Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ...


 ΑΠΟΒΑΣΗ 4.000 ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ…



Απόβαση 4.000 Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο…Από τις 24 μέχρι τις 28 Ιουνίου, έφθασαν στην κατεχόμενη Κύπρο 3.000 Τούρκοι στρατιώτες, ενώ άλλοι 1.000 αναμένονται και την Τρίτη, 30 Ιουνίου.

Όπως μεταδίδεται στα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ και στην εφημερίδα Haberci, το θέμα έφερε στο φως ο «βουλευτής» και εκ των στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), (Erkut Sahali) με επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στις 26 Ιουνίου. 


Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο η τουρκοκυπριακή Yeni Duzen, εστιάζει στο γεγονός ότι μια φουρνιά των στρατιωτών περίμεναν για ώρες κάτω από τον ήλιο στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου, ώστε να μεταφερθούν στην υποχρεωτική καραντίνα βάσει των πρωτοκόλλων.

Σε γραπτή ανακοίνωση του διοικητή των τουρκοκυπριακών «ειρηνευτικών δυνάμεων», του κατοχικού στρατού, επισημαίνεται ότι οι στρατιώτες φθάνουν τηρώντας τα πρωτόκολλα των κατοχικών αρχών. 

Καίριες επισημάνσεις θέτει ο Φιλελεύθερος όπως ,η έλευση 4.000 Τούρκων φαντάρων δεν αποτελεί μια απλή άφιξη στα κατεχόμενα ή μια καθιερωμένη «ανανέωση» του κατοχικού στρατού, την ώρα μάλιστα που δεν επεξηγείται πουθενά αν πρόκειται για αντικατάσταση ή προσθήκη στις τουρκικές δυνάμεις στην Κύπρο.

Κάθε πόσο αφικνούνται Τούρκοι στρατιώτες στα κατεχόμενα, σε τόσο μεγάλους αριθμούς μάλιστα; Κι άραγε, πόσο κοντά βρισκόμαστε στο ότι οι Τούρκοι στρατιώτες στα κατεχόμενα είναι 40.000, όπως επισημαίνεται εδώ και 46 σχεδόν χρόνια;

Τελικά κανείς δεν ξέρει το ακριβές νούμερο του κατοχικού στρατού. Τι εξυπηρετεί αυτή η υπερσυσώρευση στρατιωτών ή ποιο σενάριο θα εξυπηρετήσει στο εγγύς μέλλον;

H Toυρκία δεν λογοδοτεί πουθενά ούτε κανείς της θέτει θέμα... Χειρίζεται μονομερώς πλέον θέματα σαν αυτό που τινάζουν στον αέρα την ασφάλεια και της ελληνοκυπριακής πλευράς.. Απλοί θεατές οι πολιτικοί.. σιωπηλοί μάρτυρες…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου