Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΠΑΤΑΕΙ ΓΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ!


ΣΤΗΘΗΚΕ ΑΓΑΛΜΑ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!! 


 Ποιος το παρουσίασε!

Την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι στήθηκε αυτό το γλυπτό «σύμπλεγμα» στο Πάρκο Ριζάρη, παρουσία του Προέδρου Δημοκρατίας, ενώ δεν μπορούσαν να λείψουν ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιαννης, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και η Μαριάννα Βαρδινογιαννη ως εκπρόσωπος της UNESCO...

Παραβρέθηκαν επίσης μέγα πλήθος εκπροσώπων της Πολιτείας και της ελίτ από την Ολγα Κεφαλογιάννη, την Λιάνα Κανέλλη έως...τον πρίγκηπα Νικόλαο. Κανονικό προσκύνημα δηλαδή. 


Το έργο είναι δημιούργημα της Hedva Ser(στη δεξιά άκρη της φωτογραφίας) Γαλλοϊσραηλινής γλύπτριας (Unesco artist for peace) και φέρει το όνομα "Δέντρο της Ειρήνης"...

Το πρώτο "δεντρο" της δημιουργήθηκε πριν από 10 χρόνια στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.

Ίδια κατασκεύασματα έχουν τοποθετηθεί σε πανεπιστήμια και δημόσιους χώρους σε Βερολίνο, Στρασβούργο, Βοστώνη, Φιλαδέλφεια, Αριζόνα, Ιερουσαλήμ, Παρίσι, Μάλτα, Ανδόρα, Μπακού. 

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το πρώτο στοιχείο του είναι το σύμβολο Chai, που αντιπροσωπεύει τη ζωή στην Βίβλο.

Το δεύτερο είναι το Shin, που στα εβραϊκά είναι το πρώτο γράμμα της λέξης Shalom, ενώ στα αραβικά το πρώτο γράμμα της λέξης Salam.

Το τρίτο στοιχείο του γλυπτού είναι το περιστέρι, αγγελιοφόρος της ελπίδας και της ελευθερίας, καθισμένο σ’ ένα κλαδί, έτοιμο να πετάξει καλώντας τους λαούς σε ειρήνη.

Τέλος υπάρχει, η ημισέληνος, σύμβολο του Ισλάμ. 

Όπως σχολίασε η δημιουργός: «Ο δρόμος της ειρήνης ξεκινά από την Αθήνα, το λίκνο της δημοκρατίας. Αυτή είναι η δύναμη της τέχνης για την ειρήνη».

Μήπως σας θυμίζουν κάτι όλα τα παραπάνω; 

Επίσης, προσέξτε πως δεν υπάρχει καμία αναφορά στον Ιησού Χριστό. 

Μιλούν για «βίβλο», «περιστέρι της ελπίδας», κάνουν αναφορά στο Ισλάμ, στον Ιουδαϊσμό, ωστόσο πουθενά δεν υπάρχει κάποιος σταυρός ή μια αναφορά στον Ιησού Χριστό, πράγμα απόλυτα λογικό, αφού ο Χριστός και η αλήθεια Του, δεν χωράνε στην Πανθρησκεία , που έρχεται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου