Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ Ο ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ;


Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ  ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΕΡΑΙΩΝ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ 5G




Απέραντη θλίψη και σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο οι κυβερνήσεις έχουν καταλάβει τις θανάσιμες επιπτώσεις της έκθεσης των πολιτών στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία προκαλεί η τραγική ιστορία του Κύπριου Σταύρου Θεοδοσιάδη, ο οποίος το 2014 έχασε το 5χρονο αγγελούδι του, τον Οδυσσέα, από λευχαιμία.


Όπως υποστηρίζει στην «δημοκρατία», η ασθένεια προκλήθηκε από την έκθεση του παιδιού στην ΗΑ που εξέπεμπαν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί -και μάλιστα παράνομα- απέναντι από το σπίτι της οικογένειας, στη Λευκωσία. Πλέον, μετά τον σοκαριστικό χαμό του παιδιού του, μάχεται για να μην εγκατασταθεί το δίκτυο 5G στην Κύπρο.

Ολα άρχισαν το 2005, όταν οι δύο κεραίες τοποθετήθηκαν σε πολυκατοικία ακριβώς απέναντι από το σπίτι, η οποία είναι χαμηλότερη από αυτό κατά 3,5 μέτρα. Εως το 2008 οι κεραίες δεν είχαν πάρει όλες τις άδειες που απαιτούνται για την εγκατάστασή τους.

«Στην Κύπρο για να εγκατασταθούν κεραίες από το 2006 και μετά χρειάζεται άδεια από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, από την πολεοδομική Αρχή και από τον δήμο. Το 2005 είχαν πάρει άδεια μόνο από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (σ.σ.: είναι η αρμόδια Αρχή για τη διαχείριση των ραδιοσυχνοτήτων) και το 2008 έλαβαν την άδεια του δήμου» αναφέρει ο κ. Θεοδοσιάδης.

Ωστόσο, ο δήμος έδωσε την άδεια εσφαλμένα, μη λαμβάνοντας υπόψη μια νέα υπουργική εντολή για την εγκατάσταση κεραιών, που βγήκε το 2006, σύμφωνα με την οποία οι κεραίες έπρεπε να μπαίνουν στο ψηλότερο κτίριο της περιοχής και σε απόσταση 200 μέτρων δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ψηλότερα κτίρια, τα οποία να δέχονται την ακτινοβολία. 

Τους λανθασμένους χειρισμούς του δήμου, καθώς το σπίτι του 48χρονου πατέρα είναι από τα ψηλότερα στην περιοχή όπου μένει, πλήρωσε με τη ζωή του το παιδί του, το οποίο ήρθε στη ζωή το 2009.

Τον Ιούνιο του 2014 το παιδί διαγνώστηκε με οξεία λεμφοπλαστική λευχαιμία και έφυγε από τη ζωή μέσα σε μόλις τρεις μήνες, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στους γονείς του. Ο 48χρονος άρχισε τότε μια έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει ποιοι ήταν οι παράγοντες που προκάλεσαν την ασθένεια στο παιδί. 

«Ενας από αυτούς που δεν μπορούσε να αποκλειστεί ήταν η έκθεση στην ακτινοβολία, σύμφωνα με την ιατρική βιβλιογραφία» λέει και προσθέτει ότι από εξετάσεις που είχε κάνει το παιδί είχε αποκλειστεί ο κληρονομικός παράγοντας που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ασθένεια.

Από τη στιγμή του χαμού του 5χρονου Οδυσσέα ο πατέρας του ξεκίνησε μια δύσκολη πορεία, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, ώστε να αποδείξει ότι η λευχαιμία προκλήθηκε από την έκθεση του παιδιού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Το πρώτο βήμα του ήταν να πάει στον δήμο της περιοχής και να αναφέρει την υποψία του για την ασθένεια του παιδιού. 

«Ο δήμος με διαβεβαίωσε πως δεν υπήρχαν ψηλότερες κατοικίες στην περιοχή που να ακτινοβολούνται, ενώ με γυμνό μάτι φαίνεται πως το σπίτι μου είναι πιο ψηλό» τονίζει και σημειώνει πως ο δήμος τού υποσχέθηκε να στείλει μια ομάδα από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στο σπίτι του, ώστε να κάνει μετρήσεις. 

Τη δεύτερη φορά που πήγαν στο σπίτι (είχε προηγηθεί ακόμα μία, κατά την οποία έκαναν μετρήσεις σε εξωτερικούς χώρους, γιατί οι ένοικοι έλειπαν) είπαν στον 48χρονο ύστερα από την επιμονή του ίδιου ότι το σπίτι δέχεται ένα ποσοστό ακτινοβολίας.

Επίσης, μέσω των δικηγόρων του κινήθηκε νομικά εναντίον των εταιριών που είχαν εγκαταστήσει τις κεραίες, του δήμου που έδωσε την πολεοδομική άδεια και της Κυπριακής Δημοκρατίας που είχε εκδώσει άδεια εκπομπής ραδιοσυχνοτήτων από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, ενώ ζήτησε με διάταγμα την παύση λειτουργίας των κεραιών μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία, το οποίο απορρίφθηκε. 

Το 2016, με καινούργιο δικηγόρο πλέον, στον οποίο απευθύνθηκε όταν θεώρησε ότι οι προηγούμενοι του έδιναν λανθασμένες κατευθύνσεις, και αφού είχε γίνει ξανά πατέρας, ο 48χρονος έστειλε στην επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού το παράπονό του για πιθανή παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού.

«Η επίτροπος χειρίστηκε το θέμα με καθυστέρηση, γιατί λάβαμε την απάντηση την τελευταία ημέρα πριν βγει στη σύνταξη, για να μην μπορεί να πει κάνεις κάτι. Στην απάντησή της, που έχει νομική και όχι εκτελεστική ισχύ, φαίνεται ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα στη ζωή και αναφέρει ξεκάθαρα ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες του κράτους» δηλώνει ο κ. Θεοδοσιάδης.
Η έκθεση Κεφαλά και η δικαίωση!

Ο Σταύρος Θεοδοσιάδης απευθύνθηκε και σε επιστήμονες προκειμένου να ερευνήσουν την πιθανότητα ο αδικοχαμένος Οδυσσέας του να ασθένησε εξαιτίας της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Μέχρι στιγμής έχει στα χέρια του την έκθεση του διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά, η οποία τον δικαιώνει, ενώ περιμένει και τα αποτελέσματα της έκθεσης του καθηγητή Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Χρήστου Γεωργίου, τα οποία θεωρεί ότι δεν θα διαφέρουν.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο κ. Θεοδοσιάδης είναι πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων Επηρεαζόμενων από την ΗΑ των Κεραιών της Κινητής Τηλεφωνίας, τα μέλη του οποίου γυρνούν την Κύπρο προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για τους κινδύνους της εγκατάστασης του δικτύου 5G για την υγεία, ενώ κάνουν και παρεμβάσεις, ώστε να εισακουστούν από την πολιτική εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου