Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Η ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΛΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ

Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ  STANDARD AND POOR'S  ΚΑΙ ΤΗΣ FITCH ΓΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!



Αυτό που ποτέ δεν τόλμησε η Ελληνική δικαιοσύνη και βέβαια η ελληνική πολιτεία, να παραπέμψει δηλαδή σε δίκη τους καρχαρίες των αγορών, τους περίφημους οίκους αξιολόγησης για χειραγώγηση της αγοράς και για πλαστές υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας το έπραξε η Ιταλική δικαιοσύνη!



Ιταλικό δικαστήριο κατονόμασε αξιωματούχους των οίκων αξιολογήσεων Standard & Poor's και Fitch στο πλαίσιο κατηγοριών για χειραγώγηση της αγοράς σχετικά με τις υποβαθμίσεις της αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας το 2011 και 2012 κατά τη διάρκεια της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Η δίκη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 4 Φεβρουαρίου 2015.

Ο δικαστής διέταξε πέντε νυν και πρώην εργαζόμενους της Standard & Poor's και έναν της Fitch να παραστούν στην δίκη, κατηγορούμενοι για την διαρροή ευαίσθητων ειδήσεων κατά την διάρκεια των χρηματιστηριακών συνεδριάσεων, που προκάλεσαν βαριές απώλειες στα χρηματιστήρια και την αγορά ομολόγων της Ιταλίας.

Οι οίκοι αξιολογήσεων πιστοληπτικής ικανότητας S&P και Fitch δήλωσαν ότι οι κατηγορίες δεν ευσταθούν.

Αυτό δεν εμποδίζει την Ιταλική δικαιοσύνη να τους καθίσει στο σκαμνί. Εμάς που με τις πλαστές αξιολογήσεις τους (με πλαστό έλλειμμα) μας οδήγησαν σε ανθρωπιστική καταστροφή, η Ελληνική δικαιοσύνη κωφεύει; 

Δεν θα τους παραπέμψει; Δεν έχει τα κότσια; 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου