Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΛΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ...



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕ الحيوانات ΧΑΪΒΑΝΙΑ, ΧΑΪΟΥΑΝΑΤ, الصليبيين ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΛΙΜΠΙΓΙΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΥΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥΣ ΔΙΠΛΟΥΣ





Γράφει ο Κωνσταντινος Καλιμαυκιδης


Το παλιό φιλαράκι από την Συρία που ήρθε σαν φοιτητής στα τέλη της δεκαετίας του 70 και διάλεξε να παραμείνει και να ενταχθεί στην κοινωνία μας γοητευμένος από την γλώσσα μας, την παιδεία και τον πολιτισμό μας και τον οποίο ανέφερα σε παλαιότερο άρθρο μου, υποψιάζομαι ότι άρχισε να τα χάνει. 

Ίσως να έγινε φασίστας, εθνικιστής, πατριδοκάπηλος, ξενοφοβικός και ότι άλλο του προσάψει κάποιος που θα τον ακούσει να μιλά. 
Έχοντας δυο υπηκοότητες, δύο γλώσσες, δύο θρησκείες, δύο πατρίδες τα έχει μπερδέψει νομίζω και τα βλέπει διπλά. 

Έχει ξεφύγει πια, κοροϊδεύει την Ελλάδα που ζει και δικαιολογεί την πρώην πατρίδα του. 

Μιλά για τους Έλληνες του περίγυρου του και γενικά για την Ελλάδα σε παρελθοντικούς χρόνους, αόριστο και παρατατικό,σαν κάτι που δεν υφίσταται στο παρόν κάτι που έληξε ή έσβησε. 

Έμεινε στην ιδανική εικόνα και τις πεποιθήσεις που σχημάτισε στα νιάτα του από την πραγματικότητα που βίωνε και από τις γνώσεις που απέκτησε μαθαίνοντας και κατακτώντας την γλώσσα μας, μέσο που τον οδήγησε στην έρευνα των στοιχείων του 
πολιτισμού της ιστορίας της φιλοσοφίας και του τρόπου σκέψης και ζωής του λαού που εντάχθηκε. 

Όταν το επισημαίνει κάποιος ,απαντά λέγοντας ότι έχει δίκιο γιατί χάθηκε ότι έβλεπε γύρω του,άλλοι άνθρωποι και συμπεριφορές ,γίνεται προσβλητικός όταν μιλά στο παρόν,κοινώς μας κράζει αγρίως. 

Μας παραλληλίζει γνωστικά με τους βεδουίνους στην χώρα του και μας τοποθετεί πιο χαμηλά από αυτούς σε θέματα ευφυίας αφού αυτοί τουλάχιστον κρατούν σταθερές τις αξίες τους προσαρμοσμένοι στην σύγχρονη εποχή ,αρνούμενοι να αλλοτριωθούν. 

Εσείς λέει,πετάξατε τα μαργαριτάρια που είχατε στα γουρούνια που τρώτε και σας ταΐζουν προσαρμόζοντας την ευαγγελική ρήση ,χαρακτηρίζοντας έτσι ρατσιστικά τους υπόλοιπους δυτικούς αποικιοκράτες που κατείχαν την άλλη πατρίδα του και τώρα 
την πολεμούν. 

Εδώ παραδοθήκατε αμαχητί στους δύο ειδών βαρβάρους απογόνους των σταυροφόρων, τους σαλιμπιγίν όπως τους λέει στα αραβικά όταν τους καταριέται, αναφερόμενος στην πρώτη πτώση της Κοσταντινίγιε της Πόλης μας, που αρνείται να πει Ιστανμπούλ, διαφοροποιούμενος από τους απογόνους των Οθωμανών που κατείχαν την παλιά και την νέα πατρίδα του πεντακόσια χρόνια και επίσης καταριέται ο ξεροκέφαλος άραβας με το γινάτι της καμήλας. 

Πολλές φορές άκουσα να αναφέρεται στους ελληνορθόδοξους της ανατολής τους Ρούμ Ορθοντοξ, με τον όρο «αδιευκρίνιστης διπλής αυτοκρατορικής προέλευσης» όπως αποδίδει σε μετάφραση την περιγραφή αυτών που απόμειναν εκεί από την εποχή είτε των Σελευκιδών είτε του Βυζαντίου,πριν την αραβική εξάπλωση. 

Αυτούς που εμείς αγνοούμε, ξεχνάμε, αδιαφορούμε αν τους σφάζουν και κόψαμε διπλωματικές σχέσεις με το καθεστώς του δικτάτορα στη χώρα που ζούν γιατί τον υποστηρίζουν οι ανόητοι και τους υποστηρίζει το τέρας, ο τύραννος. 

Χαζός χαμένος ο τύπος που μου τα λέει αυτά, τι σόι μουσουλμάνος γεννήθηκε απορώ, τελείως κορόιδο, γιατί είχε πολλές καλές επαγγελματικές προτάσεις να εγκατασταθεί σε μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα αλλά αρνήθηκε να ζει ανάμεσα τους, λέγοντάς τους χαϊουανάτ στη γλώσσα του, δηλαδή χαϊβάνια στη δική μας, τόσο παλαβός ήταν πάντα και παράγινε. 

Όταν ήρθα λέει εδώ, άκουγα τα ίδια ονόματα στην πολιτική που ακούω και τώρα,σόι πάει το βασίλειο ,από Δρακουμέλ σε Ντόρα κι από Ντόρα σε Κούλη και Μπακοδημαρχάκι. 

Από Κωνσταντίνο σε Κώστα κι από Κώστα σε Καραμανλοϋπουργάκι, 

Από Γέρο σε Αντρέα και σε Γιωργάκη, αφανής ο Νικολάκης, στον πάγκο. 

Από παραγωγή γεννημάτων σχίζουμε, έτσι έχουμε Φωφάκι και όλα τα εις άκης και μη όπως τσιώτης, ζέλος, ραμένος, κομένος που γεννούν και παράγουν έχοντας βαθιές ρίζες πίσω στην κατοχή και σε βάθος μετεπαναστατικό, φθάνοντας μέχρι τον Όθωνα τον άνακτα μας, που μας τον κάθισαν στο σβέρκο πολυχρονεμένο, μόλις ξεφορτωθήκαμε τον Πατισάχ και Σουλτάνο μας. 

Εμείς εκεί έχουμε πάντα Άσαντ λέει, συμφωνώ, αλλά είμαστε τριτοκοσμικοί, όχι ευρωπαίοι, καθεστώς μας χαρακτηρίζουν οι Δυτικοί έτσι μας βλέπουν και με δημοκρατικά μέσα ένοπλα, κόβουν τα κεφάλια των καθεστωτικών στρατιωτών, τρώνε τις καρδιές δημοκρατικά και βομβαρδίζοντας δημοκρατικά ξεσπιτώνουν εκατομμύρια χουντικών υπηκόων του δικτάτορα που αντιδημοκρατικά στρατευμένοι μαζί του πολεμάνε στο πλευρό του και δεν φύγαν στο εξωτερικό όπως οι δημοκρατικοί των διαφόρων οργανώσεων και οι άλλοι από τριτοκοσμικές δημοκρατίες που περνούν εδώ για να μεταφέρουν στην κοιτίδα της, την δημοκρατία που κουβαλάνε μαζί τους. 

Η εδώ δημοκρατικά, κληρονομικώ δικαιώματι, εκλεγμένοι ηγέτες μας, τους υποδέχονται χαρακτηρίζοντας τους ελπίδα και μέλλον της χώρας μας. 

Παραχωρούν ιθαγένειες και δημοκρατικό δικαίωμα ψήφου σε νέους γνώστες που θα τους ψηφίζουν δημοκρατικά βασιζόμενοι στην άποψη των ιθαγενών που δημοκρατικά τους ψηφίζουν και τους στηρίζουν τόσες δεκαετίες και τόσες γενιές. 

Τους στεγάζουν τους χρηματοδοτούν τους διορίζουν δημοκρατικά, όπως συνταγματικά και δημοκρατικά κατάσχουν σπίτια πουλάνε περιουσία και ιδιοκτησίες της χώρας αφού είναι δημοκρατικά εντολοδόχοι εκφραστές της βούλησης των ιθαγενών . 

Που είναι το πρόβλημα, όποιος αντιδημοκράτης ας φύγει άλλου για δουλειά και καριέρα, δικαίωμά του. 

Καλά και άγια τα ονόματα των προσώπων και οι τίτλοι των κομμάτων αφού είναι δημοκρατικά εκλεγμένα. 
Ας καθίσουμε ήσυχοι όσο έχουμε χώρα και δημοκρατία ακόμη,να μη γίνουμε καθεστώς ανελεύθερο σαν την Συρία ,είδαμε τι γίνεται εκεί. 


Μακριά από μας να είναι και βλέπουμε τι θα κάνουμε, όσο μας παίρνει ακόμη. 

Τα χοτσποτ τα βλέπουν μόνο λίγοι επαρχιώτες, μακριά από την Εκάλη ,του Μαξίμου, την Βουλή,αυτοί ξέρουν τι κάνουν . 
Ίσως να μην καταλαβαίνουν οι πολλοί ,από ιατρικές πρακτικές θεραπείας και από ενέσιμα,καταπόμενα,μασώμενα και υπόθετα φάρμακα. 

Κάτι γνωρίζει παραπάνω ο Σύριος φίλος μου,γιατρός είναι,σπούδασε εδώ και εδώ ζει.


Κωνσταντινος Καλιμαυκιδης






ΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου