Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ Η ΔΩΣΙΛΟΓΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΝΤΡΙΒΗ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 9,4% ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ!




Μία νέα δημοσκόπηση έρχεται να καταδείξει την κατάρρευση των ποσοστών της ΝΔ και το «άνοιγμα» της ψαλίδας με το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται να προηγείται με σχεδόν διψήφιο ποσοστό. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώσει σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis 29,8% και η ΝΔ 20,4%, δηλαδή υπάρχει μία διαφορά της τάξεως του 9,4%.


Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με αυτό της δημοσκόπησης του καθηγητή Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Επαμεινώνδα Πανά, ο οποίος έδινε μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ με 9,5 μονάδες, συγκεντρώνοντας ποσοστό 31% έναντι 21,5% της ΝΔ. Ο κ. Πανάς με αναγωγή επί των εγκύρων μιλούσε για έως και 143 βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ αν οι εκλογές γίνονταν υπό τις παρούσες συνθήκες.

Υπάρχουν λοιπόν στοιχεία που δείχνουν τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κοντά σε διψήφιο αριθμό και μάλιστα καταγράφεται και δυναμική υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία πιθανότατα θα αποτυπωθεί και μετά τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης.  

Βάσει λοιπόν της δημοσκόπησης της Palmos Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του tvxs, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 5,7%, αμέσως μετά έρχεται η Χρυσή Αυγή με 5% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 4,7% και το ΚΚΕ με 3,8%.

Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν οι ΑΝΕΛ, με ποσοστό 2,3% (δεν έχει καταγραφεί η σύμπραξη με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα), στο 1,7% το ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη, ενώ η ΔΗΜΑΡ καταποντίζεται με μόλις 0,4%.

Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στην οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση και ειδικά στον ΕΝΦΙΑ που στραγγαλίζει τα ελληνικά νοικοκυριά. Πιθανόν να είναι ο φόρος που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και έχει οδηγήσει την κυβέρνηση σε δρόμο χωρίς επιστροφή.

Δεν πρόκειται να αλλάξουν τα δεδομένα και δεν μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση με τα παραμύθια της κυβέρνησης περί εξόδου από τα μνημόνια, όταν στο προσχέδιο του προυπολογισμού προβλέπονται μόνο 1,7 δισ. ευρώ φόροι.

Όσο οι εκλογές καθυστερούν τόσο η κυβέρνηση θα βυθίζεται. Αυτό σημείωσε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος που κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική γιατί αν συνεχίσει έτσι θα οδηγηθεί σε εκλογές, όπως είπε, και θα τις χάσει.

Ο δε κ. Γρηγοράκος επανέλαβε πώς δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και όσο οι εκλογές πηγαίνουν πίσω τόσο η κατάσταση θα επιδεινώνεται για την κυβέρνηση.

Υπουργοί και βουλευτές λοιπόν, εκτός από τις δημοσκοπήσεις που φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου χτυπούν «καμπάνες» για τη συντριβή που έρχεται...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου