Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΝΟ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΡΟΣΙΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...


Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΑΣ (MILKY WAY) ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ ΤΗΣ   ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΔΙΣ. ΧΡΟΝΙΑ!





Εντυπωσιακή προσομοίωση αποκαλύπτει τη μοίρα μας 

ΒΙΝΤΕΟ


Σε πέντε δισεκατομμύρια χρόνια από τώρα ο Γαλαξίας μας (Milky Way) θα συγκρουστεί με τον κοντινό γαλαξία της Ανδρομέδας.

Αν μπορούσαμε με κάποιο τρόπο να «δούμε» τι θα συνέβαινε, τι θα βλέπαμε άραγε;


Επιστήμονες από διάφορα ινστιτούτα, υπό την επίβλεψη του Διεθνούς Κέντρου για την Έρευνα στη Ράδιο Αστρονομία (International Centre for Radio Astronomy Research -Icrar), δημιούργησαν μια προσομοίωση στην οποία «αποκαλύπτεται» τι θα συμβεί όταν οι δύο υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες συγχωνευτούν σε μία.

Μετά τη «σύγκρουση» ο νέος υπεργαλαξίας που θα σχηματιστεί –τον οποίο ονόμασαν «Milkomeda»- θα σημάνει την καταστροφή της Γης ως πλανήτη, «πετώντας» τη έξω από το διαστρικό διάστημα, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail σε δημοσίευμά της.
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ: Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Πολύ πιο πριν θα έχουμε προλάβει εμείς και θα έχουμε καταστρέψει την Γη μας...)

Στην προσομοίωση μπορεί κανείς να δει πώς οι δύο γαλαξίες θα αλληλεπιδράσουν καθώς πλησιάζουν ο ένας τον άλλον.

Καθώς η Ανδρομέδα είναι μεγαλύτερη από το δικό μας Γαλαξία -με ένα τρισεκατομμύριο αστέρια έναντι μόλις (!) 300 δισεκατομμυρίων στο δικό μας- τεχνικά θα είναι αυτή που θα τον «φάει».

Ο Γαλαξίας μας αναμένεται να «καταβροχθίσει» δύο κοντινούς γαλαξίες νάνους (Large και Small Magellanic Clouds) κάποια στιγμή στο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου