Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ 2 ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ...


ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ» ΣΕ 
«Π. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ» ΚΑΙ ΤΟΝ «ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ» 
ΣΕ «Α. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ»!






Ο σταθμός του μετρό «Ευαγγελισμός» που επρόκειτο να μετονομαστεί σε «Παύλος Μπακογιάννης» 

Την απόφαση να μετονομαστούν δύο σταθμοί του μετρό είχε πάρει η Αττικό Μετρό Α.Ε. Πρόκειται για τους σταθμούς «Ευαγγελισμός» που θα μετονομαζόταν σε «Παύλος Μπακογιάννης» και ο «Άγιος Δημήτριος» σε «Αλέκος Παναγούλης».

Με αφορμή του γεγονός ότι σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 30 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, η Αττικό Μετρό Α. Ε. αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής, μέσω της απόδοσης του ονόματος του εκλιπόντος στο σταθμό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ενώ θα συμπλήρωνε και θα επικαιροποιούσε την προηγούμενη επιλογή της να αποδώσει το όνομα του ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα Αλέκου Παναγούλη στο σταθμό «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ».

«Στόχος και κύρια επιδίωξη της Αττικό Μετρό Α.Ε., είναι η μετονομασία των σταθμών να λειτουργήσει ως μια διαρκής υπενθύμιση των αξιών της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Εθνικής Συμφιλίωσης» ανέφερε προχθές η εταιρεία.

Όπως σημειώνει, η απόφαση ελήφθη καθώς «η σύγχρονη προσέγγιση της οργάνωσης της πόλης, επιβάλλει το Μετρό της Αθήνας να αποτελεί μέρος της ιστορίας και της ζωής της» ενώ «η ονομασία των σταθμών μπορεί επίσης να συμβάλει στο εκπαιδευτικό ταξίδι του επιβάτη στο χρόνο και την ιστορία».

Κατά σύμπτωση βέβαια τα ονόματα των δύο σταθμών που ήθελαν να καταργήσουν είναι ιερά, το ένα από το Νοσοκομείο που έχει το όνομα από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το άλλο από το προάστιο που φέρει το όνομα του Αγίου Δημητρίου...

Όμως οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός» και «Άγιος Δημήτριος» φαίνεται πως τελικά δεν θα αλλάξουν ονομασίες, καθώς επανεξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα.

Διότι η αναγγελία της αλλαγής από την Αττικό Μετρό Α.Ε. προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, καθώς επρόκειτο για μία απόφαση με οικονομικό κόστος για την αλλαγή των ταμπελών όχι μόνο στο συγκεκριμένο σταθμό αλλά σε όλους τους σταθμούς και συρμούς, καθώς και με πρακτικές δυσκολίες, αλλά και γιατί το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και η γύρω περιοχή αποτελούν ένα από τα ιστορικά τοπωνύμια της Αθήνας. 

Τις αντιδράσεις ενέτεινε το γεγονός ότι δεν επρόκειτο για διπλή ονομασία, αλλά για πλήρη κατάργηση της ονομασίας Ευαγγελισμός, καθώς και φυσικά το γεγονός ότι ο δολοφονηθείς από τη 17 Νοέμβρη πριν από 30 χρόνια Παύλος Μπακογιάννης ήταν γαμπρός της οικογένειας Μητσοτάκη και πατέρας του σημερινού δημάρχου Αθηναίων.

Έτσι το ιερό αλλά και ιστορικό όνομα «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» θα συνεχίσει να αποτελεί την κομβική στάση του Μετρό πριν Σύνταγμα...

ΠῌΓΗ 1 ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου