με τις συντάξεις:



«Αλλά το συγκεκριμένο μέτρο θα εξηγήσουμε στην Κομισιόν ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό. Διότι αφορά στην προσωπική διαφορά και αφορά κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Δεν θα έχει καμία επίπτωση στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος»


Ο κυνισμός του Τσίπρα όμως κατά την γνώμη μας δεν είναι ένα ακόμη λεκτικό λάθος του ψευτοαριστερού πρωθυπουργού, αλλά ένα ακόμη από τα εξευτελιστικά σημάδια υποταγής των αυτοχθόνων ηγετών, που υποβλήθηκε από τους τοκογλύφους δανειστές στον δωσίλογό τους ψευτοηγέτη!


Δηλαδή τον έβαλαν να πει πως η λύση στο ασφαλιστικό θα είναι «Πρώτη φορά με τον χάρο αριστερά»!

Όπως άλλωστε του υποβλήθηκε παλιότερα το εξευτελιστικό και κωμικοτραγικό να μιλάει σαν βλαχοελληνοαμερικάνος στην κοινή συνέντευξη με τον Ομπάμα, ή όταν του υποβλήθηκε να πει κυνικά ότι : Ήδη φάγανε (οι Έλληνες) την καμήλα (δηλαδή το χονδροειδές ψέμα) των μνημονίων, τώρα απομένει να στηθούν και στις ουρές" !!!

Δεν πρόκειται λοιπόν για λεκτικά λάθη αλλά για υποβεβλημένα λεκτικά σχέδια με συμβολικό χαρακτήρα! 

Στην προκειμένη περίπτωση ο συμβολισμός είναι μακάβριος και σαφής: Έπρεπε να λεχθεί στα μούτρα του λαού ότι «δεν υπολογίζεται ο λαός που τον έχουμε για τον θάνατο, αλλά τα νούμερα που εξυπηρετούν τους τοκογλύφους»


Γιατί υποκύπτει ο Τσίπρας σε αυτούς τους εξευτελισμούς; Διότι πολύ απλά, όταν έχεις «πουληθεί» ο «πελάτης» σου ζητάει κι εσύ τον «εξυπηρετείς»!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου